• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí rohlíky od Hodinářů
Napište svůj komentář k receptu

Domácí rohlíky od Hodinářů

autor: romccca
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 43
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí rohlíky od Hodinářů
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 50
      g hera
    • 30
      g droždí
    • mléko
    • cukr
    • 1
      špetka mák
    • sůl
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • 1
      ks máslo rozpuštěné

Postup přípravy receptu

1
Do hladké mouky dáme vykynutý kvásek (mléko, droždí, lžíce cukru, lžíce mouky), přidáme vejce, rozpuštěný tuk, mléko, sůl, trochu cukru a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na 4 díly, každý rozválíme do kruhu silného 5 mm, potřeme ho máslem.
2
Kruh rozdělíme na 8 částí (trojúhelníčků) - stáčením od širší strany ke špičce trojúhelníku tvoříme rohlíky.
3
Rohlíky dáme na vymaštěný plech, necháme je vykynout, potřeme vejcem, posypeme kmínem či mákem, posolíme, pečeme dozlatova. Horké rohlíky potřeme rozpuštěným máslem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Domácí (plněné) rohlíky

Domácí (plněné) rohlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie | 15. 1. 2016 13:23

    Dobrý den, také ráda vyzkouším. Těsto necháte kynout po zadělání nebo ihned tvarujete rohlíky a necháte kynout před upečením? Děkuji

  • romccca | 19. 10. 2015 15:07

    Nevím, proč se tak rohlíky jmenují. Recept jsem si kdysi vystřihla v novinách. Jsem ráda, že Vám chutná. Taky ho musím zase po dlouhé době udělat :-)

  • lenka | 25. 8. 2015 21:20

    lepší jsem nejedla - ani od pekaře... :-) :-) :-)

  • jana | 9. 5. 2015 20:47

    Smim se zeptat proc od hodinaru ma to nejakou pointu? jsem totiz hodinarka proto me to zaujalo dekuji :-)

  • Kateřina | 1. 3. 2015 11:53

    Mě by zajímalo, jestli musím používat jen bílou, respektive světlou mouku. Zda by šlo testo vypracovat i z tmavé, napr. chlebové? Nebo hladké špaldové. Máte prosím někdo zkušenost?

  • jark | 2. 2. 2015 19:56

    300ml mleka..delavam podobne :-)

  • aaa | 2. 2. 2015 19:54

    300ml mleka..delavam podobne ;)

  • Andrtálka | 24. 1. 2015 18:23

    Dokonalé :-)

  • Lucie Kadera | 3. 12. 2014 14:45

    Rohliky jsou moc dobre dala jsem 250ml mleka a bylo to trochu moc musela jsem prisypavat mouku myslim si ze 200ml by bylo tak akorat. Pro mne zatim nejlepsi recept na rohliky. Delala jsem sezamove, kminove, se slunecnicovymi seminky a taky sypane strouhanym syrem a ty byly podle rodinne rady ty nejlepsi <3

  • zzackova85 | 1. 12. 2014 00:14

    Rohlíky jsou výborné,jen jsem si musela upravit množství mléka ,jelikož v receptu nebylo udáno,povedly se a lepší jsem nejedla :-) ;-)

  • Makovec | 16. 12. 2013 00:27

    Ale je to tam: ......přidáme vejce, rozpuštěný tuk, mléko...... tuk= hera :-)

  • kiska | 27. 1. 2013 09:23

    davam 1, rohliky vypadaly a chutnaly užasně <:-)

  • Daniel1980 | 27. 10. 2012 13:08

    Skvělý recept, takto to dopadlo u nás http://jpeg.cz/obrazek/gPy

  • Monika | 29. 6. 2012 19:49

    recept jsem vyzkousela, rohliky vypadaly uzasne, ovsem nejsem zvykla pect, tak 1 lzicka soli, co jsem tam dala byla malo. Rada pro ty, co nepecou jako ja. Masla jsem dala asi 1/6 kostky a mleka cca 2,5 dc. Rohliky pece i tchyne i babicka, ale ja mam nejradsi kupovane, tak u nich zustanu.

  • Ivana | 21. 6. 2012 18:17

    v ingrediencich je uvedeno 1 cele maslo...mysleno 250g? neni to moc? diky za upresneni.

  • Pavla | 6. 6. 2012 21:16

    Děkuji, vyzkouším.

  • Eva | 6. 6. 2012 12:24

    Já bych zkusila 250 ml mléka. To je na toto množství mouky taková klasika.

  • Vlasta Novák | 6. 6. 2012 09:28

    Dobrý den, bohužel množství mléka není ani v databázi ze staré verze webu, musí tedy doplnit autorka sama.

  • Pavla | 5. 6. 2012 22:34

    Dobrý den, v ingrediencích chybí množství mléka. Můžete ho prosím někdo napsat. Ráda bych recept vyzkoušela. Děkuji moc.

  • Míša | 7. 4. 2012 23:32

    Dobrý den, chtěla bych tyto rohlíky vyzkoušet, ale nikdy jsem domácí pečivo nepekla, proto tápu, kolik toho mléka? Poradíte někdo? Také mi vrtá hlavou, co v ingrediencích dělá 50 g hery, když o ní v receptu není ani zmínka... Děkuji!

  • Isabela | 22. 3. 2012 10:26

    Jee, tak koukam sam achvala :) Prave jsem zkousela zcela jiny recept z @ a ty rohlicky si vystavim, O:-) protoze tvrde jsem je z trouby uz vytahla.Slozeni tohoto testa je uplne jine,tak ho chci zkusit,jen nemam predstavu kolik mleka dohromady potrebuji?

  • marie29 | 17. 3. 2012 16:22

    Mňam, mňam .. právě si na nich pochutnáváme a máme boule za ušima :-) Jsou vynikající !! ;-)

  • pajaw | 16. 9. 2011 12:03

    Dneska jsem vyzkoušela a i přesto, že jsem zapomněla přilít do těsta to máslo a vršek jsem ničím neposypávala jsou naprosto úžasný. Rozhodně jsem je nedělala naposledy :-)

  • Alla O'Thomas | 6. 4. 2011 16:07

    :-) Moje prvni rohliky, tvarem nic moc ale to se casem poda ale chuti jsou bezkonkurencni kam se hrabou na umelotinu v obchode. Jsou proste bomba

  • milay | 2. 12. 2010 17:34

    Výborné

  • milay | 2. 12. 2010 17:34

    Výborné

  • Slávka Loderová | 17. 8. 2010 13:18

    Dobrý den, recept mně velice zaujal a ráda bych se zeptala, kolik toho mléka do toho kvásku dáváte? Jsem zvyklá udělat si v mouce důlek, dát tam droždí a zalít mlékem. Potřebuji přesnou míru. Mockrát děkuji a přeji všem krásný den.

  • Lucie Zellerova | 6. 3. 2010 13:06

    Rohlíčky podle tohoto receptu jsou jemné a vláčné. Těsto je super, ale vytvarovat je všechny stejně se nepodařilo (to bude ale rukama ). Hodnotím 1

  • Monika Vitaková | 16. 1. 2010 20:51

    Právě jsem dopekla (dovnitř jsem dala slaninu a sýr) - výborné. Jen jsem musela pozměnit recept, protože jsem vše nakoupila, ale nenapadlo mě koupit mouku, myslela jsem, že ji mám. Takže jsem dala jen 100g hl.mouky, 100g polohrubé, 300g pšeničné celozrné hladce mleté + navíc proti receptu na špičku nože vitamínu C (kvůli kynutí celozrné mouky). Jinak vše jak je v receptu. I když se moji chlapi tvářili naštvaně, teď při jídle vymýšlí, co bych do nich měla příště dát. Děkuju za recept, všem doporučuju.

  • Eva K. | 12. 5. 2009 13:02

    Výborné, lehoučké, nadýchané .. právě jsem dopekla první várku a musela honem ochutnat ještě horký jeden z nich .. moc děkuji za recept :) P.S. Nakonec jsem pekla na 170°C .. ;)

  • Eva K. | 12. 5. 2009 11:38

    Dobrý den, mohu se zeptat jaká je doporučená teplota na pečení?? Mockrát děkuji :)

  • Anonym | 4. 11. 2007 10:45

    rohlicky jsou vyborne s anglickou slaninou a jeste navic potrene grilovacim korenim:)

  • Petra Petrů | 24. 7. 2007 04:28

    Dobrý den Lucie, díky za recept. Ten Váš rohlík je opravdu vynikající. Ze všech rohlíků u nás během půl hodinky nezbyl ani jeden.

  • Krejčíkova Lucie | 16. 7. 2007 19:52

    Před stočením trojúhelníčků jsem položila na jednotlivé dílky angl.slaninu a tvrdý sýr a pak teprve stočila.Všem moc chutnalo.Druhý den jsem pekla znova ,tentokrát s poličanem a nivou.Příště je zkusím nasladko.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Housky a rohlíky
Pokrmy Pečivo Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hera Hladká mouka Mák Máslo Mléko Rozšlehané vejce Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Jahodová polévka mléčná

Jahodová polévka mléčná

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Celerová surimi pomazánka

Celerová surimi pomazánka

Úterní salát s rukolou

Úterní salát s rukolou

Pomazánka se sušenými rajčaty

Pomazánka se sušenými rajčaty

Pečený květák s kari

Pečený květák s kari

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

203
Brokolicové těstoviny
Brokolicové těstoviny
143
Kysaná zelenina
Kysaná zelenina
120
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
60
Skořičáky - skořicové minizáviny
Skořičáky - skořicové…
49
„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů
„Šiml“: makovo-tvarohová…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Domácí pribináček smetanový
Domácí pribináček smetanový
Domácí pribiňák s jahodami
Domácí pribiňák s jahodami
Domácí rohlíčky
Domácí rohlíčky
Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem
Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem
Domácí Rumcajs
Domácí Rumcajs
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
  • Recepty.cz
  • Domácí rohlíky od Hodinářů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact