Vypeckované švestky smícháme s cukrem, přidáme citronovou šťávu, badyán nebo skořici a necháme vařit 4-8 minut. Poté koření odstraníme a horkou marmeládu plníme do sklenic a zavíčkujeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
veronika
|3. 10. 2015 12:19
msrmeládu mám zrovna na sporáku ale na 2,5kg švestek jsem dala přes půl kila cukru a myslím stačí :-\
veronika
|3. 10. 2015 12:19
msrmeládu mám zrovna na sporáku ale na 2,5kg švestek jsem dala přes půl kila cukru a myslím stačí :-\
marie
|10. 9. 2013 15:42
tož jo vařít můžete těch pár minut ,aspon neni vitamin pryč ,já jí ted dodělala a nemusíte tam dávat celý kg Tož at se daří <:-)
mila
|7. 9. 2013 13:50
Tož co je to za recept?- vařit pár minut..? a tady paní před mnou píše, že vařila hodinu......?
Simona
|3. 9. 2013 10:16
Recept asi dobrý, ale tak sladkou marmeládu jsem snad ještě nejedla, myslím, že stačí cukru daleko míň, pokud jsou švestky zralé.
Věra
|12. 9. 2006 13:17
díky za recet je výborná, má krásnou barvu. Švestky jsem povařila asi 1 hod. do rozvaření a nechala do druhé dne pak jsem znovu přivedla do bodu varu a přidávala želirovací cukr a povařila 5 minut.