Do misky si nalejte vlažnou vodu a přidejte do ní droždí. Droždí by se ve vodě mělo téměř rozpustit. Ve větší míse smíchejte hladkou mouku se solí a potom přidejte vodu s droždím. Všechno promíchejte, když se těsto začne pomalu spojovat, přidejte olivový olej. Všechno důkladně promíchejte. Z mé zkušenosti je nejlepší těsto vypracovat rukama. Po nějaké době by se ti z těsta měla vytvořit tvrdší bulka. Těsto si rozdělte na porce a z nich vyválejte kouli - každá pro jednu pizzu
Těsto vyndané z lednice nechte chvíli odležet. Z jedné porce (koule) vyválejte placku. Když už nepůjde válet, začněte jí pomalu od středu po kraje natahovat rukama. Až jí budete mít v požadované tloušťce a velikosti, dejte těsto na plech s pečícím papírem.
3
Jako omáčku můžete použít klasický rajčatový protlak z plechovky (prodávají se i mini verze) a namixovat to se sladkým kečupem, podle chuti. Také je možné koupit hotové omáčky v krámu. Koření na pizzu se při originálním postupu přidává pouze do omáčky. Může se použít buď koupené “koření na pizzu” nebo použít oregáno, sušenou bazalku, česnek, šajvěj atd.. Kořením se nemusí šetřit, ale nevím kolik toho přesně dávám. Všechno dobře smíchejte a potom natřete směs na připravenou pizzu.
4
Jako první (po omáčce) se na pizzu vždy dává sýr! Jedinou výjimku mají kusy čerstvé mozzarely, ty se dávají nahoru. Na sýr naklademe všechno ostatní, podle chuti.