Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr a máslo. Přivedeme prudce k varu. Při varu stáhneme plamen a za neustálého míchání vaříme až do zhoustnutí po dobu cca 20 minut. Záleží na tom, jak husté chceme Salko mít. Pamatujte, že Salko zhoustne, jakmile jej zchladíte.
2
Pokud chceme karamelové Salko, dáme do hrnce nejdříve máslo a cukr, společně necháme zkaramelizovat a až poté pomalu přiléváme mléko. Pak už postupujeme stejně jako u receptu výše.
3
Pokud máte rádi i kakaové mléko Pikao, tak doporučujeme po zhoustnutí prosát do Salka Holandské kakao.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
véna
|4. 3. 2017 16:27
Doporučuji použít plnotučné mléko a vařit 45 minut. ;-)
véna
|4. 3. 2017 16:25
Doporučuji použít plnotučné mléko a vařit 45 minut.Pak je to bomba.
kristina
|26. 11. 2016 12:15
já vařila asi 35 minut a je tam jen malinký rozdíl od originálu. sestra teda tvrdí,že je to málo sladké,ale mě se zdá až dost... a másla jsem dala jen 20g. nechala jsem volně vyvhladnout a myslím,že na ten vaječný likér a podobné dobroty,to bude akorát... :-)
pavlikovamartina
|18. 1. 2015 17:55
nejdříve mi teklo ale pak jsem dala znovu vařit ještě se lžičkou cukru a už je užasně hustééé mnám ;-)
pavlikovamartina
|18. 1. 2015 17:40
ano i já mám jen sladké mléko :-( :-(
Alena
|15. 11. 2014 13:30
mě také ne
Alena
|15. 11. 2014 13:29
také mi to neztuhlo :(
Petr
|17. 8. 2014 15:16
Po 25 minutách vaření, následném zchladnutí mám pouze tekuté hodně sladké mléko, nic jiného.