Taky bych si dala !! :-[
Dnes jsem měla možnost , receptík vyzkoušet a musím říct , že je výborný. Všem doporučuji vyzkoušet
perník je lepší než od maminky, děkuji za recept <3
Výborné rychle a štaci nám jen pocukrovane :-). A já pekla v predehrate troubě menší plech a asi 20minut el.trouba
Záleží na tom, v jaké vrstvě (jak silné) je těsto. Peču v plechu 30 x 40, po nalití je síla těsta asi 3 - 3,5 cm (pochopitelně při pečení vyskočí) a peču na 180°C cca 35 minut. A klasicky - kontroluji vpíchnutím špejle - pokud je po vytažření suchá, je hotovo.
Můžu se zeptat jak se to dlouho peče?? OOOO
Výborný recept. Jednoduché, rychlé a chuťově výtečné. Už jsem ho pekla nekolikrát a určitě se k němu budu stále vracet! Syn totiž perník miluje.
Výborný recept. Jednoduché, rychlé a chuťově výtečné. Už jsem ho pekla nekolikrát a určitě se k němu budu stále vracet! Syn totiž perník miluje.
Výborný recept. Jednoduché, rychlé a chuťově výtečné. Už jsem ho pekla nekolikrát a určitě se k němu budu stále vracet! Syn totiž perník miluje.
Perník naprosto vynikající,znovu se u nás bude dělat :-) :-) <3
Chuťově nejlepší co mám, příprava není složitá jen chybí přibližný čas a minule jsem si to nezapsal.
Moc velká dobrota ! ;-) Pochutnal si i manžel, který moc na sladké není a to je už co říct :-[ Místo koření do perníku jsem přidala moje oblíbené : skořice, muškátový oříšek, anýz, hřebíček, badyán a dala místo 2 lžic povidel 3, navíc rozmíchané s trochou rumu .. mňam, mňam <3
tak už se to peče 8-) těstíčko chutná výborně,tak uvidíme,jestli bude chutnat i upečené,pomazané jablečnou nutelou a polité čoko polevou :-\ beztak nezbyde ani drobek pro slípky :-D
zkusim ho ;-)
Perník je výborný, dala jsem do něj 2 lžíce višňové zavařeniny a místo prášku do perníku obyčejný prášek na pečení a koření podle našich rodinných zvyků: skořice, anýz, nové koření, hřebíček, fenykl a zázvor. Pekla jsem na 180°C a to 35 minut ve velkém plechu a nehoře potřela citronovou polevou a pokapala čokoládou. Mizí rekordní rychlostí :-)
Veľmi dobrý a nadýchaný perník. Ubrala som trochu cukru a pridala nakrájané slivky. Vrch som ešte potrela rozmiešaným slivkovým lekvárom s rumom.
Už hodně let jsem perník nepekla. Až tady ten. Už 2x. Je velmi jednoduchý a moc dobrý. Rozinky jsem namočila do rumu. Dávám 1.
Moc velká dobrota, dávám za 1. Povidla jsem rozdělala s trochou rumu, myslím že to chuti neubralo. Dnes jsem se o zbytek podělila s kolegyněmi v práci a nezbyl ani drobeček, bylo spíše málo.
Moc dobrý. Jednička!
perník je výborný!! Doteď jsem ho dělala podle receptu na zadní straně Prášku do perníku, ale od teď už budu péct podle Vašeho receptu! Všem moc chutná i přítel si ho vychvaloval.
Úžasné - rychle hotové a přitom moc dobré. Povidel jsem dala asi 1 lžíci a přilila jsem trochu rumu, aby to víc vonělo.
Vynikající perníček, nemá chybu Udělala jsem ho přesně podle recepisu, jen rozinky a oříšky nebyly (někdo je sežral), místo toho jsem tam cvrkla aspoň trochu rumu (hezky voní)... Perník je nádherně nadýchaný, voňavý a křehoučký... za chvíli máme návštěvu a manžel už přemýšlí, jak ho zatají, aby se nemusel dělit )
Opravdu vynikající perník, příprava je velmi jednoduch, perník je skvěle nadýchaný, hotová dobrota. Vřele doporučuji všem.
Tak tento perník jsem dělala včera,riskla jsem to půl na půl s hl. moukou,protože jsem neměla dostatek polohr.mouky,a místo sody 2 lžičky prašku do pečiva,a do těsta jsem přidala ještě 1 větší nastrouhané jablko,jen rozinky nedavám přítel je nerad.Po upečení jsem perník na vrchu potřela citronovo-limetkovou marmeládou(marks&spencer)na to jsem dále natřela čoko polevu a posypala rozdrcenými vlaš.ořechy.Nejenže vypadá nádherně,ale je prostě vynikající 1+++
Edith: Vůbec se nebojte doplnit polohrubou mouku hladkou, moučník je pak jemnější, dokonce u některých předpisů schválně dávám polovinu polohrubé mouky a polovinu hladké mouky, přestože původně je moučník jen z polohrubé mouky.
Chtěla jsem se zeptat,co dělat když nemám dostatek polohrubé mouky mam jen 250g,dá se to doplnit hladkou nebo hrubou?
Milá Jani, moc Vám děkuji - jste naprostá jednička - škoda, že Vás na ten koláč nemohu pozvat!Budu se těšit na další tipy, budou zřejmě u toho pudinkového koláče, na který se chystám tento víkend!Na shledanou na těchto stránkách se těší Míša
Míšo, já dělám klasické kynuté těsto "od oka", těžko se to popisuje, to chce léta praxe, ale taky jsem začínala. Zkuste pro začátek recept "Pudinkový koláč" - je vynikající, celkem jednoduchý a myslím, že se nemůže nepovést!Příště Vám napíšu svůj recept na kynuté "od oka" - až to zkusím zvážit a uvědomit si poměry surovin.
Jani, opět moc děkuji - a vůbec nic se neděje, já jsem tak moc vděčná za všechny Vaše rady, jsem začátečník, ale s Vaší pomocí mi pečení jde jedna dvě! Teď se chystám na nějaký ten kynutý koláč, nevím, zda by jste mi nějaký recept tady na "Receptech.cz" mohla prosím doporučit? Jinak perník byl jedna báseň, ještě jsem jej polila čokoládou a posypala nasekanými mandlemi, v dortové formě vypadal opravdu krásně! Děkuji a brzy opět na viděnou zde na těchto stránkách! Míša
Míšo, moc se omlouvám, ale nebyla jsem už včera od poledne na internetu, takže jsem četla Váš komentář až teď ráno. Klidně dejte do perníku jakoukoliv marmeládu, je to výborné a čím je marmeláda pikantnější, tím je to lepší !!
Jani z VM, opět moc děkuji, protože jste mi zodpověděla otázku - také jsem se té sody bála, teď už vím, že raději použiji prášek do pečiva. Ještě jsem se chtěla zeptat, zda tam těch "prášků" není zbytečně moc - ale asi tam být tedy musí, že? A poslední dotaz, mohu skutečně povidla nahradit džemem, např. malinovým? Chystám perník péct dnes večer, takže bych byla vděčna za odpověď a předem moc díky, paní Janě i všem ostatním! Míša
Perník je skutečně výborný, místo rozinek jsem přidala nasekané sušené fíky a čoko polevu posypala ještě strouhaným kokosem. Soda cítit vůbec nebyla. A druhý den už nebyl ani perník :-)
Lepší je dát místo jedlé sody prášek do pečiva, ta soda je cítit. Jinak souhlasím s pochvalou !!
Tak musím potvrdit, že tento perník je vynikající kdo zkusí uvidí a jiný nebude ani zkoušet. Naďo dík je to dobrota
Najděte si "Perník II",tam uvádím povidla,nebo jako náhradu místo povidel(pokud nejsou) i libovolnou marmeládu.Perník je skutečně výtečný.
Mám obdobný recept, kde se na půl kg mouky dává 1 vrchovatá lžíce povidel. Doporučuju nevynechávat, právě díky nim je moučník vláčný.
asi nam ty povidla nikdo neporadi
Je vyborny. Jen jsem ho pekla v pekacku a uprostred mi prasknul. Priste zkusim plech.
Děkujeme za recept super!
Perník jsem pekla, je výborný. Vynechala jsem ovšem povidla, protože nevím jaké množství a zda se dávají do těsta. Poradí mi někdo?
Kolik je prosim tech povidel?
ja to delal tak na 150 ... a okolo pul hodiny...a bylo to akorad, ale musi se to hlidat
chtela jsem se zeptat na kolik stupnu a jak dlouho se to pece ? mam elektrickou troubu. dekuji
Nekde uz jsem videla podobny recept a byl taky chvalen, tak ho budu muset vyzkouset! Tam bylo cele baleni povidel, ale nevim, jestli jsou vsechna stejne velka. Prosim, kolik se mysli tady?
Rychly a chutny pernik. Odporucam vyskusat. Zvladnu aj zaciatocnici.
výborny
supeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr