Z mléka, cukru, trochy mouky a droždí připravíme kvásek. Po vykynutí ho smícháme s moukou, tukem, vejcem, solí a vypracujeme tužší těsto. Dáme na půl hod. kynout.
2
Rozdělíme ho na 4 části, každou na pomoučeném vále vyválíme do kruhu o síle asi 4 mm, překrojíme na 8 dílů v podobě trojúhelníku. Zavineme od nejširší strany, vytvarujeme do tvaru rohlíčku, položíme na pečící papír, potřeme rozšlehaným vejcem, sypeme dle chuti, lněným nebo sezamovým semínkem, kmínem atd., necháme chvíli vykynout a dáme péci - 180 °C, cca 15 minut.
Rohlíčky byly výborné...zkoušela jsem je i s párkem, šunkou, nivou apod. a osvědčilo se. Vřele doporučuji :)
Mariánka
|23. 9. 2007 19:10
tak jsem se nechala zlákat tímto receptem a udělala jsem moooc dobře :) zkusila jsem i plněné se šunkou sýrem a kečupem a nebo do bílku kterým potírám rohlíčky dát stroužek prolisovaného česneku a taky výborný :) nu, jdu vyndat poslední várku a všechny je sní
Břetislav Krejčí
|9. 9. 2007 22:26
dnes jsem pekl a super možná nachat déle v troubě
-Dada -K -
|17. 7. 2007 18:43
Tento recept je výborný, taky ráda tyto rohlíčky peču, ale ještě po rozválení placku pomažu rozpuštěným máslem a pak stáčím rohlíčky. ( jen lehce, jinak máslo z rohlíčků vytéká). Poté jsou rohlíčky uvnitř krásně vláčné a jakoby lískují.
Daniela Hřebíčková
|9. 11. 2006 13:44
Děkuji za rady, odzkouším, možná už dneska.
Di
|8. 11. 2006 19:18
Rohlíčky budou křupavější, když je potřete jen bílkem. Záleží ale také na troubě.
silva rohackova
|8. 11. 2006 15:03
Tak to já je mám křupavé vždy, možná těsto bylo moc tuhé....
Daniela Hřebíčková
|7. 11. 2006 09:11
Nevím, kde jsem udělala chybu, ale rohlíčky nebyli křupavé, postup jsem přesně dodržela? Jinak jsou moc dobré.