• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Domácí sušené maso I.
Napište svůj komentář k receptu

Domácí sušené maso I.

0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 36
doba přípravy: 8 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí sušené maso I.
Domácí sušené maso I.
Domácí sušené maso I.
Domácí sušené maso I.
Domácí sušené maso I.
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 1
      kg vepřová pečeně
    • 14
      lžíce tmavá sojová omáčka
    • 5
      lžíce worcestrová omáčka
    • 1
      lžička sůl I méně
    • 1
      lžička chilli
    • 3
      lžička česnek sušený
    • 4
      lžička bylinky
    • 5
      lžička pepř mletý
    • 3
      lžička cukr krystal
    • 5
      lžíce jablečný ocet

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve dáme maso do mrazáku asi na 2h (krájí se lépe). Pak maso nakrájíme na plátky tlusté asi 3mm. Pokud se nám nějaký plátek bude zdát příliš tlustý, naklepeme ho paličkou na maso. Plátky poté zbavíme veškerého tuku a nakrájíme na přibližně stejné nudličky.

RADA: Jak skladovat česnek

2
Maso dáme do mísy a přidáme zbytek ingrediencí. Pořádně promícháme a přetáhneme potravinářskou fólií tak, aby se fólie dotýkala povrchu masa. Zatížíme povrch a necháme přes noc v lednici marinovat. Vyskládáme maso na plochu sušičky ( používám okrouhlou sušičku na ovoce). Maso skládáme tak, aby kousky směrem položení kopírovaly obvod sušičky a navzájem se nedotýkaly. Dáme sušit 5-6 hodin na nejvyšší stupeň (3). Asi po 2 hodinách všechny kousky otočíme a prohodíme patra sušičky. Po uplynutí 5-6 hodin necháme asi 1 hodinu dosušit na nejmenší stupeň (1). Usušené maso umístíme do krabičky a asi 24 hodin ji necháme pootevřenou. Poté krabičku zavřeme a maso je připraveno ke konzumaci. Výtěžnost je asi 300g z 1kg syrového masa.

RADA: Maso se zlatavou kůrkou

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sušené maso

Sušené maso

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Jerky - sušené maso

Jerky - sušené maso

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Svačina Syrové Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Česnek sušený Chilli Cukr krystal Jablečný ocet Pepř mletý Sůl Tmavá sojová omáčka Vepřová pečeně Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hlávkový salát s avokádem

Hlávkový salát s avokádem

Božský koláč

Božský koláč

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

Skořicové rohlíčky

Skořicové rohlíčky

Omáčka z vepřových jater

Omáčka z vepřových jater

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Banánovo – avokádové smoothie

Banánovo – avokádové smoothie

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

225
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
46
Jarní salát (nejen) se sýrem
Jarní salát (nejen) se…
37
Švestkový závin s tvarohem (mákem)
Švestkový závin s…
27
Francúzska cibuľová polievka
Francúzska cibuľová…
23
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Domácí smažené brambůrky s chilli omáčkou
Domácí smažené brambůrky s chilli…
Domácí snickers
Domácí snickers
Domácí sushi
Domácí sushi
Domácí sýr II.
Domácí sýr II.
Domácí šátečky (nejen) s tvarohem
Domácí šátečky (nejen) s tvarohem
Domácí široké nudle
Domácí široké nudle
  • Recepty.cz
  • Domácí sušené maso I.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact