• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí pivní sýr
Napište svůj komentář k receptu

Domácí pivní sýr

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí pivní sýr
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks měkký tvaroh netučný
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 0,30
      l pivo
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Ve větší nádobě (nejlépe kameninové) rozmícháme tvaroh s kořením a solí, zalijeme pivem a necháme přikryté proležet (zrát) při teplotě 18 °C tři až pět dní.
2
Uzrálý sýr má mírně nažloutlou barvu a voní jako olomoucké tvarůžky.
3
Podáváme s tmavým pečivem s jemně sekanou pažitkou nebo mladou jarní cibulkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pivní sýr

Pivní sýr

Pivní sýr dle časopisu F.O.O.D.

Pivní sýr dle časopisu F.O.O.D.

Pivní sýr

Pivní sýr

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iva | 25. 10. 2014 11:48

    Mě teda nezplesnivěl, leč mi vůbec nechutná,není to takový ten klasický hospodský pivas, chybí mi tam něco jako niva bo já nevím :-\

  • Jaroslav Hulík | 26. 5. 2006 17:58

    Pokud chcete ochutnatl PIVNÍ SÝR nabídnu Vám k posouzení Jarošovský pivní sýr, je dozrávám v tradičním vlhkém sklepě nikoli pod umělohmotnými foliemi. Snažili jsme se skloubit jemnost a vláčnost ROMADURU s ostřejšími a tužsími OLOMOUCKÝMI TVARUŽKY. Rád bych poznal Vaši reakci. Vyrábíme to v rodinném prostředí.

  • Anonym | 28. 3. 2006 17:09

    použijte tvrdý tvaroh ten nebude plesnivět jako měkký tvaroh

  • Vlasta Marková | 2. 10. 2005 17:06

    Váš recept jsem zkusila.Sýr byl výborný. Já přidávám ještě trochu mleté,sladké papriky.Podotýkám k tomuto, že používám tvaroh domácí z vlastního ,selského mléka.

  • Ivan | 7. 8. 2005 09:34

    Ten recept byl výborný v době před supermarkety. Dnešní "průmyslový" tvaroh plesniví, stejně jako nelze nechat doma zkysnout mléko - už to je natolik průmyslově zpracované, že to prostě nejde. Muselo by být domácí mléko nebo tvaroh.

  • Anonym | 25. 7. 2005 13:44

    tento sýr jsem zkoušela už advakrát, ale ani jednou se mi bohužel nepodařil. Vždy po třech dnech chytil plíseň. Nevím, co dělám špatně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kmín Měkký tvaroh Pepř mletý Pivo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Kapr na černo

Kapr na černo

Borůvkový tvarohový dort

Borůvkový tvarohový dort

Gulášová polévka II.

Gulášová polévka II.

Pečený králík se žampiony

Pečený králík se žampiony

Vepřové na houbách s fazolkami

Vepřové na houbách s fazolkami

Ovesné muffiny

Ovesné muffiny

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

319
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
54
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
37
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
35
Bramborové šišky / noky (nejen) s mákem
Bramborové šišky / noky …
34
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Domácí pivní sýr
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact