• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domácí režný chléb z Kanady
Napište svůj komentář k receptu

Domácí režný chléb z Kanady

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí režný chléb z Kanady
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 850
      g hladká mouka
    • 150
      g režná mouka (rye flour)
    • 3
      šálek voda vlažná, přidá-li se brambora jen 2 a 1/2
    • 4
      g droždí rozpustit ve vodě
    • 1
      lžíce sůl
    • 3
      lžíce drcený kmín
    • 1
      ks brambory máme-li přidáme vařenou, na jemno nastrouhanou
    • 1
      ks bílek s vodou na potření

Postup přípravy receptu

1
Do mouky zamíchám kmín a sůl. Do vlažné vody s kvasnicemi (nemusí se nechat vykynout) přidám na jemno nastrouhanou bramboru a vše smíchám dohromady s moukou a vypracuji v těsto. Těsto nesmí být moc tuhé. Dám do mísy, přikryji utěrkou a nechám asi 2 hodiny vykynout. Poté těsto srazím a vytvořím dlouhou asi 40 cm šišku, kterou dám na slabě vymaštěný a silně moukou vysypaný plech. Potřu bílkem rozmíchaným s troškou vody. Uprostřed prstem udělám pupík a chléb ostrým nožem zešikma několikrát naříznu. Na plechu nechám asi další hodinu kynout, až chléb zdvojnásobí. Předehřeji troubu na 420 F. Chléb těsně před pečením ještě jednou potřu bílkem s vodou. Peču 10 min. na 420 F, dopékám dalších 40-45 min. na 375 F. Chléb s bramborou je vláčnější, chutnější a vydrží delší dobu čerstvý. Ale i bez brambory je velice dobrý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Kvalitní domácí chléb

Kvalitní domácí chléb

Domácí  chléb

Domácí chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Karl | 21. 6. 2014 00:05

    Pokud je drždí cítit v tevém chlebu, používáš příliš moc droždí. Zkus polovinu (skutečně, polovinu) co používáš teď. Nech těsto vykynout aspoň 2 hodiny, pokud jsi dala do kvasu dost cukru, ty bakterie se dostatečně rozmnoží samy od sebe. Odpověď Věře: syrové droždí možná je třeba 40gr, ale silně bych o tom pochyboval. Suché droždí stačí asi 7 gr = 1 čajová lžička nebo trochu méně. Žádný recept není 100% ve všech lokalitách. Je to třeba párkrát vyzkoušet (a dělat si poznámky) až se ti to povede tak jak ty chceš. Dobrou chuť

  • Marus skrnova | 17. 6. 2006 03:29

    Zijeme v Michiganu a pouzivame suche drozdi STAR je opravdu jako Ceske toto drozdi kupujeme v Costco nebo Sam klub dekujeme za recept na chleb je opravdu dobry davam 1 doporucuji.

  • Iva | 26. 3. 2006 22:41

    Martino, ziju na Floride a parkrat jsem zkusila susene americke drozdi a nemuzu si pomoct, smrdi mi. Nechavam si tedy z Cech posilat susene nebo ho kupuji v mistnich polskych potravinach (maji cerstve nebo Dr. Oetker). Renato, 420 F je cca 215 C a 375 F je cca 190 C.

  • martina horvath | 21. 2. 2006 23:59

    kolik mam pouzit drozdi mam jenom suche drozdi ziji v Arizone a jeste jsem syrove drozdi nesehnala. diky martina

  • Věra Jurkovičová | 13. 9. 2005 13:29

    Nedošlo k chybě v množství droždí ? Řekla bych, že tam má být 40g.

  • Renata | 3. 9. 2005 22:42

    To je fajn, ze teplota je dana vo Farenheitoch, co takto stary dobry eyropsky CELZIUS???

  • Kuchařka on-line | 2. 9. 2005 13:00

    Režná mouka je mouka žitná, starší název pro žito je rež.

  • Lidka Kábrtová | 2. 9. 2005 12:39

    Co je to režná mouka?

  • Jana Han | 1. 9. 2005 20:59

    Tak na tento predpis jsem cekala. Hned vyzkousim. Dekuji autorovi a zverejneni.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Pokrmy Přílohy Pečení Kanada Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Brambory Drcený kmín Droždí Hladká mouka Režná mouka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pravá pistáciová zmrzlina

Pravá pistáciová zmrzlina

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Jablkový krémeš

Jablkový krémeš

Vajíčka v mikrovlnce

Vajíčka v mikrovlnce

Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)

Slaný velikonoční dort (Torta…

Řezy s černým rybízem

Řezy s černým rybízem

Pekanový koláč

Pekanový koláč

Třešňové blondies

Třešňové blondies

Smaženka s restovanou zeleninou

Smaženka s restovanou zeleninou

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

81
Bramborový salát raz dva z fialových brambor
Bramborový salát raz dva…
41
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
38
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
35
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
32
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz 13. komnata Jana Hraběty: Těžký život kvůli komunistům! Tatínek ve vězení a výslechy na Ruzyni

13. komnata Jana Hraběty: Těžký život kvůli komunistům! Tatínek ve vězení a výslechy na Ruzyni

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Domácí režný chléb z Kanady
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact