• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí pribiňák s jahodami
Napište svůj komentář k receptu

Domácí pribiňák s jahodami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí pribiňák s jahodami
Domácí pribiňák s jahodami
Domácí pribiňák s jahodami
Domácí pribiňák s jahodami
Domácí pribiňák s jahodami
Domácí pribiňák s jahodami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Připravte si domácí pribiňák ze smetany a tvarohu podle časopisu F.O.O.D. V kombinaci s máslovými sušenkami a čerstvými jahodami je výtečnou svačinkou i dezertem ke kávě.

Jahodový pribiňáček

Suroviny

6 porce
    • 220
      g sušenky máslové
    • 50
      g máslo studené
    • 250
      g jahody + na ozdobu
    • 4
      lžíce cukr krupice
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 250
      g tučný tvaroh
    • pistácie nesolené, na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Sušenky rozmixujte s pokrájeným studeným máslem na drobenku. Rozdělte ji do skleniček a lehce stlačte lžící.

RADA: Shortbread máslové sušenky

2
Jahody omyjte a zbavte je stopek. Asi deset souměrných jahod pokrájejte svisle na tenké plátky a obložte jimi bok sklenek. Zbylé jahody pokrájejte na kostičky, dejte do kastrůlku, přidejte 2 lžíce cukru, 100 ml vody a přiveďte k varu. Nechte pár minut povařit a poté směs rozmixujte dohladka. Pokud je omáčka příliš řídká, nechte ji ještě na mírném plameni zredukovat a následně zchladnout.

RADA: Zmrazené drobné ovoce

3
Vychlazenou šlehačku ušlehejte dotuha spolu s vanilkovým cukrem a poté ji vmíchejte do tvarohu. Vznikne hladký krém. Ten přendejte do cukrářského sáčku a naplňte sklenky. Navrch rozetřete jahodovou omáčku a dejte alespoň na hodinu vychladit do ledničky. Sklenky ozdobte nasekanými pistáciemi a čerstvými jahodami.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Jahody Romanoff

Jahody Romanoff

Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD
Vaření Mixování Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jahody Máslo Pistácie Smetana Sušenky Tučný tvaroh Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtový koláč II.

Jogurtový koláč II.

Kapr v marinádě

Kapr v marinádě

Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

Pikantní masová směs na topinky -…

Míchaná bezinková limonáda

Míchaná bezinková limonáda

Vietnamská polévka Pho Bo

Vietnamská polévka Pho Bo

Špekové knedlíky s máslem

Špekové knedlíky s máslem

Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky z remosky s…

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

43
Svěží bílkové kokosové řezy s krémem
Svěží bílkové kokosové…
34
Maďarský guláš
Maďarský guláš
32
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
31
Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky
Míchaná vejce (nejen) s…
21
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Rapper Hard Rico měl vystoupit v Chomutově: Přijal peníze, ale nepřijel!

Rapper Hard Rico měl vystoupit v Chomutově: Přijal peníze, ale nepřijel!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Domácí pralinky s griliášem
Domácí pralinky s griliášem
Domácí Pribináček
Domácí Pribináček
Domácí pribináček smetanový
Domácí pribináček smetanový
Domácí rohlíčky
Domácí rohlíčky
Domácí rohlíky od Hodinářů
Domácí rohlíky od Hodinářů
Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem
Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem
  • Recepty.cz
  • Domácí pribiňák s jahodami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact