Do hlubokého talíře nasypeme hladkou mouku, do které uděláme důlek a rozklepneme do něj vejce, rozmícháme vidličkou a pak na vále vypracujeme těsto - nesmí být přehnaně tuhé, aby se dalo lépe válet. Postup opakujeme ještě se dvěma vejci.
2
Těsta necháme schnout. Flíčky se nedají krájet hned, jinak by se to slepilo, není ale dobré to nechat proschnout úplně, jinak to pro změnu zase praská.
3
Mezitím si nakrájíme na kostičky uzenou krkovičku.
4
Z těst si nakrájíme flíčky, které vaříme doměkka ve vroucí osolené vodě. Pokud je krkovička prorostlejší, můžeme si to tlusté odkrojit a vyvařit ve vodě na flíčky, dostanou tak mnohem lepší chuť.
5
Flíčky scedíme, přendáme do připravené mísy, přisolíme, okořeníme trochou mletého bílého pepře a přidáme nakrájenou krkovičku, dobře promícháme.
6
Pekáč vymažeme máslem a přesypeme do něj fleky s krkovicí, ušleháme si dvě vejce s trochou soli, přišleháme šlehačku a zalijeme. Pečeme na 190°C.
Tak jsem včera také vyzkoušela a bylo to moc dobré, hodně syté ale tedy flíčky mi zabraly na přípravu dost času - asi, že jsem je dělala poprvé. Nicméně mně i přítelovi moc chutnalo ;-) .
Tak jsem včera také vyzkoušela a bylo to moc dobré, hodně syté ale tedy flíčky mi zabraly na přípravu dost času - asi, že jsem je dělala poprvé. Nicméně mně i přítelovi moc chutnalo ;-) .