• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Domácí perník
Napište svůj komentář k receptu

Domácí perník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 67
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí perník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 300
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      ks vejce celá
    • 0,50
      l mléko studené
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 2
      lžíce švestková povidla
    • 1
      hrst rozinky
    • 1
      hrst ořechy
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny smícháme a těsto vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a upečeme. Po upečení a vychladnutí polejeme čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perník z domácí pekárny II.

Perník z domácí pekárny II.

Perník s mřížkou

Perník s mřížkou

Pudinkový perník

Pudinkový perník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • borůvka | 21. 6. 2016 17:54

    Taky bych si dala !! :-[

  • Doleželová Dana
    Doleželová Dana | 20. 6. 2016 22:04

    perník je famózní ... <3 <3

  • Doleželová Dana
    Doleželová Dana | 20. 6. 2016 20:18

    Úžasný ..... <3 <3

  • Doleželová Dana
    Doleželová Dana | 20. 6. 2016 20:17

    Lehoučký , a úžasný <3

  • Doleželová Dana
    Doleželová Dana | 20. 6. 2016 19:59

    Dnes jsem měla možnost , receptík vyzkoušet a musím říct , že je výborný. Všem doporučuji vyzkoušet :)

  • raubiri | 31. 7. 2015 19:24

    Luxusní <3

  • raubiri | 31. 7. 2015 19:20

    Výborný!!!!!! :-)

  • Hanička | 16. 6. 2015 20:34

    perník je lepší než od maminky, děkuji za recept <3

  • Daniela | 5. 7. 2014 18:26

    Výborné rychle a štaci nám jen pocukrovane :-). A já pekla v predehrate troubě menší plech a asi 20minut el.trouba

  • Simča S.
    Simča S. | 16. 3. 2013 11:11

    Záleží na tom, v jaké vrstvě (jak silné) je těsto. Peču v plechu 30 x 40, po nalití je síla těsta asi 3 - 3,5 cm (pochopitelně při pečení vyskočí) a peču na 180°C cca 35 minut. A klasicky - kontroluji vpíchnutím špejle - pokud je po vytažření suchá, je hotovo.

  • Lucka | 18. 2. 2013 13:05

    Můžu se zeptat jak se to dlouho peče?? :OOOOO

  • jmuell1 | 15. 2. 2013 20:53

    Výborný recept. Jednoduché, rychlé a chuťově výtečné. Už jsem ho pekla nekolikrát a určitě se k němu budu stále vracet! Syn totiž perník miluje. :)

  • jmuell1 | 15. 2. 2013 20:53

    Výborný recept. Jednoduché, rychlé a chuťově výtečné. Už jsem ho pekla nekolikrát a určitě se k němu budu stále vracet! Syn totiž perník miluje. :)

  • jmuell1 | 15. 2. 2013 20:53

    Výborný recept. Jednoduché, rychlé a chuťově výtečné. Už jsem ho pekla nekolikrát a určitě se k němu budu stále vracet! Syn totiž perník miluje. :)

  • Simi77 | 26. 1. 2013 09:58

    Výborný,pečeme dnes znovu :-))

  • Simi | 26. 1. 2013 09:49

    Perník naprosto vynikající,znovu se u nás bude dělat :-) :-) <3

  • Luboš | 24. 5. 2012 19:44

    Chuťově nejlepší co mám, příprava není složitá jen chybí přibližný čas a minule jsem si to nezapsal.

  • SisiZ | 13. 5. 2012 21:15

    Výborný!Děkuji za recept :-)

  • marie29 | 7. 4. 2012 21:09

    Moc velká dobrota ! ;-) Pochutnal si i manžel, který moc na sladké není a to je už co říct :-[ Místo koření do perníku jsem přidala moje oblíbené : skořice, muškátový oříšek, anýz, hřebíček, badyán a dala místo 2 lžic povidel 3, navíc rozmíchané s trochou rumu .. mňam, mňam <3

  • frakira | 26. 10. 2011 21:15

    Vyborny.. misto povidel davam nekdy kvasek, co si "chovam" na chleb..

  • MartikK
    MartikK | 11. 8. 2011 21:09

    Výborný, rychle připravený perník. Dávám za 1.

  • Ankamamka1
    Ankamamka1 | 7. 8. 2011 13:02

    tak už se to peče 8-) těstíčko chutná výborně,tak uvidíme,jestli bude chutnat i upečené,pomazané jablečnou nutelou a polité čoko polevou :-\ beztak nezbyde ani drobek pro slípky :-D

  • alexis222 | 23. 4. 2011 07:16

    Vynikající a velmi jednoduchý. :-)

  • jndřiška | 20. 2. 2011 23:31

    zkusim ho ;-)

  • eviant | 1. 2. 2011 20:46

    výborné!!

  • Simča Sládková | 24. 4. 2010 23:04

    Perník je výborný, dala jsem do něj 2 lžíce višňové zavařeniny a místo prášku do perníku obyčejný prášek na pečení a koření podle našich rodinných zvyků: skořice, anýz, nové koření, hřebíček, fenykl a zázvor. Pekla jsem na 180°C a to 35 minut ve velkém plechu a nehoře potřela citronovou polevou a pokapala čokoládou. Mizí rekordní rychlostí :-)

  • Monika T | 22. 8. 2009 17:11

    Veľmi dobrý a nadýchaný perník. Ubrala som trochu cukru a pridala nakrájané slivky. Vrch som ešte potrela rozmiešaným slivkovým lekvárom s rumom.

  • marci2 marci2 | 4. 12. 2008 17:16

    Už hodně let jsem perník nepekla. Až tady ten. Už 2x. Je velmi jednoduchý a moc dobrý. Rozinky jsem namočila do rumu. Dávám 1.

  • Handula | 27. 8. 2007 17:00

    Moc velká dobrota, dávám za 1. Povidla jsem rozdělala s trochou rumu, myslím že to chuti neubralo. Dnes jsem se o zbytek podělila s kolegyněmi v práci a nezbyl ani drobeček, bylo spíše málo.

  • Jana Czerwenková | 16. 6. 2007 09:16

    Moc dobrý. Jednička!

  • Nikol | 7. 5. 2007 16:41

    perník je výborný!! Doteď jsem ho dělala podle receptu na zadní straně Prášku do perníku, ale od teď už budu péct podle Vašeho receptu! Všem moc chutná i přítel si ho vychvaloval.

  • Romča | 22. 2. 2007 15:17

    Úžasné - rychle hotové a přitom moc dobré. Povidel jsem dala asi 1 lžíci a přilila jsem trochu rumu, aby to víc vonělo.

  • B. Bartoňová | 2. 12. 2006 16:37

    Vynikající perníček, nemá chybu :) Udělala jsem ho přesně podle recepisu, jen rozinky a oříšky nebyly (někdo je sežral), místo toho jsem tam cvrkla aspoň trochu rumu (hezky voní)... Perník je nádherně nadýchaný, voňavý a křehoučký... za chvíli máme návštěvu a manžel už přemýšlí, jak ho zatají, aby se nemusel dělit :))

  • Reňule | 28. 8. 2006 21:30

    Opravdu vynikající perník, příprava je velmi jednoduch, perník je skvěle nadýchaný, hotová dobrota. Vřele doporučuji všem.

  • Edith | 3. 5. 2006 10:01

    Tak tento perník jsem dělala včera,riskla jsem to půl na půl s hl. moukou,protože jsem neměla dostatek polohr.mouky,a místo sody 2 lžičky prašku do pečiva,a do těsta jsem přidala ještě 1 větší nastrouhané jablko,jen rozinky nedavám přítel je nerad.Po upečení jsem perník na vrchu potřela citronovo-limetkovou marmeládou(marks&spencer)na to jsem dále natřela čoko polevu a posypala rozdrcenými vlaš.ořechy.Nejenže vypadá nádherně,ale je prostě vynikající 1+++

  • Abies Alba | 2. 5. 2006 21:07

    Edith: Vůbec se nebojte doplnit polohrubou mouku hladkou, moučník je pak jemnější, dokonce u některých předpisů schválně dávám polovinu polohrubé mouky a polovinu hladké mouky, přestože původně je moučník jen z polohrubé mouky.

  • Edith | 2. 5. 2006 18:12

    Chtěla jsem se zeptat,co dělat když nemám dostatek polohrubé mouky mam jen 250g,dá se to doplnit hladkou nebo hrubou?

  • Míša | 26. 5. 2005 15:43

    Milá Jani, moc Vám děkuji - jste naprostá jednička - škoda, že Vás na ten koláč nemohu pozvat!Budu se těšit na další tipy, budou zřejmě u toho pudinkového koláče, na který se chystám tento víkend!Na shledanou na těchto stránkách se těší Míša

  • Jana z VM | 26. 5. 2005 12:59

    Míšo, já dělám klasické kynuté těsto "od oka", těžko se to popisuje, to chce léta praxe, ale taky jsem začínala. Zkuste pro začátek recept "Pudinkový koláč" - je vynikající, celkem jednoduchý a myslím, že se nemůže nepovést!Příště Vám napíšu svůj recept na kynuté "od oka" - až to zkusím zvážit a uvědomit si poměry surovin.

  • Míša | 26. 5. 2005 12:16

    Jani, opět moc děkuji - a vůbec nic se neděje, já jsem tak moc vděčná za všechny Vaše rady, jsem začátečník, ale s Vaší pomocí mi pečení jde jedna dvě! Teď se chystám na nějaký ten kynutý koláč, nevím, zda by jste mi nějaký recept tady na "Receptech.cz" mohla prosím doporučit? Jinak perník byl jedna báseň, ještě jsem jej polila čokoládou a posypala nasekanými mandlemi, v dortové formě vypadal opravdu krásně! Děkuji a brzy opět na viděnou zde na těchto stránkách! Míša

  • Jana z VM | 26. 5. 2005 08:10

    Míšo, moc se omlouvám, ale nebyla jsem už včera od poledne na internetu, takže jsem četla Váš komentář až teď ráno. Klidně dejte do perníku jakoukoliv marmeládu, je to výborné a čím je marmeláda pikantnější, tím je to lepší !!

  • Míša | 25. 5. 2005 12:13

    Jani z VM, opět moc děkuji, protože jste mi zodpověděla otázku - také jsem se té sody bála, teď už vím, že raději použiji prášek do pečiva. Ještě jsem se chtěla zeptat, zda tam těch "prášků" není zbytečně moc - ale asi tam být tedy musí, že? A poslední dotaz, mohu skutečně povidla nahradit džemem, např. malinovým? Chystám perník péct dnes večer, takže bych byla vděčna za odpověď a předem moc díky, paní Janě i všem ostatním! Míša

  • Marta Urbanová | 21. 4. 2005 18:00

    Perník je skutečně výborný, místo rozinek jsem přidala nasekané sušené fíky a čoko polevu posypala ještě strouhaným kokosem. Soda cítit vůbec nebyla. A druhý den už nebyl ani perník :-)

  • Jana z VM | 8. 4. 2005 10:13

    Lepší je dát místo jedlé sody prášek do pečiva, ta soda je cítit. Jinak souhlasím s pochvalou !!

  • Alena | 8. 4. 2005 08:52

    Tak musím potvrdit, že tento perník je vynikající kdo zkusí uvidí a jiný nebude ani zkoušet. Naďo dík je to dobrota

  • Naďa | 7. 4. 2005 16:31

    Najděte si "Perník II",tam uvádím povidla,nebo jako náhradu místo povidel(pokud nejsou) i libovolnou marmeládu.Perník je skutečně výtečný.

  • Jana Tichá | 7. 4. 2005 16:07

    Mám obdobný recept, kde se na půl kg mouky dává 1 vrchovatá lžíce povidel. Doporučuju nevynechávat, právě díky nim je moučník vláčný.

  • werunka | 7. 4. 2005 15:31

    asi nam ty povidla nikdo neporadi :(

  • grünerka | 26. 2. 2005 16:19

    Je vyborny. Jen jsem ho pekla v pekacku a uprostred mi prasknul. Priste zkusim plech.

  • Filip Švarc | 6. 2. 2005 10:42

    Děkujeme za recept super!

  • Milena | 7. 1. 2005 11:48

    Perník jsem pekla, je výborný. Vynechala jsem ovšem povidla, protože nevím jaké množství a zda se dávají do těsta. Poradí mi někdo?

  • Jana Zverina | 5. 1. 2005 01:32

    Kolik je prosim tech povidel?

  • kalich | 24. 11. 2004 12:50

    ja to delal tak na 150 ... a okolo pul hodiny...a bylo to akorad, ale musi se to hlidat :)

  • sabrina | 29. 10. 2004 12:38

    chtela jsem se zeptat na kolik stupnu a jak dlouho se to pece ? mam elektrickou troubu. dekuji

  • Petra Tobolíková | 11. 9. 2004 09:35

    Nekde uz jsem videla podobny recept a byl taky chvalen, tak ho budu muset vyzkouset! Tam bylo cele baleni povidel, ale nevim, jestli jsou vsechna stejne velka. Prosim, kolik se mysli tady?

  • Jana | 10. 9. 2004 10:42

    Rychly a chutny pernik. Odporucam vyskusat. Zvladnu aj zaciatocnici.

  • Anonym | 13. 5. 2004 15:18

    výborny

  • Anonym | 6. 5. 2004 18:57

    supeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Perník
Moučníky Buchty Pečení Velikonoce Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Jedlá soda Kakao Mléko Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Prášek do perníku Rostlinný olej Rozinky Švestková povidla Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěnky na kmínu

Roštěnky na kmínu

Beránek piškotový

Beránek piškotový

Pampeliškový med II.

Pampeliškový med II.

Houbovník z Pojizeří

Houbovník z Pojizeří

Mramorová bábovka II.

Mramorová bábovka II.

Prominentní rýže

Prominentní rýže

Frankfurtská polévka s houbami

Frankfurtská polévka s houbami

Mikrovlnkové rychloMUFFINY

Mikrovlnkové rychloMUFFINY

Bramborový salát s řepou

Bramborový salát s řepou

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

133
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
87
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
80
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
78
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
75
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Domácí paštika II.
Domácí paštika II.
Domácí paštika v těstě
Domácí paštika v těstě
Domácí paštika z kuřecích jater
Domácí paštika z kuřecích jater
Domácí pikantní majonéza
Domácí pikantní majonéza
Domácí pizza
Domácí pizza
Domácí pizza
Domácí pizza
  • Recepty.cz
  • Domácí perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact