• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí rohlíky od Hodinářů
Napište svůj komentář k receptu

Domácí rohlíky od Hodinářů

autor: romccca
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 43
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí rohlíky od Hodinářů
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 50
      g hera
    • 30
      g droždí
    • mléko
    • cukr
    • 1
      špetka mák
    • sůl
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • 1
      ks máslo rozpuštěné

Postup přípravy receptu

1
Do hladké mouky dáme vykynutý kvásek (mléko, droždí, lžíce cukru, lžíce mouky), přidáme vejce, rozpuštěný tuk, mléko, sůl, trochu cukru a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na 4 díly, každý rozválíme do kruhu silného 5 mm, potřeme ho máslem.
2
Kruh rozdělíme na 8 částí (trojúhelníčků) - stáčením od širší strany ke špičce trojúhelníku tvoříme rohlíky.
3
Rohlíky dáme na vymaštěný plech, necháme je vykynout, potřeme vejcem, posypeme kmínem či mákem, posolíme, pečeme dozlatova. Horké rohlíky potřeme rozpuštěným máslem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Domácí (plněné) rohlíky

Domácí (plněné) rohlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie | 15. 1. 2016 13:23

    Dobrý den, také ráda vyzkouším. Těsto necháte kynout po zadělání nebo ihned tvarujete rohlíky a necháte kynout před upečením? Děkuji

  • romccca | 19. 10. 2015 15:07

    Nevím, proč se tak rohlíky jmenují. Recept jsem si kdysi vystřihla v novinách. Jsem ráda, že Vám chutná. Taky ho musím zase po dlouhé době udělat :-)

  • lenka | 25. 8. 2015 21:20

    lepší jsem nejedla - ani od pekaře... :-) :-) :-)

  • jana | 9. 5. 2015 20:47

    Smim se zeptat proc od hodinaru ma to nejakou pointu? jsem totiz hodinarka proto me to zaujalo dekuji :-)

  • Kateřina | 1. 3. 2015 11:53

    Mě by zajímalo, jestli musím používat jen bílou, respektive světlou mouku. Zda by šlo testo vypracovat i z tmavé, napr. chlebové? Nebo hladké špaldové. Máte prosím někdo zkušenost?

  • jark | 2. 2. 2015 19:56

    300ml mleka..delavam podobne :-)

  • aaa | 2. 2. 2015 19:54

    300ml mleka..delavam podobne ;)

  • Andrtálka | 24. 1. 2015 18:23

    Dokonalé :-)

  • Lucie Kadera | 3. 12. 2014 14:45

    Rohliky jsou moc dobre dala jsem 250ml mleka a bylo to trochu moc musela jsem prisypavat mouku myslim si ze 200ml by bylo tak akorat. Pro mne zatim nejlepsi recept na rohliky. Delala jsem sezamove, kminove, se slunecnicovymi seminky a taky sypane strouhanym syrem a ty byly podle rodinne rady ty nejlepsi <3

  • zzackova85 | 1. 12. 2014 00:14

    Rohlíky jsou výborné,jen jsem si musela upravit množství mléka ,jelikož v receptu nebylo udáno,povedly se a lepší jsem nejedla :-) ;-)

  • Makovec | 16. 12. 2013 00:27

    Ale je to tam: ......přidáme vejce, rozpuštěný tuk, mléko...... tuk= hera :-)

  • kiska | 27. 1. 2013 09:23

    davam 1, rohliky vypadaly a chutnaly užasně <:-)

  • Daniel1980 | 27. 10. 2012 13:08

    Skvělý recept, takto to dopadlo u nás http://jpeg.cz/obrazek/gPy

  • Monika | 29. 6. 2012 19:49

    recept jsem vyzkousela, rohliky vypadaly uzasne, ovsem nejsem zvykla pect, tak 1 lzicka soli, co jsem tam dala byla malo. Rada pro ty, co nepecou jako ja. Masla jsem dala asi 1/6 kostky a mleka cca 2,5 dc. Rohliky pece i tchyne i babicka, ale ja mam nejradsi kupovane, tak u nich zustanu.

  • Ivana | 21. 6. 2012 18:17

    v ingrediencich je uvedeno 1 cele maslo...mysleno 250g? neni to moc? diky za upresneni.

  • Pavla | 6. 6. 2012 21:16

    Děkuji, vyzkouším.

  • Eva | 6. 6. 2012 12:24

    Já bych zkusila 250 ml mléka. To je na toto množství mouky taková klasika.

  • Vlasta Novák | 6. 6. 2012 09:28

    Dobrý den, bohužel množství mléka není ani v databázi ze staré verze webu, musí tedy doplnit autorka sama.

  • Pavla | 5. 6. 2012 22:34

    Dobrý den, v ingrediencích chybí množství mléka. Můžete ho prosím někdo napsat. Ráda bych recept vyzkoušela. Děkuji moc.

  • Míša | 7. 4. 2012 23:32

    Dobrý den, chtěla bych tyto rohlíky vyzkoušet, ale nikdy jsem domácí pečivo nepekla, proto tápu, kolik toho mléka? Poradíte někdo? Také mi vrtá hlavou, co v ingrediencích dělá 50 g hery, když o ní v receptu není ani zmínka... Děkuji!

