• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domácí pivní sýr
Napište svůj komentář k receptu

Domácí pivní sýr

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí pivní sýr
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks měkký tvaroh netučný
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 0,30
      l pivo
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Ve větší nádobě (nejlépe kameninové) rozmícháme tvaroh s kořením a solí, zalijeme pivem a necháme přikryté proležet (zrát) při teplotě 18 °C tři až pět dní.
2
Uzrálý sýr má mírně nažloutlou barvu a voní jako olomoucké tvarůžky.
3
Podáváme s tmavým pečivem s jemně sekanou pažitkou nebo mladou jarní cibulkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pivní sýr

Pivní sýr

Pivní sýr dle časopisu F.O.O.D.

Pivní sýr dle časopisu F.O.O.D.

Pivní sýr

Pivní sýr

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iva | 25. 10. 2014 11:48

    Mě teda nezplesnivěl, leč mi vůbec nechutná,není to takový ten klasický hospodský pivas, chybí mi tam něco jako niva bo já nevím :-\

  • Jaroslav Hulík | 26. 5. 2006 17:58

    Pokud chcete ochutnatl PIVNÍ SÝR nabídnu Vám k posouzení Jarošovský pivní sýr, je dozrávám v tradičním vlhkém sklepě nikoli pod umělohmotnými foliemi. Snažili jsme se skloubit jemnost a vláčnost ROMADURU s ostřejšími a tužsími OLOMOUCKÝMI TVARUŽKY. Rád bych poznal Vaši reakci. Vyrábíme to v rodinném prostředí.

  • Anonym | 28. 3. 2006 17:09

    použijte tvrdý tvaroh ten nebude plesnivět jako měkký tvaroh

  • Vlasta Marková | 2. 10. 2005 17:06

    Váš recept jsem zkusila.Sýr byl výborný. Já přidávám ještě trochu mleté,sladké papriky.Podotýkám k tomuto, že používám tvaroh domácí z vlastního ,selského mléka.

  • Ivan | 7. 8. 2005 09:34

    Ten recept byl výborný v době před supermarkety. Dnešní "průmyslový" tvaroh plesniví, stejně jako nelze nechat doma zkysnout mléko - už to je natolik průmyslově zpracované, že to prostě nejde. Muselo by být domácí mléko nebo tvaroh.

  • Anonym | 25. 7. 2005 13:44

    tento sýr jsem zkoušela už advakrát, ale ani jednou se mi bohužel nepodařil. Vždy po třech dnech chytil plíseň. Nevím, co dělám špatně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kmín Měkký tvaroh Pepř mletý Pivo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hermelínové brambory

Hermelínové brambory

Pampeliškový med II.

Pampeliškový med II.

Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Kokosový dort nebo řez

Kokosový dort nebo řez

Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky

Tuňáková pomazánka s olivami na…

Pikantní jogurtové filé

Pikantní jogurtové filé

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

983
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
81
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
80
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
70
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
69
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté, odpalované i bez koulení
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté,…
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
AHA.cz Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Emotivní předposlední díl Survivoru: Žádost o ruku i podraz! Kdo soutěž opustil?

Emotivní předposlední díl Survivoru: Žádost o ruku i podraz! Kdo soutěž opustil?

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

  • Recepty.cz
  • Domácí pivní sýr
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact