• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí sušené maso I.
Napište svůj komentář k receptu

Domácí sušené maso I.

0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 36
doba přípravy: 8 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí sušené maso I.
Domácí sušené maso I.
Domácí sušené maso I.
Domácí sušené maso I.
Domácí sušené maso I.
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 1
      kg vepřová pečeně
    • 14
      lžíce tmavá sojová omáčka
    • 5
      lžíce worcestrová omáčka
    • 1
      lžička sůl I méně
    • 1
      lžička chilli
    • 3
      lžička česnek sušený
    • 4
      lžička bylinky
    • 5
      lžička pepř mletý
    • 3
      lžička cukr krystal
    • 5
      lžíce jablečný ocet

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve dáme maso do mrazáku asi na 2h (krájí se lépe). Pak maso nakrájíme na plátky tlusté asi 3mm. Pokud se nám nějaký plátek bude zdát příliš tlustý, naklepeme ho paličkou na maso. Plátky poté zbavíme veškerého tuku a nakrájíme na přibližně stejné nudličky.

RADA: Jak skladovat česnek

2
Maso dáme do mísy a přidáme zbytek ingrediencí. Pořádně promícháme a přetáhneme potravinářskou fólií tak, aby se fólie dotýkala povrchu masa. Zatížíme povrch a necháme přes noc v lednici marinovat. Vyskládáme maso na plochu sušičky ( používám okrouhlou sušičku na ovoce). Maso skládáme tak, aby kousky směrem položení kopírovaly obvod sušičky a navzájem se nedotýkaly. Dáme sušit 5-6 hodin na nejvyšší stupeň (3). Asi po 2 hodinách všechny kousky otočíme a prohodíme patra sušičky. Po uplynutí 5-6 hodin necháme asi 1 hodinu dosušit na nejmenší stupeň (1). Usušené maso umístíme do krabičky a asi 24 hodin ji necháme pootevřenou. Poté krabičku zavřeme a maso je připraveno ke konzumaci. Výtěžnost je asi 300g z 1kg syrového masa.

RADA: Maso se zlatavou kůrkou

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sušené maso

Sušené maso

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Jerky - sušené maso

Jerky - sušené maso

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Svačina Syrové Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Česnek sušený Chilli Cukr krystal Jablečný ocet Pepř mletý Sůl Tmavá sojová omáčka Vepřová pečeně Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety sypané česnekem

Špagety sypané česnekem

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

Chilli con carne od Camm

Chilli con carne od Camm

Bílková poleva na perníčky

Bílková poleva na perníčky

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)

Jablečňáky s perníkem podle Ládi…

Houbové rizoto se sýrem

Houbové rizoto se sýrem

Listové šátečky (závin) se špenátem

Listové šátečky (závin) se špenátem

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

95
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
68
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
43
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
40
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…
34
Švestkový závin s tvarohem (mákem)
Švestkový závin s…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?

Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Další doporučené recepty:

Domácí smažené brambůrky s chilli omáčkou
Domácí smažené brambůrky s chilli…
Domácí snickers
Domácí snickers
Domácí sushi
Domácí sushi
Domácí sýr II.
Domácí sýr II.
Domácí šátečky (nejen) s tvarohem
Domácí šátečky (nejen) s tvarohem
Domácí široké nudle
Domácí široké nudle
  • Recepty.cz
  • Domácí sušené maso I.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact