Víte kouzlo tohoto receptu je v tom aby byl dobrý nepotřebuje koření.Víte to je síla medu.Ať jsi vemete Pařený,Moravský,Pardubický nebo i cizí Holandský,Norimberský,Vídeňský,Francouský,Anglický i Ruský všechny jsou na bázi voňavého koření.Tento recept je 200let starý a jestli to nevíte tak po Napoleonských válkách 1810 až 1860 cizokrajné koření mělo cenu zlata.V dnešní době to je pro nás nepředstavitelné..Ono i po první světové válce cizokrajné koření do perníku bylo ze všech surovin nejdrašší.
Chybí zařazení, perníčky asi patří do cukroví :-\
Pochybuji,že naše prababičky nevěděli,že do perníku patří koření !!!!Prapodivný recept. :-\
Amonium jsou cukrářské kvasnice nají je v každé drogérii.
Anonyme, pozor na to, amonium není sušené droždí. Jestli máte poblíž drogerii Teta, tak se tam zeptejte po cukrářském droždí, jak už napsala bramborka
Děkuji za odpověď, jestli tomu dobře rozumím, tak je to něco jako sušené droždí. A to doma mám.
Jestli mohu odpovědět,tak amonium je cukrářské droždí a prodává se ve 100g pytlíčku.Je to bílý,sypký,čpavý prášek.
Co je to amonium?