• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domácí perník našich prababiček
Napište svůj komentář k receptu

Domácí perník našich prababiček

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí perník našich prababiček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • med
    • 500
      g žitná mouka
    • 10
      g amonium
    • 1
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

1
Vezmeme jisté množství medu, dle libosti se zaděláme moukou žitnou tak, že z toho povstane těsto tuhé, jak chlebové. Toto se dobře propracuje a nechá se ve studeném místě několik dní odpočinouti. Potom se odváží. Na každou libru těsta 1 žloutek a 10 g amonia. Těsto se dobře vyhněte. Pak je rozválíme na silnější plát a vypracujeme různé tvary - srdce, koníky nebo i menší perníčky. Pečeme v teplé troubě.
2
Před pečením je můžeme potřít vejcem a zdobit ořechy,mandlemi,nebo po upečení polevou bílkovou.
3
1 LIBRA - 560 g
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jidášky našich babiček

Jidášky našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • František Brusák
    František Brusák | 7. 11. 2011 16:54

    Víte kouzlo tohoto receptu je v tom aby byl dobrý nepotřebuje koření.Víte to je síla medu.Ať jsi vemete Pařený,Moravský,Pardubický nebo i cizí Holandský,Norimberský,Vídeňský,Francouský,Anglický i Ruský všechny jsou na bázi voňavého koření.Tento recept je 200let starý a jestli to nevíte tak po Napoleonských válkách 1810 až 1860 cizokrajné koření mělo cenu zlata.V dnešní době to je pro nás nepředstavitelné..Ono i po první světové válce cizokrajné koření do perníku bylo ze všech surovin nejdrašší.

  • Vlasta Novák | 7. 11. 2011 16:36

    Toť otázka...asi spíše cukroví. Opraveno, díky

  • M. | 7. 11. 2011 16:16

    Chybí zařazení, perníčky asi patří do cukroví :-\

  • Janča | 23. 11. 2010 13:36

    Pochybuji,že naše prababičky nevěděli,že do perníku patří koření !!!!Prapodivný recept. :-\

  • František Brusák | 2. 11. 2006 06:28

    Amonium jsou cukrářské kvasnice nají je v každé drogérii.

  • Marie Horáková | 31. 10. 2006 10:48

    Anonyme, pozor na to, amonium není sušené droždí. Jestli máte poblíž drogerii Teta, tak se tam zeptejte po cukrářském droždí, jak už napsala bramborka

  • Anonym | 30. 10. 2006 23:59

    Děkuji za odpověď, jestli tomu dobře rozumím, tak je to něco jako sušené droždí. A to doma mám.

  • bramborka | 26. 10. 2006 16:55

    Jestli mohu odpovědět,tak amonium je cukrářské droždí a prodává se ve 100g pytlíčku.Je to bílý,sypký,čpavý prášek.

  • Anonym | 26. 10. 2006 13:42

    Co je to amonium?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Dopolední svačina Svačina Pečení Vánoce Velikonoce Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amonium Med Žitná mouka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované steaky

Marinované steaky

Měkké perníčky

Měkké perníčky

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Vaječný salát s ředkvičkami

Vaječný salát s ředkvičkami

Rajská omáčka z džusu

Rajská omáčka z džusu

Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

Bramboráky se slaninou

Bramboráky se slaninou

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Vanilková bábovka z tvarohu

Vanilková bábovka z tvarohu

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

86
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
59
Dýňová tortila
Dýňová tortila
32
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
31
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Návykové bramborové smaženky
Návykové bramborové…

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Šokující finále Simpsonových: Marge zemře?!

Šokující finále Simpsonových: Marge zemře?!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

  • Recepty.cz
  • Domácí perník našich prababiček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact