• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí rýžové víno
Napište svůj komentář k receptu

Domácí rýžové víno

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí rýžové víno
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g rýže dobře propraná
    • 150
      g cukr
    • 3,50
      l voda
    • 2
      špetka tymián
    • 1
      špetka zázvor
    • 1
      špetka pelyněk
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 1
      ks muškátový oříšek
    • 1
      ks citron
    • 80
      g droždí

Postup přípravy receptu

1
Přebranou a propláchnutou rýži dáme do čisté pětilitrové sklenice. Vodu svaříme s cukrem, necháme vychladnout a přilijeme k rýži. Přidáme koření, citrón nakrájený i s kůrou a kvásek z droždí. Necháme 6 týdnů kvasit a 1 týden uležet. Potom už na zdravíčko!
2
Pozor, mělo by se pít chlazené, anebo když má 37 °C.
3
Velmi dobré na vaření čínských specialit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pampeliškové víno

Pampeliškové víno

Víno z bezinek

Víno z bezinek

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • viki | 20. 6. 2012 18:44

    Podle me je to blbost a vino se velice rychle zkazi nebot nema byt cim konzervovano ani cukrem ani lihem. Kdyz se palil lih po domacku tak se davalo na 5 L 1 kg cukru a 50g kvasnic a byl stoho az 65% lih kde se tam vzalo tech 15% navic netusim. ;-) Ale bylo tam. Podle kvality cukru a kvasnic to kolisalo 55% az 65% na 1 L S temito tezkymi viny je to stejne maji mit co nejvice alkoholu a maji byt sladka a tim sou dostatecne konzervovana aby se nekazila.Opojeni znich nedela jen alkohol ale hlavne muskatovy kvet a orisek a zazvor nebot pokud nevite tak tyto ingredience sou velmy omamne kort ve spojeni s alkoholem. Jeste jedna rada.Nenechte vino nikdy dlouho lezet na tech kvasnicich jinak chytne jejich prichut a chutove nebude dobre.Po ukonceni bourliveho kvaseni okamzite slite do jine lahve a jak se vino vycisti slite znova do jine lahve a pak jeste jednou do lahvi a mate zarucene vino vynikajici kvality v radu az nekolika stovek co se prodava treba japonske sake. V receptu zde chybi jeste kura skorice hrebicek nove koreni. Koreni davam do pytlicku a ten stehuji jak slivam do jine lahve je to dulezite pro chut vina.

  • jarmila | 17. 9. 2011 16:40

    .Pracovala som v japonskej rastauracii ; Benihana " v amerike a preto viem,ze..Sake..sa pije horuce..

  • caspr | 27. 2. 2011 20:52

    Co to je za blbost , to by dokvasilo po cca 3dnech a bylo by to bez cukru :-D a droždí vůbec , kvasinky vinné.

  • Anonym | 3. 9. 2007 16:22

    V množství cukru byl zřejmně překlep. Víno už nějaký ten pátek dělám a podle mě by bylo ideální tak 1kg.

  • miki | 3. 2. 2006 11:55

    Jestliže dáte cukru více než 20 dkg na litr tak vznikne víno sice silnější, ale od určité koincentrace alkoholu tak cca 12-15% se činnost kvasinek omezí až zcela zanikne (záleží jak jsou odolné alkoholu). Tzn., že přidaný cukr nad tuto koncentraci je neůčinný (co se týče kvašení) a způsobuje pouze větší sladkost vyrobeného vína. Navíc u přidaného droždí coby kvasinek je tato hranice velmi nízká. To v důsledku způsobí, že jsu schopné přeměnit(vykvasit) malé množství cukru a vzniklým alkoholem jsou velmi záhy (odhaduji tak cca 5-10% alkoholu) zahubeny. Při použití hlubokoprokvašujících vinných kvasinek (ne droždí) je teoreticky možno dosáhnout cca 15% alkoholu.Z toho vyplývá, že množstvím cukru lze velmi dobře ovlivnit jak množství vzniklého alkoholu tak sladkost výsledného vína.Vladimír Šmíd.

  • Miki | 18. 12. 2005 19:02

    Přibližně platí, že na jeden litr vína je zapotřebí cca 20 dkg cukru. Když chci zjistit kolik přibližně vznikne alkoholu z cukru tak jednoduše podělím váhu cukru dvěma a vyjde objem 100% alkoholu v litrech. Např:Z jednoho kila cukru vznikne cca 0,5 l alkoholu 100%. Z toho se dá přepočítat koncentrace třeba vína (rýžového). Budu mít 1 l a dám tam 20 dkg cukru, tak vznikne 1 dl alkoholu100% a ten v 1 l vína dá koncentraci cca 10% alkoholu.

  • Jana | 22. 9. 2005 22:45

    Podle mě je 150g cukru je na 3,5l velmi málo. K prokvašení je třeba aby tekutina byla hodně sladká. V podobných receptech na saké, tedy rýžové víno, bývá na množství 3,5l vody tak 1500g cukru.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Droždí Muškátový květ Muškátový oříšek Pelyněk Rýže Tymián Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Jablkový koláč s pudinkem

Jablkový koláč s pudinkem

Tvarohová bábovka IV.

Tvarohová bábovka IV.

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Dort stracciatella s ricottou

Dort stracciatella s ricottou

Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a žmolenkou

Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a…

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

Doporučujeme

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

112
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
42
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
41
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
38
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
36
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Kolečko o novém filmu Kouzlo derby: Langoš neměl styk s žádnou ženou! Proč odmítl Most 2?

Kolečko o novém filmu Kouzlo derby: Langoš neměl styk s žádnou ženou! Proč odmítl Most 2?

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

  • Recepty.cz
  • Domácí rýžové víno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact