• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domácí rohlíky od Hodinářů
Napište svůj komentář k receptu

Domácí rohlíky od Hodinářů

autor: romccca
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 43
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí rohlíky od Hodinářů
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 50
      g hera
    • 30
      g droždí
    • mléko
    • cukr
    • 1
      špetka mák
    • sůl
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • 1
      ks máslo rozpuštěné

Postup přípravy receptu

1
Do hladké mouky dáme vykynutý kvásek (mléko, droždí, lžíce cukru, lžíce mouky), přidáme vejce, rozpuštěný tuk, mléko, sůl, trochu cukru a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na 4 díly, každý rozválíme do kruhu silného 5 mm, potřeme ho máslem.
2
Kruh rozdělíme na 8 částí (trojúhelníčků) - stáčením od širší strany ke špičce trojúhelníku tvoříme rohlíky.
3
Rohlíky dáme na vymaštěný plech, necháme je vykynout, potřeme vejcem, posypeme kmínem či mákem, posolíme, pečeme dozlatova. Horké rohlíky potřeme rozpuštěným máslem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Domácí (plněné) rohlíky

Domácí (plněné) rohlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie | 15. 1. 2016 13:23

    Dobrý den, také ráda vyzkouším. Těsto necháte kynout po zadělání nebo ihned tvarujete rohlíky a necháte kynout před upečením? Děkuji

  • romccca | 19. 10. 2015 15:07

    Nevím, proč se tak rohlíky jmenují. Recept jsem si kdysi vystřihla v novinách. Jsem ráda, že Vám chutná. Taky ho musím zase po dlouhé době udělat :-)

  • lenka | 25. 8. 2015 21:20

    lepší jsem nejedla - ani od pekaře... :-) :-) :-)

  • jana | 9. 5. 2015 20:47

    Smim se zeptat proc od hodinaru ma to nejakou pointu? jsem totiz hodinarka proto me to zaujalo dekuji :-)

  • Kateřina | 1. 3. 2015 11:53

    Mě by zajímalo, jestli musím používat jen bílou, respektive světlou mouku. Zda by šlo testo vypracovat i z tmavé, napr. chlebové? Nebo hladké špaldové. Máte prosím někdo zkušenost?

  • jark | 2. 2. 2015 19:56

    300ml mleka..delavam podobne :-)

  • aaa | 2. 2. 2015 19:54

    300ml mleka..delavam podobne ;)

  • Andrtálka | 24. 1. 2015 18:23

    Dokonalé :-)

  • Lucie Kadera | 3. 12. 2014 14:45

    Rohliky jsou moc dobre dala jsem 250ml mleka a bylo to trochu moc musela jsem prisypavat mouku myslim si ze 200ml by bylo tak akorat. Pro mne zatim nejlepsi recept na rohliky. Delala jsem sezamove, kminove, se slunecnicovymi seminky a taky sypane strouhanym syrem a ty byly podle rodinne rady ty nejlepsi <3

  • zzackova85 | 1. 12. 2014 00:14

    Rohlíky jsou výborné,jen jsem si musela upravit množství mléka ,jelikož v receptu nebylo udáno,povedly se a lepší jsem nejedla :-) ;-)

  • Makovec | 16. 12. 2013 00:27

    Ale je to tam: ......přidáme vejce, rozpuštěný tuk, mléko...... tuk= hera :-)

  • kiska | 27. 1. 2013 09:23

    davam 1, rohliky vypadaly a chutnaly užasně <:-)

  • Daniel1980 | 27. 10. 2012 13:08

    Skvělý recept, takto to dopadlo u nás http://jpeg.cz/obrazek/gPy

  • Monika | 29. 6. 2012 19:49

    recept jsem vyzkousela, rohliky vypadaly uzasne, ovsem nejsem zvykla pect, tak 1 lzicka soli, co jsem tam dala byla malo. Rada pro ty, co nepecou jako ja. Masla jsem dala asi 1/6 kostky a mleka cca 2,5 dc. Rohliky pece i tchyne i babicka, ale ja mam nejradsi kupovane, tak u nich zustanu.

  • Ivana | 21. 6. 2012 18:17

    v ingrediencich je uvedeno 1 cele maslo...mysleno 250g? neni to moc? diky za upresneni.

  • Pavla | 6. 6. 2012 21:16

    Děkuji, vyzkouším.

  • Eva | 6. 6. 2012 12:24

    Já bych zkusila 250 ml mléka. To je na toto množství mouky taková klasika.

  • Vlasta Novák | 6. 6. 2012 09:28

    Dobrý den, bohužel množství mléka není ani v databázi ze staré verze webu, musí tedy doplnit autorka sama.

  • Pavla | 5. 6. 2012 22:34

    Dobrý den, v ingrediencích chybí množství mléka. Můžete ho prosím někdo napsat. Ráda bych recept vyzkoušela. Děkuji moc.

  • Míša | 7. 4. 2012 23:32

    Dobrý den, chtěla bych tyto rohlíky vyzkoušet, ale nikdy jsem domácí pečivo nepekla, proto tápu, kolik toho mléka? Poradíte někdo? Také mi vrtá hlavou, co v ingrediencích dělá 50 g hery, když o ní v receptu není ani zmínka... Děkuji!

  • Isabela | 22. 3. 2012 10:26

    Jee, tak koukam sam achvala :) Prave jsem zkousela zcela jiny recept z @ a ty rohlicky si vystavim, O:-) protoze tvrde jsem je z trouby uz vytahla.Slozeni tohoto testa je uplne jine,tak ho chci zkusit,jen nemam predstavu kolik mleka dohromady potrebuji?

  • marie29 | 17. 3. 2012 16:22

    Mňam, mňam .. právě si na nich pochutnáváme a máme boule za ušima :-) Jsou vynikající !! ;-)

  • pajaw | 16. 9. 2011 12:03

    Dneska jsem vyzkoušela a i přesto, že jsem zapomněla přilít do těsta to máslo a vršek jsem ničím neposypávala jsou naprosto úžasný. Rozhodně jsem je nedělala naposledy :-)

  • Alla O'Thomas | 6. 4. 2011 16:07

    :-) Moje prvni rohliky, tvarem nic moc ale to se casem poda ale chuti jsou bezkonkurencni kam se hrabou na umelotinu v obchode. Jsou proste bomba

  • milay | 2. 12. 2010 17:34

    Výborné

  • milay | 2. 12. 2010 17:34

    Výborné

  • Slávka Loderová | 17. 8. 2010 13:18

    Dobrý den, recept mně velice zaujal a ráda bych se zeptala, kolik toho mléka do toho kvásku dáváte? Jsem zvyklá udělat si v mouce důlek, dát tam droždí a zalít mlékem. Potřebuji přesnou míru. Mockrát děkuji a přeji všem krásný den.

  • Lucie Zellerova | 6. 3. 2010 13:06

    Rohlíčky podle tohoto receptu jsou jemné a vláčné. Těsto je super, ale vytvarovat je všechny stejně se nepodařilo (to bude ale rukama ). Hodnotím 1

  • Monika Vitaková | 16. 1. 2010 20:51

    Právě jsem dopekla (dovnitř jsem dala slaninu a sýr) - výborné. Jen jsem musela pozměnit recept, protože jsem vše nakoupila, ale nenapadlo mě koupit mouku, myslela jsem, že ji mám. Takže jsem dala jen 100g hl.mouky, 100g polohrubé, 300g pšeničné celozrné hladce mleté + navíc proti receptu na špičku nože vitamínu C (kvůli kynutí celozrné mouky). Jinak vše jak je v receptu. I když se moji chlapi tvářili naštvaně, teď při jídle vymýšlí, co bych do nich měla příště dát. Děkuju za recept, všem doporučuju.

  • Eva K. | 12. 5. 2009 13:02

    Výborné, lehoučké, nadýchané .. právě jsem dopekla první várku a musela honem ochutnat ještě horký jeden z nich .. moc děkuji za recept :) P.S. Nakonec jsem pekla na 170°C .. ;)

  • Eva K. | 12. 5. 2009 11:38

    Dobrý den, mohu se zeptat jaká je doporučená teplota na pečení?? Mockrát děkuji :)

  • Anonym | 4. 11. 2007 10:45

    rohlicky jsou vyborne s anglickou slaninou a jeste navic potrene grilovacim korenim:)

  • Petra Petrů | 24. 7. 2007 04:28

    Dobrý den Lucie, díky za recept. Ten Váš rohlík je opravdu vynikající. Ze všech rohlíků u nás během půl hodinky nezbyl ani jeden.

  • Krejčíkova Lucie | 16. 7. 2007 19:52

    Před stočením trojúhelníčků jsem položila na jednotlivé dílky angl.slaninu a tvrdý sýr a pak teprve stočila.Všem moc chutnalo.Druhý den jsem pekla znova ,tentokrát s poličanem a nivou.Příště je zkusím nasladko.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Housky a rohlíky
Pokrmy Pečivo Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hera Hladká mouka Mák Máslo Mléko Rozšlehané vejce Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pečená zelenina

Pečená zelenina

Špagety s mletým masem a zeleninou

Špagety s mletým masem a zeleninou

Mazanec ze sušeného droždí

Mazanec ze sušeného droždí

Nepečené kokosové kuličky

Nepečené kokosové kuličky

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Jemná vajíčková pomazánka

Jemná vajíčková pomazánka

Pomazánka z tvrdého salámu

Pomazánka z tvrdého salámu

Jemná česneková pomazánka

Jemná česneková pomazánka

Houbový kuskus - rychle a chutně

Houbový kuskus - rychle a chutně

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)
Jahodový koláč z…
26
Honzovy buchty
Honzovy buchty
25
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
17
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Další doporučené recepty:

Domácí pribináček smetanový
Domácí pribináček smetanový
Domácí pribiňák s jahodami
Domácí pribiňák s jahodami
Domácí rohlíčky
Domácí rohlíčky
Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem
Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem
Domácí Rumcajs
Domácí Rumcajs
Domácí rychloutopenci
Domácí rychloutopenci
  • Recepty.cz
  • Domácí rohlíky od Hodinářů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact