• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí špaldové rohlíky
Napište svůj komentář k receptu

Domácí špaldové rohlíky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 46
doba přípravy: 117 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí špaldové rohlíky
Domácí špaldové rohlíky
Domácí špaldové rohlíky
Domácí špaldové rohlíky
Domácí špaldové rohlíky
Domácí špaldové rohlíky
Domácí špaldové rohlíky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Čerstvé, voňavé a dozlatova upečené rohlíky ze špaldové mouky sypané mákem si můžete vychutnat s tím, co máte rádi, třeba s máslem a domácím džemem, tvarohovou pomazánkou nebo šunkou a sýrem.

Suroviny

12 porce
    • 500
      g špaldová mouka hladká, + na podsypání
    • 1
      lžička sůl
    • 220
      ml mléko vlažné, nebo voda
    • 20
      g droždí
    • 80
      g máslo + na potírání
    • mák na posypání
    • máslo k podávání
    • džem k podávání

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nasypte mouku a promíchejte ji se solí. Ve vlažném mléce (nebo vodě) rozmíchejte droždí, v kastrůlku rozpusťte máslo a obojí přilijte k mouce. Hněťte vařečkou nebo pomocí kuchyňského robotu s hákem nejméně 10 minut, až vznikne pevné, hladké a nelepivé těsto. Mísu přikryjte utěrkou a nechte kynout alespoň 45 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Těsto vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu a vyválejte z něj obdélník silný asi 0,5 cm. Vykrajujte úzké trojúhelníky (o váze asi 60 g), potírejte je rozpuštěným máslem, rolujte rohlíky a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Plech s rohlíky přikryjte utěrkou a nechte ještě asi půl hodiny kynout.
3
Poznámka: Těsto na rohlíky můžete zadělat už večer. Nechte ho 45 minut kynout, zlehka prohněťte, udělejte bochníček, dejte do mísy, zakryjte fólií a uložte přes noc do ledničky. Ráno ho nechte vydechnout na pracovní ploše a pokračujte podle kroku 2.

RADA: Víte, jak správně skladovat chléb?

4
Troubu rozehřejte na 220 °C a rohlíky v ní pečte asi 12 minut dozlatova. Podávejte s máslem a oblíbenou zavařeninou.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (srpen/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Jemný toastový chléb s kurkumou

Jemný toastový chléb s kurkumou

Housky

Housky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Housky a rohlíky FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Džem Mák Máslo Mléko Špaldová mouka Sůl

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hranolky

Hranolky

Kovářské kotlety

Kovářské kotlety

Koláč z pekla

Koláč z pekla

Kuřecí roláda IV.

Kuřecí roláda IV.

Chřestový krém - polévka

Chřestový krém - polévka

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Smetanové tvarůžky (syrečky)

Svěží koláč s lesním ovocem

Svěží koláč s lesním ovocem

Přírodní plátek s fazolkami

Přírodní plátek s fazolkami

Zapečené mačkané brambory

Zapečené mačkané brambory

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

22
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
21
Špagety aglio olio
Špagety aglio olio
21
Jablečná buchta
Jablečná buchta
19
Kulajda
Kulajda
17
Čevabčiči
Čevabčiči

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem
Domácí šátečky (nejen) s tvarohem
Domácí široké nudle
Domácí široké nudle
Domácí škvarková pomazánka
Domácí škvarková pomazánka
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
Domácí šunka
Domácí šunka
Domácí šunka ála vepřováček
Domácí šunka ála vepřováček
  • Recepty.cz
  • Domácí špaldové rohlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact