Do hladké mouky dáme vykynutý kvásek (mléko, droždí, lžíce cukru, lžíce mouky), přidáme vejce, rozpuštěný tuk, mléko, sůl, trochu cukru a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na 4 díly, každý rozválíme do kruhu silného 5 mm, potřeme ho máslem.
2
Kruh rozdělíme na 8 částí (trojúhelníčků) - stáčením od širší strany ke špičce trojúhelníku tvoříme rohlíky.
3
Rohlíky dáme na vymaštěný plech, necháme je vykynout, potřeme vejcem, posypeme kmínem či mákem, posolíme, pečeme dozlatova. Horké rohlíky potřeme rozpuštěným máslem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lucie
|15. 1. 2016 13:23
Dobrý den, také ráda vyzkouším. Těsto necháte kynout po zadělání nebo ihned tvarujete rohlíky a necháte kynout před upečením? Děkuji
romccca
|19. 10. 2015 15:07
Nevím, proč se tak rohlíky jmenují. Recept jsem si kdysi vystřihla v novinách. Jsem ráda, že Vám chutná. Taky ho musím zase po dlouhé době udělat :-)
lenka
|25. 8. 2015 21:20
lepší jsem nejedla - ani od pekaře... :-) :-) :-)
jana
|9. 5. 2015 20:47
Smim se zeptat proc od hodinaru ma to nejakou pointu? jsem totiz hodinarka proto me to zaujalo dekuji :-)
Kateřina
|1. 3. 2015 11:53
Mě by zajímalo, jestli musím používat jen bílou, respektive světlou mouku. Zda by šlo testo vypracovat i z tmavé, napr. chlebové? Nebo hladké špaldové. Máte prosím někdo zkušenost?
Rohliky jsou moc dobre dala jsem 250ml mleka a bylo to trochu moc musela jsem prisypavat mouku myslim si ze 200ml by bylo tak akorat. Pro mne zatim nejlepsi recept na rohliky. Delala jsem sezamove, kminove, se slunecnicovymi seminky a taky sypane strouhanym syrem a ty byly podle rodinne rady ty nejlepsi <3
Skvělý recept, takto to dopadlo u nás http://jpeg.cz/obrazek/gPy
Monika
|29. 6. 2012 19:49
recept jsem vyzkousela, rohliky vypadaly uzasne, ovsem nejsem zvykla pect, tak 1 lzicka soli, co jsem tam dala byla malo. Rada pro ty, co nepecou jako ja. Masla jsem dala asi 1/6 kostky a mleka cca 2,5 dc. Rohliky pece i tchyne i babicka, ale ja mam nejradsi kupovane, tak u nich zustanu.
Ivana
|21. 6. 2012 18:17
v ingrediencich je uvedeno 1 cele maslo...mysleno 250g? neni to moc? diky za upresneni.
Pavla
|6. 6. 2012 21:16
Děkuji, vyzkouším.
Eva
|6. 6. 2012 12:24
Já bych zkusila 250 ml mléka. To je na toto množství mouky taková klasika.
Dobrý den, bohužel množství mléka není ani v databázi ze staré verze webu, musí tedy doplnit autorka sama.
Pavla
|5. 6. 2012 22:34
Dobrý den,
v ingrediencích chybí množství mléka. Můžete ho prosím někdo napsat. Ráda bych recept vyzkoušela.
Děkuji moc.
Míša
|7. 4. 2012 23:32
Dobrý den, chtěla bych tyto rohlíky vyzkoušet, ale nikdy jsem domácí pečivo nepekla, proto tápu, kolik toho mléka? Poradíte někdo? Také mi vrtá hlavou, co v ingrediencích dělá 50 g hery, když o ní v receptu není ani zmínka... Děkuji!
Isabela
|22. 3. 2012 10:26
Jee, tak koukam sam achvala :) Prave jsem zkousela zcela jiny recept z @ a ty rohlicky si vystavim, O:-) protoze tvrde jsem je z trouby uz vytahla.Slozeni tohoto testa je uplne jine,tak ho chci zkusit,jen nemam predstavu kolik mleka dohromady potrebuji?
Dneska jsem vyzkoušela a i přesto, že jsem zapomněla přilít do těsta to máslo a vršek jsem ničím neposypávala jsou naprosto úžasný. Rozhodně jsem je nedělala naposledy :-)
Dobrý den, recept mně velice zaujal a ráda bych se zeptala, kolik toho mléka do toho kvásku dáváte? Jsem zvyklá udělat si v mouce důlek, dát tam droždí a zalít mlékem. Potřebuji přesnou míru. Mockrát děkuji a přeji všem krásný den.
Lucie Zellerova
|6. 3. 2010 13:06
Rohlíčky podle tohoto receptu jsou jemné a vláčné. Těsto je super, ale vytvarovat je všechny stejně se nepodařilo (to bude ale rukama ). Hodnotím 1
Monika Vitaková
|16. 1. 2010 20:51
Právě jsem dopekla (dovnitř jsem dala slaninu a sýr) - výborné. Jen jsem musela pozměnit recept, protože jsem vše nakoupila, ale nenapadlo mě koupit mouku, myslela jsem, že ji mám. Takže jsem dala jen 100g hl.mouky, 100g polohrubé, 300g pšeničné celozrné hladce mleté + navíc proti receptu na špičku nože vitamínu C (kvůli kynutí celozrné mouky). Jinak vše jak je v receptu. I když se moji chlapi tvářili naštvaně, teď při jídle vymýšlí, co bych do nich měla příště dát. Děkuju za recept, všem doporučuju.
Eva K.
|12. 5. 2009 13:02
Výborné, lehoučké, nadýchané .. právě jsem dopekla první várku a musela honem ochutnat ještě horký jeden z nich .. moc děkuji za recept :) P.S. Nakonec jsem pekla na 170°C .. ;)
Eva K.
|12. 5. 2009 11:38
Dobrý den, mohu se zeptat jaká je doporučená teplota na pečení?? Mockrát děkuji :)
Anonym
|4. 11. 2007 10:45
rohlicky jsou vyborne s anglickou slaninou a jeste navic potrene grilovacim korenim:)
Petra Petrů
|24. 7. 2007 04:28
Dobrý den Lucie, díky za recept. Ten Váš rohlík je opravdu vynikající. Ze všech rohlíků u nás během půl hodinky nezbyl ani jeden.
Krejčíkova Lucie
|16. 7. 2007 19:52
Před stočením trojúhelníčků jsem položila na jednotlivé dílky angl.slaninu a tvrdý sýr a pak teprve stočila.Všem moc chutnalo.Druhý den jsem pekla znova ,tentokrát s poličanem a nivou.Příště je zkusím nasladko.