• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Domácí rýžové víno
Napište svůj komentář k receptu

Domácí rýžové víno

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí rýžové víno
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g rýže dobře propraná
    • 150
      g cukr
    • 3,50
      l voda
    • 2
      špetka tymián
    • 1
      špetka zázvor
    • 1
      špetka pelyněk
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 1
      ks muškátový oříšek
    • 1
      ks citron
    • 80
      g droždí

Postup přípravy receptu

1
Přebranou a propláchnutou rýži dáme do čisté pětilitrové sklenice. Vodu svaříme s cukrem, necháme vychladnout a přilijeme k rýži. Přidáme koření, citrón nakrájený i s kůrou a kvásek z droždí. Necháme 6 týdnů kvasit a 1 týden uležet. Potom už na zdravíčko!
2
Pozor, mělo by se pít chlazené, anebo když má 37 °C.
3
Velmi dobré na vaření čínských specialit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pampeliškové víno

Pampeliškové víno

Víno z bezinek

Víno z bezinek

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • viki | 20. 6. 2012 18:44

    Podle me je to blbost a vino se velice rychle zkazi nebot nema byt cim konzervovano ani cukrem ani lihem. Kdyz se palil lih po domacku tak se davalo na 5 L 1 kg cukru a 50g kvasnic a byl stoho az 65% lih kde se tam vzalo tech 15% navic netusim. ;-) Ale bylo tam. Podle kvality cukru a kvasnic to kolisalo 55% az 65% na 1 L S temito tezkymi viny je to stejne maji mit co nejvice alkoholu a maji byt sladka a tim sou dostatecne konzervovana aby se nekazila.Opojeni znich nedela jen alkohol ale hlavne muskatovy kvet a orisek a zazvor nebot pokud nevite tak tyto ingredience sou velmy omamne kort ve spojeni s alkoholem. Jeste jedna rada.Nenechte vino nikdy dlouho lezet na tech kvasnicich jinak chytne jejich prichut a chutove nebude dobre.Po ukonceni bourliveho kvaseni okamzite slite do jine lahve a jak se vino vycisti slite znova do jine lahve a pak jeste jednou do lahvi a mate zarucene vino vynikajici kvality v radu az nekolika stovek co se prodava treba japonske sake. V receptu zde chybi jeste kura skorice hrebicek nove koreni. Koreni davam do pytlicku a ten stehuji jak slivam do jine lahve je to dulezite pro chut vina.

  • jarmila | 17. 9. 2011 16:40

    .Pracovala som v japonskej rastauracii ; Benihana " v amerike a preto viem,ze..Sake..sa pije horuce..

  • caspr | 27. 2. 2011 20:52

    Co to je za blbost , to by dokvasilo po cca 3dnech a bylo by to bez cukru :-D a droždí vůbec , kvasinky vinné.

  • Anonym | 3. 9. 2007 16:22

    V množství cukru byl zřejmně překlep. Víno už nějaký ten pátek dělám a podle mě by bylo ideální tak 1kg.

  • miki | 3. 2. 2006 11:55

    Jestliže dáte cukru více než 20 dkg na litr tak vznikne víno sice silnější, ale od určité koincentrace alkoholu tak cca 12-15% se činnost kvasinek omezí až zcela zanikne (záleží jak jsou odolné alkoholu). Tzn., že přidaný cukr nad tuto koncentraci je neůčinný (co se týče kvašení) a způsobuje pouze větší sladkost vyrobeného vína. Navíc u přidaného droždí coby kvasinek je tato hranice velmi nízká. To v důsledku způsobí, že jsu schopné přeměnit(vykvasit) malé množství cukru a vzniklým alkoholem jsou velmi záhy (odhaduji tak cca 5-10% alkoholu) zahubeny. Při použití hlubokoprokvašujících vinných kvasinek (ne droždí) je teoreticky možno dosáhnout cca 15% alkoholu.Z toho vyplývá, že množstvím cukru lze velmi dobře ovlivnit jak množství vzniklého alkoholu tak sladkost výsledného vína.Vladimír Šmíd.

  • Miki | 18. 12. 2005 19:02

    Přibližně platí, že na jeden litr vína je zapotřebí cca 20 dkg cukru. Když chci zjistit kolik přibližně vznikne alkoholu z cukru tak jednoduše podělím váhu cukru dvěma a vyjde objem 100% alkoholu v litrech. Např:Z jednoho kila cukru vznikne cca 0,5 l alkoholu 100%. Z toho se dá přepočítat koncentrace třeba vína (rýžového). Budu mít 1 l a dám tam 20 dkg cukru, tak vznikne 1 dl alkoholu100% a ten v 1 l vína dá koncentraci cca 10% alkoholu.

  • Jana | 22. 9. 2005 22:45

    Podle mě je 150g cukru je na 3,5l velmi málo. K prokvašení je třeba aby tekutina byla hodně sladká. V podobných receptech na saké, tedy rýžové víno, bývá na množství 3,5l vody tak 1500g cukru.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Droždí Muškátový květ Muškátový oříšek Pelyněk Rýže Tymián Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládané sýrové kostky

Nakládané sýrové kostky

Cibulová šťávička proti kašli

Cibulová šťávička proti kašli

Vepřové koleno v zelí

Vepřové koleno v zelí

Tvarohovo jahodové knedlíky

Tvarohovo jahodové knedlíky

Linecké banánky

Linecké banánky

Dýňové placičky

Dýňové placičky

Těstovinový salát se šunkou

Těstovinový salát se šunkou

Zapékaná zelenina se sýrem

Zapékaná zelenina se sýrem

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

144
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
141
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
48
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
43
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
40
Palačinky
Palačinky

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Ornella Koktová na dámské jízdě: Drsný vzkaz Moniky Binias!

Ornella Koktová na dámské jízdě: Drsný vzkaz Moniky Binias!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer slavných sportovců

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

  • Recepty.cz
  • Domácí rýžové víno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact