Rýži necháme ve studené vodě cca hodinu odležet, potom přecedíme a omýváme, dokud nestéká čirá voda. Dáme do vroucí vody a vaříme cca 15 minut. Přecedíme a necháme vychladit. Rýži dochutíme mirinem.
3
Balení sushi:
4
Sushi balíme po domácku, abychom měli více sushi, řasu si rozpůlíme na šírku, plníme rýží - vše přiměřeně, aby sushi šlo zabalit. Na vrstvu rýže přidáme cokoliv, nejlépe lososa - já zásasně čerstvého, okurku, avokádo. Dáme další vrstvu rýže. Kraje řasy nori prstem namočíme vodou a vše zabalíme (balítkem na sushi).
Receptů na sushi je tu už hodně, všechny se vesměs opakují s více či méně faktickými kiksy. Cedit uvařenou rýži, to jsem ovšem ještě neviděla...celkově je postup docela šílený, myslím, že takto si lidé sushi ani nemají šanci oblíbit...