• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí režný chléb z Kanady
Napište svůj komentář k receptu

Domácí režný chléb z Kanady

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí režný chléb z Kanady
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 850
      g hladká mouka
    • 150
      g režná mouka (rye flour)
    • 3
      šálek voda vlažná, přidá-li se brambora jen 2 a 1/2
    • 4
      g droždí rozpustit ve vodě
    • 1
      lžíce sůl
    • 3
      lžíce drcený kmín
    • 1
      ks brambory máme-li přidáme vařenou, na jemno nastrouhanou
    • 1
      ks bílek s vodou na potření

Postup přípravy receptu

1
Do mouky zamíchám kmín a sůl. Do vlažné vody s kvasnicemi (nemusí se nechat vykynout) přidám na jemno nastrouhanou bramboru a vše smíchám dohromady s moukou a vypracuji v těsto. Těsto nesmí být moc tuhé. Dám do mísy, přikryji utěrkou a nechám asi 2 hodiny vykynout. Poté těsto srazím a vytvořím dlouhou asi 40 cm šišku, kterou dám na slabě vymaštěný a silně moukou vysypaný plech. Potřu bílkem rozmíchaným s troškou vody. Uprostřed prstem udělám pupík a chléb ostrým nožem zešikma několikrát naříznu. Na plechu nechám asi další hodinu kynout, až chléb zdvojnásobí. Předehřeji troubu na 420 F. Chléb těsně před pečením ještě jednou potřu bílkem s vodou. Peču 10 min. na 420 F, dopékám dalších 40-45 min. na 375 F. Chléb s bramborou je vláčnější, chutnější a vydrží delší dobu čerstvý. Ale i bez brambory je velice dobrý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Kvalitní domácí chléb

Kvalitní domácí chléb

Domácí  chléb

Domácí chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Karl | 21. 6. 2014 00:05

    Pokud je drždí cítit v tevém chlebu, používáš příliš moc droždí. Zkus polovinu (skutečně, polovinu) co používáš teď. Nech těsto vykynout aspoň 2 hodiny, pokud jsi dala do kvasu dost cukru, ty bakterie se dostatečně rozmnoží samy od sebe. Odpověď Věře: syrové droždí možná je třeba 40gr, ale silně bych o tom pochyboval. Suché droždí stačí asi 7 gr = 1 čajová lžička nebo trochu méně. Žádný recept není 100% ve všech lokalitách. Je to třeba párkrát vyzkoušet (a dělat si poznámky) až se ti to povede tak jak ty chceš. Dobrou chuť

  • Marus skrnova | 17. 6. 2006 03:29

    Zijeme v Michiganu a pouzivame suche drozdi STAR je opravdu jako Ceske toto drozdi kupujeme v Costco nebo Sam klub dekujeme za recept na chleb je opravdu dobry davam 1 doporucuji.

  • Iva | 26. 3. 2006 22:41

    Martino, ziju na Floride a parkrat jsem zkusila susene americke drozdi a nemuzu si pomoct, smrdi mi. Nechavam si tedy z Cech posilat susene nebo ho kupuji v mistnich polskych potravinach (maji cerstve nebo Dr. Oetker). Renato, 420 F je cca 215 C a 375 F je cca 190 C.

  • martina horvath | 21. 2. 2006 23:59

    kolik mam pouzit drozdi mam jenom suche drozdi ziji v Arizone a jeste jsem syrove drozdi nesehnala. diky martina

  • Věra Jurkovičová | 13. 9. 2005 13:29

    Nedošlo k chybě v množství droždí ? Řekla bych, že tam má být 40g.

  • Renata | 3. 9. 2005 22:42

    To je fajn, ze teplota je dana vo Farenheitoch, co takto stary dobry eyropsky CELZIUS???

  • Kuchařka on-line | 2. 9. 2005 13:00

    Režná mouka je mouka žitná, starší název pro žito je rež.

  • Lidka Kábrtová | 2. 9. 2005 12:39

    Co je to režná mouka?

  • Jana Han | 1. 9. 2005 20:59

    Tak na tento predpis jsem cekala. Hned vyzkousim. Dekuji autorovi a zverejneni.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Pokrmy Přílohy Pečení Kanada Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Brambory Drcený kmín Droždí Hladká mouka Režná mouka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zakázaná buchta

Zakázaná buchta

Indické rybí kari

Indické rybí kari

Divoká sekaná

Divoká sekaná

Buchta s rosolem

Buchta s rosolem

Vajíčková pomazánka II.

Vajíčková pomazánka II.

Lívance s tvarglemi

Lívance s tvarglemi

Bramboráky z chleba

Bramboráky z chleba

Čokoládové muffiny s banánem

Čokoládové muffiny s banánem

Jihočeská kulajda od maminky

Jihočeská kulajda od maminky

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

137
Dýňová tortila
Dýňová tortila
109
Máslové řízky
Máslové řízky
81
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
65
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Domácí režný chléb z Kanady
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact