Na vál si dáme hladkou mouku, cukr, klepneme vajíčko, l lžíci vody a posypeme mletým anýzem. Zpracujeme těsto. Rozdělíme na dva díly. Díl vyválíme tence na obdélník asi tak 15x30 cm. Středový pruh podélně pomažeme marmeládou a na marmeládu navršíme směs jader a sušeného ovoce. Z každé strany přehrneme těsto a zabalíme jako závin. Teď dlaní po celé délce ze zhora i ze stran těsto přitistněte k náplni - zmačkněte. To proto, aby po upečení náplň nevypadávala. Dáme do trouby na 160-170 °C a pečeme do růžova. Vyndáme a ještě horké krájíme nožem namočeným do studené vody na 1 cm široké řezy. Necháme vychladnout.
2
Toto cukroví musíme péct tak 14 dní předem, aby se rozleželo. Do krabice dávám 1/4 jablka. Recept pochází z Rakouska, kde moje maminka v mládí žila.