  • Isabela | 22. 3. 2012 10:26

    Jee, tak koukam sam achvala :) Prave jsem zkousela zcela jiny recept z @ a ty rohlicky si vystavim, O:-) protoze tvrde jsem je z trouby uz vytahla.Slozeni tohoto testa je uplne jine,tak ho chci zkusit,jen nemam predstavu kolik mleka dohromady potrebuji?

  • marie29 | 17. 3. 2012 16:22

    Mňam, mňam .. právě si na nich pochutnáváme a máme boule za ušima :-) Jsou vynikající !! ;-)

  • pajaw | 16. 9. 2011 12:03

    Dneska jsem vyzkoušela a i přesto, že jsem zapomněla přilít do těsta to máslo a vršek jsem ničím neposypávala jsou naprosto úžasný. Rozhodně jsem je nedělala naposledy :-)

  • Alla O'Thomas | 6. 4. 2011 16:07

    :-) Moje prvni rohliky, tvarem nic moc ale to se casem poda ale chuti jsou bezkonkurencni kam se hrabou na umelotinu v obchode. Jsou proste bomba

  • milay | 2. 12. 2010 17:34

    Výborné

  • milay | 2. 12. 2010 17:34

    Výborné

  • Slávka Loderová | 17. 8. 2010 13:18

    Dobrý den, recept mně velice zaujal a ráda bych se zeptala, kolik toho mléka do toho kvásku dáváte? Jsem zvyklá udělat si v mouce důlek, dát tam droždí a zalít mlékem. Potřebuji přesnou míru. Mockrát děkuji a přeji všem krásný den.

  • Lucie Zellerova | 6. 3. 2010 13:06

    Rohlíčky podle tohoto receptu jsou jemné a vláčné. Těsto je super, ale vytvarovat je všechny stejně se nepodařilo (to bude ale rukama ). Hodnotím 1

  • Monika Vitaková | 16. 1. 2010 20:51

    Právě jsem dopekla (dovnitř jsem dala slaninu a sýr) - výborné. Jen jsem musela pozměnit recept, protože jsem vše nakoupila, ale nenapadlo mě koupit mouku, myslela jsem, že ji mám. Takže jsem dala jen 100g hl.mouky, 100g polohrubé, 300g pšeničné celozrné hladce mleté + navíc proti receptu na špičku nože vitamínu C (kvůli kynutí celozrné mouky). Jinak vše jak je v receptu. I když se moji chlapi tvářili naštvaně, teď při jídle vymýšlí, co bych do nich měla příště dát. Děkuju za recept, všem doporučuju.

  • Eva K. | 12. 5. 2009 13:02

    Výborné, lehoučké, nadýchané .. právě jsem dopekla první várku a musela honem ochutnat ještě horký jeden z nich .. moc děkuji za recept :) P.S. Nakonec jsem pekla na 170°C .. ;)

  • Eva K. | 12. 5. 2009 11:38

    Dobrý den, mohu se zeptat jaká je doporučená teplota na pečení?? Mockrát děkuji :)

  • Anonym | 4. 11. 2007 10:45

    rohlicky jsou vyborne s anglickou slaninou a jeste navic potrene grilovacim korenim:)

  • Petra Petrů | 24. 7. 2007 04:28

    Dobrý den Lucie, díky za recept. Ten Váš rohlík je opravdu vynikající. Ze všech rohlíků u nás během půl hodinky nezbyl ani jeden.

  • Krejčíkova Lucie | 16. 7. 2007 19:52

    Před stočením trojúhelníčků jsem položila na jednotlivé dílky angl.slaninu a tvrdý sýr a pak teprve stočila.Všem moc chutnalo.Druhý den jsem pekla znova ,tentokrát s poličanem a nivou.Příště je zkusím nasladko.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Housky a rohlíky
Pokrmy Pečivo Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hera Hladká mouka Mák Máslo Mléko Rozšlehané vejce Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékaná brokolice

Zapékaná brokolice

Jogurtový moučník

Jogurtový moučník

Mexická zeleninová polévka

Mexická zeleninová polévka

Margot dort - lehoučký

Margot dort - lehoučký

Těstoviny s ricottou a  pestem

Těstoviny s ricottou a pestem

Cuketa na medu

Cuketa na medu

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Tikka masala

Tikka masala

Pórková polévka se žampiony

Pórková polévka se žampiony

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

91
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
64
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
38
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
33
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
31
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Divočina v muzikálové šatně: Hůlka s Vojtkem stáhli kaťata a...

Divočina v muzikálové šatně: Hůlka s Vojtkem stáhli kaťata a...

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Domácí pribináček smetanový
Domácí pribináček smetanový
Domácí pribiňák s jahodami
Domácí pribiňák s jahodami
Domácí rohlíčky
Domácí rohlíčky
Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem
Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem
Domácí Rumcajs
Domácí Rumcajs
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
  • Recepty.cz
  • Domácí rohlíky od Hodinářů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact