No to snad ne. Za padesát minut z toho máte černé uhlí. Ten čas je tak 8-10 minut maximálně
výborný recept Pochutnel jsem si čistá 1 :-)
Jak to mám udělat, když mám sušené droždí? Díky :) :-))
Těsto dobré, dávám za 1 <3
Zdravím, já jsem to tam měl někdy déle, někdy kratší dobu, ale zhruba tak 40-50 minut. Vždy to vyzkouším tak, že do toho píchnu špejlí a když se už těsto nepřilepí, je hotovo. V druhé řadě ochutnám malý kousek :-)
Pizza z obchodu? Vážně? http://www.stream.cz/peklonataliri/672728-mrazena-pizza
No pizza z obchodu je nekomentovatelná: http://www.stream.cz/peklonataliri/672728-mrazena-pizza . Recept je jen inspirace, délka pečení záleží na troubě, technologii ohřevu a předehřívání, znám i recept bez kynutí s krátkým odpočinkem v chladničce. Pizza je otázkou zkušeností, recept je jen nástřel, abyste to hned zkraje nezkazili ;) :-|
Zdravim vás:-) mám malý dotaz. |není zde uvedeno jak dlouho se pizza peče jsou zde pouze stupně ale jinak nic víc. Děkuji za odpověd :'(
Ne nedělal,trochu jsem si ho upravil,ale základ (těsto) jsem dělal dle receptu :)
A dělal si to uplně dle receptu ?
Bylo to výborné,na oslavě si všichni pochutnali a musím říct,že mi ta pizza chutnala daleko víc než ta z obchodu
Dobrý den, prosím o radu: co se dělá s tím sýrem primátor co je v ingrediencích? v postupu již není zmíněn. Děkuji za odpověď. Honza
1/2 droždí je myšleno polovina kostky droždí t.j. 21g
Na 500 g mouky přijde dle meho názoru 20 g droždí /to je 1/2 kostičky co se prodáv :-) :-) :-) á a vody 1/4 litrů vlažné vody ¨, těsto musí být řidčí ale aby se nelepilo s pozdravem pepan nějak podobně jse to dělal včera a byla dobrá
Že jsem tak smělej... 1/2 droždí je půl lžíce droždí, nebo půl náklaďáku droždí? Děkuju za vysvětlení...
Ahoj nejak se placam v te vode kolik ji ma tedy byti poradite
bylo to těžké udělat ale výborné!!! vždy přidávám více droždí aby toho bylo více ;-) :-P
chci se zeptat, muzu delat testo i v pekarne? kolik zhruba te vody plus minus? 250ml by melo staci asi, ze? dekuji za odpoved.
:-) máš tady recept na těsto.Co si tam dáš už je tvoje věc ... jde hlavně o to aby bylo dobré těsto :-)) O:-)
Dobry den musim reagovat co pise kolegyne kucharka, nechapu trochu jak se muze prilepit testo je to jendoduche kolegyne bud staci pecici papir a nebo na olej ale ja preferuji pecici papir mate to jako z pece v pripade oleje testo je nasakle ale 100 lidi 100 chuti tot na vas jsem vam jen chtel poradit a pokud date pecici papir neni potreba ho pomazavat olejem jak jsem se tu docetl to trochu se divim co tu obcas ctu. Jinak at se vam vari a pece dobre. Ja delam pizzu z vlastni dlouholete praxe a zkusenosti svim zpusobem ale je to vse hodne podobne .....
Dělala jsem dnes večer na oslavu narozenin dcery. Potřebovala jsem toho hodně, tak jsem zadělala z dvojnásobné dávky a bylo toho z kila mouky na 5 velkých pizz (pro cca 10 lidí). Kromě zde uvedených variant jsou u nás oblíbené ještě tyto: 6. náplň: Potřít rajčaty (kečupem), posypat oregánem, rozložit 100 g krájené šunky, kousky ananasu z kompotu a posypat strouhaným sýrem. 7. náplň: Potřít rajčaty (kečupem), posypat oregánem a drceným česnekem, rozložit sáček zelených oliv a na kousky nakrájených krabích tyčinek (tak 125g balení). Opět posypat sýrem. 8. náplň: poklást plátky anglické slaniny, potřít podušeným a očesnekovaným špenátem, nahoru rozložit buď kolečka vajíček natvrdo, nebo přímo rozbít 4 vajíčka - opatrně, aby se nepoškodil žloutek - a mezi vajíčka naklást na tenká kolečka nakrájený sýr jadel. S těstem nebyly žádné potíže, mělo správnou hustotu, bezvadně se s ním pracovalo a dalo se vytáhnout pěkně dotenka.
mě je teprve 12 ale zdá se mi zě tato pizza je na domácí moc složitá skuš sem dát nějakou domácí ale také jednoduší myslím jako třeba se sýrem, rajčetem, salámem, kečupem a tak myslím že to je domácí pizza dík !!
Pavlíno, já peču pizzu vždycky na pečícím papíře a nepřilepí se mi. Ale je pravda, že těsto než dám na papír pomažu olejem a pak jej vytahuju do potřebné velikosti.
kazdy si muze na pizzu dat co zrovna hori v lednici ,vyborne je taky rozklepnout na pizzu vajicko,podrobit nivou a kapary je to opravdu uzasne
Já mám odzkoušený tento recept: http://ovocne.hustej.net/2007/07/10/kdyz-pizzu-tak-doma-udelanou-aneb-jak-ji-delam-ja/ a je taky moc moc dobrý ;-) určitě jej zkuste - zpracování těsta je sice trochu pracné a vyžaduje fyzičku,ale ten výsledek za to rozhodně stojí :-)
Pizza výborná, piekla som asi podľa 4 receptu, ale jednoznačne vedie...ďakujem
Těsto je chuťově opravdu výborné avšak musím dodat poznámku pro začínající kuchařky jako jsem já. Při pečení jsem udělala jednu velikou chybu. Pizzu jsem dala péct a na plech jsem pro jistotu dala pečící papír..... tím pádem se mi celá pizza přilepila a nešla z papíru sundat dolu :))) Takže pro příště a pro všechny : Péct jedině bez pečícího papiru :)))
I když jsem v kuchyni začátečník, musím uznat že pizza byla velmi povedená, ne jako z pizzerie, zato krásně křupavá a nadýchaná.Děkuji za skvělý recept.
Úžasný recept!!! tohle těsto vyjde na 4 veliký pizzy o výšce 3mm, těsto je krásný a už nemusíme chodit do pizzérie takže moc děkuju
Kami: Na půl kg mouky postačí 5 g sušeného droždí. To s modrým ptákem je desetigramové a Oetker je sedmigramové.
Kdyz mam drozdi jen v sacku, kolik ho je treba? Poradi nekdo?
Taky jsem v kuchyni začátečník, ale pizza se povedla - vyšlo na dva plechy. Díky za přesný recept.Jen dvě poznámky pro mně podobné:- kvásek jsem nedělal bokem a pak nepřidával do mouky, ale do nádoby jsem nasypal mouku, udělal do ní důlek a kvásek nechal vzejít tam. - pekl jsem v horkovzdušné troubě a nestačilo, aby sýr byl rozpuštěný, ale bylo třeba ještě chvilku počkat, až spodní strana pizzy přestane být bílá.
Pekla jsem první pizzu v životě a hned takový úspěch! Byla jsem opravdu příjemně překvapena a rodina taky - těsto je super!
z tohoto receptu se mi vzdy podari udelat skvele testo na pizzu. vzdy je mekka a nevysussi se. a je to i vhodne pro zacatecniky jako jsem ja :-) dekuji