• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domácí povidla
Napište svůj komentář k receptu

Domácí povidla

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí povidla
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg švestky
    • 1
      kg cukr krystal
    • 1,50
      dl ocet

Postup přípravy receptu

1
Švestky vypeckovat a dát do předem vymazaného hrnce, promíchat s krystalovým cukrem a octem, zakrýt a nechat přes noc odpočinout. Pak se postaví na mírný ohen vaří se asi 4 hod., vůbec nemíchat.
2
Po uvaření se hmota rozmixuje a dává se do sklenic, může se sterilovat, ale nemusí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrušková povidla

Hrušková povidla

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla

Švestková povidla

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jarka | 24. 8. 2015 16:35

    Taky bych se zeptala čím vymazat hrnec. :-D

  • martina | 8. 9. 2013 10:47

    muzu se zeptat cim vymazat hrnec,dekuji!nikdy jsem to nedelala. :-\ :-)

  • zuzka | 16. 9. 2011 18:09

    povidla jsou užasne teď jsem je dovařila a je to vážně jednoduché kapku naročné ale božíí :-) děkuji za recept

  • ivan | 20. 8. 2011 12:10

    to snad nemyslíš vážně :-$

  • Tereza | 7. 8. 2011 22:03

    Povidla jsou mňam (zkoušela jsem je poprvé), jen pár postřehů: vařila jsem z poloviční dávky, hrnec (na začátku téměř po okraj plný) jsem postupně stěhovala z největšího na nejmenší hořák na sporáku. Tu síťku na rozptýlení plamene to asi chce, mně se bez ní na dně hrnce vytvořila docela silná "přivařená" vrstva. Trošku nemile mě překvapilo výsledné množství - z 1,5kg švestek je plná povidel jen jedna krabička od rostlinného másla (500g Perla / Rama apod.) Jestli ještě budou švestky, recept určitě ještě vyzkouším. Díky za něj!

  • venyss venyss | 3. 10. 2009 18:37

    Toto je ale vynikající záležitost! Byla jsem nadšená již ze švestkové nutely,a také toto mě velice nadchlo...již nikdy více kupovaná povidla. Zasloužená 1*.

  • Klára Keselyova | 13. 9. 2009 21:52

    Beatka, som rada. Nemysli si, aj jasom mala úprvýkrát strach a neverila som. Ale odvtedy inak nerobím.

  • Beata Škanderová | 13. 9. 2009 16:06

    Klári, tak hlásim výsledok. Myslím, že sa lekvár podaril a určite aj vďaka tvojim radám. Ja som ale slivky asi o 23,00 hod. dala do hrnca, zasypala cukrom, zaliala octom a variť som začala až o 6,00 hod.(bála som sa, či mám dobrý hrniec, aby sme v noci nevyhoreli). Ale všetko dopadlo OK. Varila som asi 6 hod. a priznám sa ti, že som, s napätím odokryla pokrievku čo tam uvidím, ale bola som prekvapená. Slivky krásne rozvarené, bolo to trochu riedšie, tak som ich ešte chvíľu povarila, a hotovo. Som nadšená a asi urobím ešte jednu dávku a keďže sa hrniec osvedčil, kľudne to budem variť aj cez noc. Vďaka za rady aj super recept. Dávam 1*.

  • Klára Keselyova | 11. 9. 2009 13:17

    Aj ten ocot daj len na vrch sliviek.

  • Klára Keselyova | 11. 9. 2009 13:15

    Beatka, Ja to robím ta, že poobede alebo na večer si pripravím slivky, /umyjem vykôstkujem/ Vytriem kastról, dám slivky,/nemeliem,nekrájam/ na slivky nasypem krišt.cukor,/nepomiešam/ prikryjem a večer, pred tým ako idem spať, zapnem plyn /ja mám tú guľatú sieťovanú mriežku-rozptylovač plameňa/. Nejakú chvílu, 5-6 min. ide na plno, a potom stiahnem na najmenší plameň a idem spať. Ráno, keď sa to odokryje, treba miešať zatiaľ kým lekvar z hustne. To je všetko.Nech sa zadarí. Ohlás sa, ako to dopadlo.

  • Dagmar Dočkalová | 11. 9. 2009 11:59

    Dělám podle zdejšího receptu pod názvem Povidla v troubě,můžu potvrdit že jsou výborné.

  • Beata Škanderová | 10. 9. 2009 22:26

    Klárika, ďakujem ti za rady. Dúfam, že toto je už moja posledná otázka, lebo zajtra idem skúsiť robiť. Len potrebujem radu, či to mám dať cez noc odležať ako sa hovorí v recepte alebo to môžem hneď variť? A treba to variť od začiatku na najslabšom plyne, nie je treba dať na plynový horák žiadne tie guťaté mriežky alebo plné platne? (neviem ako sa to presne volá, snáď viete, čo mám na mysli)

  • Klára Keselyova | 10. 9. 2009 21:10

    Beatka, umyť ano, ale sušiť nesuším. Kým sa vykôstkujú sú odtečené z vody.

  • Beata Škanderová | 10. 9. 2009 11:02

    Ešte jedna otázka, slivky sa po umytí musia osušiť, alebo sa neumývajú, iba poutierajú?

  • Klára Keselyova | 9. 9. 2009 14:38

    Ja používam smaltovaný, staršieho typu /klasický/. Musí však mať pokrrievku, ktorá doňho presne zapadá. Beatka, nemusíš sa obávať, nič nepokazíš.Zdravím Klára.

  • Beata Škanderová | 8. 9. 2009 22:29

    Aký by to mal byť hrniec? Obyčajný, nerezový alebo titanový? Ďakujem za radu a rada vyskúšam, len sa bojím, aby som nezničila nejaký drahý hrniec.

  • PajaP *** | 7. 9. 2009 20:45

    Pridala jsem trochu vice cukru a bylo to vyborne! Nepripalilo se, ale muselo to byt v dobrem hrnci.

  • Lenka Filáková | 16. 9. 2008 16:16

    Pávě jsem dovařila a je výborný.Akorát bych příště dala na kilo cukru 4 kg švěstek,je dost sladký.Já jsem ho vařila 6 hod.bez míchání,potom jsem ho trochu rozmixovala a za stálého míchání dovařila dohusta.Nakonec jsem tam dala trochu rumu.je to mňamka

  • Helena | 6. 3. 2008 22:20

    Tyto povidla jsou výborné,dělám je každý rok a vážně se nemusí míchat.Někdo je místo vaření na plotně dává péct do trouby,ale to jsem ještě nezkoušela.

  • Klára Keselyova | 6. 3. 2008 11:23

    Zásadne nemiešať! Naložiť do hrnca všetko, čo treba, Ja ani cukor so slivkami nepremiešam.Slivky dám do vymazaného hrnca, nie je potrebný ani ole. Stačí ocot, 1-až 1,1/2 dc. Dám slivky, vykôstkované, na to nasypem cukor,Keď sú velmi sladké, ani cukor nieje potrebný.Zakryjem pri uplne miernom ohni 7- až8 hod./zato je to nočný lekvar.Po odkrytí, miešam pri prudkom ohni kým lekvar nezhustne. cca hodinu.Ale akonáhle raz otvoríte a premiešate, už to treba miešať stále.

  • Jana Remková | 5. 3. 2008 22:31

    Vařit 4 hodiny a nemíchat?Nepřipaluje se to?Nebo je třeba nějaký speciální hrnec?Já jsem na povidlech zničila docela dost drahý hrnec,který sliboval doživotní záruku a to jsem to míchala!Jana

  • Jana T. | 2. 3. 2008 21:36

    Povilda dělám už moc a moc dlouho, vždycky to dopadne na výbornou. Hrnec ničím nevymazávám a nedávám žádný ocet. Dávám méně cukru - na 1 kg švestek 0,20 kg cukru. Nemixuju, rozšlehám metlou, případné kousky nám nevadí.

  • Klára Keselyova | 2. 3. 2008 19:41

    Hrniec sa vymaže olejom.

  • Květa Štěpánková | 2. 3. 2008 13:39

    Dotaz: čím vymazáváte hrnec? Děkuji

  • Klára Keselyova | 1. 3. 2008 21:27

    Ja ho varím tiež, a hovorím tomu "Nočný slivkový lekvar". To preto, že ho postavím, keď idem spať a ráno po raňajkách je hotový.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Zavařování & nakládání
Pokrmy Ostatní Sladké Zavařování a nakládání Dopolední svačina Svačina Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Ocet Švestky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Vynikající zmrzlinový pohár

Vynikající zmrzlinový pohár

Zakryté hovězí plátky

Zakryté hovězí plátky

Lahodné profiteroles

Lahodné profiteroles

Černé trubičky

Černé trubičky

Avokádový salát

Avokádový salát

Cuketový quiche

Cuketový quiche

Špagety se špenátem a sýrem

Špagety se špenátem a sýrem

Gratinované brambory (nejen) s cibulkou

Gratinované brambory (nejen) s…

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

106
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
33
Klasické lečo
Klasické lečo
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
28
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Herec Daniel Bambas (45) o útěku do Dánska: Má tam přítele! A teď už i práci

Herec Daniel Bambas (45) o útěku do Dánska: Má tam přítele! A teď už i práci

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Domácí povidla
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact