• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí rýžové víno
Napište svůj komentář k receptu

Domácí rýžové víno

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí rýžové víno
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g rýže dobře propraná
    • 150
      g cukr
    • 3,50
      l voda
    • 2
      špetka tymián
    • 1
      špetka zázvor
    • 1
      špetka pelyněk
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 1
      ks muškátový oříšek
    • 1
      ks citron
    • 80
      g droždí

Postup přípravy receptu

1
Přebranou a propláchnutou rýži dáme do čisté pětilitrové sklenice. Vodu svaříme s cukrem, necháme vychladnout a přilijeme k rýži. Přidáme koření, citrón nakrájený i s kůrou a kvásek z droždí. Necháme 6 týdnů kvasit a 1 týden uležet. Potom už na zdravíčko!
2
Pozor, mělo by se pít chlazené, anebo když má 37 °C.
3
Velmi dobré na vaření čínských specialit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pampeliškové víno

Pampeliškové víno

Víno z bezinek

Víno z bezinek

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • viki | 20. 6. 2012 18:44

    Podle me je to blbost a vino se velice rychle zkazi nebot nema byt cim konzervovano ani cukrem ani lihem. Kdyz se palil lih po domacku tak se davalo na 5 L 1 kg cukru a 50g kvasnic a byl stoho az 65% lih kde se tam vzalo tech 15% navic netusim. ;-) Ale bylo tam. Podle kvality cukru a kvasnic to kolisalo 55% az 65% na 1 L S temito tezkymi viny je to stejne maji mit co nejvice alkoholu a maji byt sladka a tim sou dostatecne konzervovana aby se nekazila.Opojeni znich nedela jen alkohol ale hlavne muskatovy kvet a orisek a zazvor nebot pokud nevite tak tyto ingredience sou velmy omamne kort ve spojeni s alkoholem. Jeste jedna rada.Nenechte vino nikdy dlouho lezet na tech kvasnicich jinak chytne jejich prichut a chutove nebude dobre.Po ukonceni bourliveho kvaseni okamzite slite do jine lahve a jak se vino vycisti slite znova do jine lahve a pak jeste jednou do lahvi a mate zarucene vino vynikajici kvality v radu az nekolika stovek co se prodava treba japonske sake. V receptu zde chybi jeste kura skorice hrebicek nove koreni. Koreni davam do pytlicku a ten stehuji jak slivam do jine lahve je to dulezite pro chut vina.

  • jarmila | 17. 9. 2011 16:40

    .Pracovala som v japonskej rastauracii ; Benihana " v amerike a preto viem,ze..Sake..sa pije horuce..

  • caspr | 27. 2. 2011 20:52

    Co to je za blbost , to by dokvasilo po cca 3dnech a bylo by to bez cukru :-D a droždí vůbec , kvasinky vinné.

  • Anonym | 3. 9. 2007 16:22

    V množství cukru byl zřejmně překlep. Víno už nějaký ten pátek dělám a podle mě by bylo ideální tak 1kg.

  • miki | 3. 2. 2006 11:55

    Jestliže dáte cukru více než 20 dkg na litr tak vznikne víno sice silnější, ale od určité koincentrace alkoholu tak cca 12-15% se činnost kvasinek omezí až zcela zanikne (záleží jak jsou odolné alkoholu). Tzn., že přidaný cukr nad tuto koncentraci je neůčinný (co se týče kvašení) a způsobuje pouze větší sladkost vyrobeného vína. Navíc u přidaného droždí coby kvasinek je tato hranice velmi nízká. To v důsledku způsobí, že jsu schopné přeměnit(vykvasit) malé množství cukru a vzniklým alkoholem jsou velmi záhy (odhaduji tak cca 5-10% alkoholu) zahubeny. Při použití hlubokoprokvašujících vinných kvasinek (ne droždí) je teoreticky možno dosáhnout cca 15% alkoholu.Z toho vyplývá, že množstvím cukru lze velmi dobře ovlivnit jak množství vzniklého alkoholu tak sladkost výsledného vína.Vladimír Šmíd.

  • Miki | 18. 12. 2005 19:02

    Přibližně platí, že na jeden litr vína je zapotřebí cca 20 dkg cukru. Když chci zjistit kolik přibližně vznikne alkoholu z cukru tak jednoduše podělím váhu cukru dvěma a vyjde objem 100% alkoholu v litrech. Např:Z jednoho kila cukru vznikne cca 0,5 l alkoholu 100%. Z toho se dá přepočítat koncentrace třeba vína (rýžového). Budu mít 1 l a dám tam 20 dkg cukru, tak vznikne 1 dl alkoholu100% a ten v 1 l vína dá koncentraci cca 10% alkoholu.

  • Jana | 22. 9. 2005 22:45

    Podle mě je 150g cukru je na 3,5l velmi málo. K prokvašení je třeba aby tekutina byla hodně sladká. V podobných receptech na saké, tedy rýžové víno, bývá na množství 3,5l vody tak 1500g cukru.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Droždí Muškátový květ Muškátový oříšek Pelyněk Rýže Tymián Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Dušený květák babičky Schwarzové

Dušený květák babičky Schwarzové

Lahodné profiteroles

Lahodné profiteroles

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Srdce na smetaně

Srdce na smetaně

Těstovinový salát s celerem a krabími tyčinkami

Těstovinový salát s celerem a krabími…

Jednoduché špenátové špecle

Jednoduché špenátové špecle

Kokosové sušenky

Kokosové sušenky

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

94
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
84
Pikantní bramborový guláš
Pikantní bramborový guláš
76
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
75
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
71
Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů
Těstoviny ala Lasagne…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Domácí rýžové víno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact