• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí rohlíky od Hodinářů
Napište svůj komentář k receptu

Domácí rohlíky od Hodinářů

autor: romccca
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 43
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí rohlíky od Hodinářů
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 50
      g hera
    • 30
      g droždí
    • mléko
    • cukr
    • 1
      špetka mák
    • sůl
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • 1
      ks máslo rozpuštěné

Postup přípravy receptu

1
Do hladké mouky dáme vykynutý kvásek (mléko, droždí, lžíce cukru, lžíce mouky), přidáme vejce, rozpuštěný tuk, mléko, sůl, trochu cukru a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na 4 díly, každý rozválíme do kruhu silného 5 mm, potřeme ho máslem.
2
Kruh rozdělíme na 8 částí (trojúhelníčků) - stáčením od širší strany ke špičce trojúhelníku tvoříme rohlíky.
3
Rohlíky dáme na vymaštěný plech, necháme je vykynout, potřeme vejcem, posypeme kmínem či mákem, posolíme, pečeme dozlatova. Horké rohlíky potřeme rozpuštěným máslem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Domácí (plněné) rohlíky

Domácí (plněné) rohlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie | 15. 1. 2016 13:23

    Dobrý den, také ráda vyzkouším. Těsto necháte kynout po zadělání nebo ihned tvarujete rohlíky a necháte kynout před upečením? Děkuji

  • romccca | 19. 10. 2015 15:07

    Nevím, proč se tak rohlíky jmenují. Recept jsem si kdysi vystřihla v novinách. Jsem ráda, že Vám chutná. Taky ho musím zase po dlouhé době udělat :-)

  • lenka | 25. 8. 2015 21:20

    lepší jsem nejedla - ani od pekaře... :-) :-) :-)

  • jana | 9. 5. 2015 20:47

    Smim se zeptat proc od hodinaru ma to nejakou pointu? jsem totiz hodinarka proto me to zaujalo dekuji :-)

  • Kateřina | 1. 3. 2015 11:53

    Mě by zajímalo, jestli musím používat jen bílou, respektive světlou mouku. Zda by šlo testo vypracovat i z tmavé, napr. chlebové? Nebo hladké špaldové. Máte prosím někdo zkušenost?

  • jark | 2. 2. 2015 19:56

    300ml mleka..delavam podobne :-)

  • aaa | 2. 2. 2015 19:54

    300ml mleka..delavam podobne ;)

  • Andrtálka | 24. 1. 2015 18:23

    Dokonalé :-)

  • Lucie Kadera | 3. 12. 2014 14:45

    Rohliky jsou moc dobre dala jsem 250ml mleka a bylo to trochu moc musela jsem prisypavat mouku myslim si ze 200ml by bylo tak akorat. Pro mne zatim nejlepsi recept na rohliky. Delala jsem sezamove, kminove, se slunecnicovymi seminky a taky sypane strouhanym syrem a ty byly podle rodinne rady ty nejlepsi <3

  • zzackova85 | 1. 12. 2014 00:14

    Rohlíky jsou výborné,jen jsem si musela upravit množství mléka ,jelikož v receptu nebylo udáno,povedly se a lepší jsem nejedla :-) ;-)

  • Makovec | 16. 12. 2013 00:27

    Ale je to tam: ......přidáme vejce, rozpuštěný tuk, mléko...... tuk= hera :-)

  • kiska | 27. 1. 2013 09:23

    davam 1, rohliky vypadaly a chutnaly užasně <:-)

  • Daniel1980 | 27. 10. 2012 13:08

    Skvělý recept, takto to dopadlo u nás http://jpeg.cz/obrazek/gPy

  • Monika | 29. 6. 2012 19:49

    recept jsem vyzkousela, rohliky vypadaly uzasne, ovsem nejsem zvykla pect, tak 1 lzicka soli, co jsem tam dala byla malo. Rada pro ty, co nepecou jako ja. Masla jsem dala asi 1/6 kostky a mleka cca 2,5 dc. Rohliky pece i tchyne i babicka, ale ja mam nejradsi kupovane, tak u nich zustanu.

  • Ivana | 21. 6. 2012 18:17

    v ingrediencich je uvedeno 1 cele maslo...mysleno 250g? neni to moc? diky za upresneni.

  • Pavla | 6. 6. 2012 21:16

    Děkuji, vyzkouším.

  • Eva | 6. 6. 2012 12:24

    Já bych zkusila 250 ml mléka. To je na toto množství mouky taková klasika.

  • Vlasta Novák | 6. 6. 2012 09:28

    Dobrý den, bohužel množství mléka není ani v databázi ze staré verze webu, musí tedy doplnit autorka sama.

  • Pavla | 5. 6. 2012 22:34

    Dobrý den, v ingrediencích chybí množství mléka. Můžete ho prosím někdo napsat. Ráda bych recept vyzkoušela. Děkuji moc.

  • Míša | 7. 4. 2012 23:32

    Dobrý den, chtěla bych tyto rohlíky vyzkoušet, ale nikdy jsem domácí pečivo nepekla, proto tápu, kolik toho mléka? Poradíte někdo? Také mi vrtá hlavou, co v ingrediencích dělá 50 g hery, když o ní v receptu není ani zmínka... Děkuji!

  • Isabela | 22. 3. 2012 10:26

    Jee, tak koukam sam achvala :) Prave jsem zkousela zcela jiny recept z @ a ty rohlicky si vystavim, O:-) protoze tvrde jsem je z trouby uz vytahla.Slozeni tohoto testa je uplne jine,tak ho chci zkusit,jen nemam predstavu kolik mleka dohromady potrebuji?

  • marie29 | 17. 3. 2012 16:22

    Mňam, mňam .. právě si na nich pochutnáváme a máme boule za ušima :-) Jsou vynikající !! ;-)

  • pajaw | 16. 9. 2011 12:03

    Dneska jsem vyzkoušela a i přesto, že jsem zapomněla přilít do těsta to máslo a vršek jsem ničím neposypávala jsou naprosto úžasný. Rozhodně jsem je nedělala naposledy :-)

  • Alla O'Thomas | 6. 4. 2011 16:07

    :-) Moje prvni rohliky, tvarem nic moc ale to se casem poda ale chuti jsou bezkonkurencni kam se hrabou na umelotinu v obchode. Jsou proste bomba

  • milay | 2. 12. 2010 17:34

    Výborné

  • milay | 2. 12. 2010 17:34

    Výborné

  • Slávka Loderová | 17. 8. 2010 13:18

    Dobrý den, recept mně velice zaujal a ráda bych se zeptala, kolik toho mléka do toho kvásku dáváte? Jsem zvyklá udělat si v mouce důlek, dát tam droždí a zalít mlékem. Potřebuji přesnou míru. Mockrát děkuji a přeji všem krásný den.

  • Lucie Zellerova | 6. 3. 2010 13:06

    Rohlíčky podle tohoto receptu jsou jemné a vláčné. Těsto je super, ale vytvarovat je všechny stejně se nepodařilo (to bude ale rukama ). Hodnotím 1

  • Monika Vitaková | 16. 1. 2010 20:51

    Právě jsem dopekla (dovnitř jsem dala slaninu a sýr) - výborné. Jen jsem musela pozměnit recept, protože jsem vše nakoupila, ale nenapadlo mě koupit mouku, myslela jsem, že ji mám. Takže jsem dala jen 100g hl.mouky, 100g polohrubé, 300g pšeničné celozrné hladce mleté + navíc proti receptu na špičku nože vitamínu C (kvůli kynutí celozrné mouky). Jinak vše jak je v receptu. I když se moji chlapi tvářili naštvaně, teď při jídle vymýšlí, co bych do nich měla příště dát. Děkuju za recept, všem doporučuju.

  • Eva K. | 12. 5. 2009 13:02

    Výborné, lehoučké, nadýchané .. právě jsem dopekla první várku a musela honem ochutnat ještě horký jeden z nich .. moc děkuji za recept :) P.S. Nakonec jsem pekla na 170°C .. ;)

  • Eva K. | 12. 5. 2009 11:38

    Dobrý den, mohu se zeptat jaká je doporučená teplota na pečení?? Mockrát děkuji :)

  • Anonym | 4. 11. 2007 10:45

    rohlicky jsou vyborne s anglickou slaninou a jeste navic potrene grilovacim korenim:)

  • Petra Petrů | 24. 7. 2007 04:28

    Dobrý den Lucie, díky za recept. Ten Váš rohlík je opravdu vynikající. Ze všech rohlíků u nás během půl hodinky nezbyl ani jeden.

  • Krejčíkova Lucie | 16. 7. 2007 19:52

    Před stočením trojúhelníčků jsem položila na jednotlivé dílky angl.slaninu a tvrdý sýr a pak teprve stočila.Všem moc chutnalo.Druhý den jsem pekla znova ,tentokrát s poličanem a nivou.Příště je zkusím nasladko.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Housky a rohlíky
Pokrmy Pečivo Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hera Hladká mouka Mák Máslo Mléko Rozšlehané vejce Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Vosí hnízda

Vosí hnízda

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Vepřové koleno v zelí

Vepřové koleno v zelí

"Péřová" bublanina

"Péřová" bublanina

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Kuřecí ragú se žampiony

Kuřecí ragú se žampiony

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Lehký sirup z růží

Lehký sirup z růží

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

62
Dýňová tortila
Dýňová tortila
52
Máslové řízky
Máslové řízky
33
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
30
Salámová česnečka se zeleninou
Salámová česnečka se…
29
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Proměna účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměna účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Četařka Babinčáková z Tankového praporu Martina Adamcová (59) v slzách. Krutá smrt manžela!

Četařka Babinčáková z Tankového praporu Martina Adamcová (59) v slzách. Krutá smrt manžela!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Kdo ze zvěrokruhu je největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo ze zvěrokruhu je největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Domácí pribináček smetanový
Domácí pribináček smetanový
Domácí pribiňák s jahodami
Domácí pribiňák s jahodami
Domácí rohlíčky
Domácí rohlíčky
Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem
Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem
Domácí Rumcajs
Domácí Rumcajs
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
  • Recepty.cz
  • Domácí rohlíky od Hodinářů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact