Ve větší nádobě (nejlépe kameninové) rozmícháme tvaroh s kořením a solí, zalijeme pivem a necháme přikryté proležet (zrát) při teplotě 18 °C tři až pět dní.
2
Uzrálý sýr má mírně nažloutlou barvu a voní jako olomoucké tvarůžky.
3
Podáváme s tmavým pečivem s jemně sekanou pažitkou nebo mladou jarní cibulkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Iva
|25. 10. 2014 11:48
Mě teda nezplesnivěl, leč mi vůbec nechutná,není to takový ten klasický hospodský pivas, chybí mi tam něco jako niva bo já nevím :-\
Jaroslav Hulík
|26. 5. 2006 17:58
Pokud chcete ochutnatl PIVNÍ SÝR nabídnu Vám k posouzení Jarošovský pivní sýr, je dozrávám v tradičním vlhkém sklepě nikoli pod umělohmotnými foliemi. Snažili jsme se skloubit jemnost a vláčnost ROMADURU s ostřejšími a tužsími OLOMOUCKÝMI TVARUŽKY. Rád bych poznal Vaši reakci. Vyrábíme to v rodinném prostředí.
Anonym
|28. 3. 2006 17:09
použijte tvrdý tvaroh ten nebude plesnivět jako měkký tvaroh
Vlasta Marková
|2. 10. 2005 17:06
Váš recept jsem zkusila.Sýr byl výborný. Já přidávám ještě trochu mleté,sladké papriky.Podotýkám k tomuto, že používám tvaroh domácí z vlastního ,selského mléka.
Ivan
|7. 8. 2005 09:34
Ten recept byl výborný v době před supermarkety. Dnešní "průmyslový" tvaroh plesniví, stejně jako nelze nechat doma zkysnout mléko - už to je natolik průmyslově zpracované, že to prostě nejde. Muselo by být domácí mléko nebo tvaroh.
Anonym
|25. 7. 2005 13:44
tento sýr jsem zkoušela už advakrát, ale ani jednou se mi bohužel nepodařil. Vždy po třech dnech chytil plíseň. Nevím, co dělám špatně.