• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domácí salko
Napište svůj komentář k receptu

Domácí salko

autor: 1zuzina
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí salko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      ml mléko plnotučné
    • 200
      g cukr
    • 40
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr a máslo. Přivedeme prudce k varu. Při varu stáhneme plamen a za neustálého míchání vaříme až do zhoustnutí po dobu cca 20 minut. Záleží na tom, jak husté chceme Salko mít. Pamatujte, že Salko zhoustne, jakmile jej zchladíte.
2
Pokud chceme karamelové Salko, dáme do hrnce nejdříve máslo a cukr, společně necháme zkaramelizovat a až poté pomalu přiléváme mléko. Pak už postupujeme stejně jako u receptu výše.
3
Pokud máte rádi i kakaové mléko Pikao, tak doporučujeme po zhoustnutí prosát do Salka Holandské kakao.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houstičky z domácí pekárny

Houstičky z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Nejlepší domácí tatarka

Nejlepší domácí tatarka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • véna | 4. 3. 2017 16:27

    Doporučuji použít plnotučné mléko a vařit 45 minut. ;-)

  • véna | 4. 3. 2017 16:25

    Doporučuji použít plnotučné mléko a vařit 45 minut.Pak je to bomba.

  • kristina | 26. 11. 2016 12:15

    já vařila asi 35 minut a je tam jen malinký rozdíl od originálu. sestra teda tvrdí,že je to málo sladké,ale mě se zdá až dost... a másla jsem dala jen 20g. nechala jsem volně vyvhladnout a myslím,že na ten vaječný likér a podobné dobroty,to bude akorát... :-)

  • pavlikovamartina | 18. 1. 2015 17:55

    nejdříve mi teklo ale pak jsem dala znovu vařit ještě se lžičkou cukru a už je užasně hustééé mnám ;-)

  • pavlikovamartina | 18. 1. 2015 17:40

    ano i já mám jen sladké mléko :-( :-(

  • Alena | 15. 11. 2014 13:30

    mě také ne

  • Alena | 15. 11. 2014 13:29

    také mi to neztuhlo :(

  • Petr | 17. 8. 2014 15:16

    Po 25 minutách vaření, následném zchladnutí mám pouze tekuté hodně sladké mléko, nic jiného.

  • Lucka175 | 24. 6. 2014 06:22

    moc dobré

  • Lucka175 | 24. 6. 2014 06:20

    vařila jsem asi 30min a bylo to po zchládnutí úplně tuhé neteklo ani trošku, nedala jsem máslo a nechybělo mi tam

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Z mléka / sýra Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Mléko plnotučné
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Opékané pikantní bramborové plátky

Opékané pikantní bramborové plátky

Blesková smaženka

Blesková smaženka

Věnečky

Věnečky

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Zeleninová česnečka s kroupami

Zeleninová česnečka s kroupami

100% rajská šťáva - sterilovaná

100% rajská šťáva - sterilovaná

Eintopf s červenou řepou

Eintopf s červenou řepou

Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech

Kuřecí (králičí) maso pečené na…

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

164
Dýňová tortila
Dýňová tortila
66
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
54
Máslové řízky
Máslové řízky
53
Cheesecake s třešněmi a drobenkou
Cheesecake s třešněmi a…
46
Kofty s tzatziki
Kofty s tzatziki

Zajímavé články

Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14 geniálních způsobů!
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14…
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
AHA.cz Herec Václav Svoboda z Ulice: KRACH PLÁNŮ S POSTAVOU NYKLA

Herec Václav Svoboda z Ulice: KRACH PLÁNŮ S POSTAVOU NYKLA

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Hledáte práci po padesátce? Tyto tři dovednosti musíte mít

Hledáte práci po padesátce? Tyto tři dovednosti musíte mít

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Pája ze Survivora a Dominique Alagia: ROZCHOD!

Pája ze Survivora a Dominique Alagia: ROZCHOD!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, Kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, Kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

  • Recepty.cz
  • Domácí salko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact