• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domácí paštika z kuřecích jater
Napište svůj komentář k receptu

Domácí paštika z kuřecích jater

autor: monnaa
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 99
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí paštika z kuřecích jater
Domácí paštika z kuřecích jater
Domácí paštika z kuřecích jater
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kuřecí játra
    • 150
      g máslo
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule menší
    • 2
      snítka tymián
    • 1
      špetka koření pěti vůní
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      špetka pepř celý
    • 2
      lžíce smetana
    • 2
      špetka červená paprika
    • 1
      svazek rozmarýn trochu do paštiky - zbytek použijeme na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Játra očistíme a odblaníme. Na pánvi osmahneme cibulku, česnek, bylinky a koření. Necháme chvilinku provonět. Přidáme játra - osmahneme do hněda (při zmáčknutí musí zůstat pružná). Směs dáme do kuch. robotu a promixujeme na pastu. Přidáme máslo, smetanu, dosolíme a znovu promixujeme.
2
Paštiku přepasírujeme přes síto, aby byla hladká. Rozdělíme do mističek, uhladíme. Rozpustíme si 50 g másla a paštiku tím zalijeme. Pro ozdobu přidáme snítku tymiánu nebo rozmarýn - čerstvý! Dáme do ledničky ztuhnout.
3
Podáváme s pečivem :)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

Paštika z kuřecích jater podle…

Paštika z kuřecích jater

Paštika z kuřecích jater

Ragú z kuřecích jater

Ragú z kuřecích jater

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • rosmuller | 27. 5. 2020 23:01

    :)

  • calwen.lucy | 19. 5. 2017 21:11

    Recept je z Apetitu a těch 50 gramů másla je navíc, 150g se vmixuje a 50g se rozpustí :-).

  • Vilibald von Grenzwachter | 9. 7. 2016 17:44

    Moje úprava-Na sádle nechám zezačátku rozškvařit kostičkyanglické slaniny-asi 25 dkg,pak přidám koření,cibulku,česnek,chvilku počkám a přihodím játra.Když jsou hotová,podliji portským vínem-asi 1-1,5 dcl,nechám odpařit a potom zaliji smetanou.Máslo a rozmarýn nedávám vůbec-rozmarýn se podle mne do téhle paštiky moc nehodí,zato tymián je skvělý,ten dávám i do paštiky,nejen na ozdobu.Máslem nezalévám,neosvědčilo se!Rozpustím sádlo a tím paštiku zaliji a vložím snítku tymiánu.Mňamka!

  • Vilibald von Grenzwachter | 9. 7. 2016 17:43

    Moje úprava-Na sádle nechám zezačátku rozškvařit kostičkyanglické slaniny-asi 25 dkg,pak přidám koření,cibulku,česnek,chvilku počkám a přihodím játra.Když jsou hotová,podliji portským vínem-asi 1-1,5 dcl,nechám odpařit a potom zaliji smetanou.Máslo a rozmarýn nedávám vůbec-rozmarýn se podle mne do téhle paštiky moc nehodí,zato tymián je skvělý,ten dávám i do paštiky,nejen na ozdobu.Máslem nezalévám,neosvědčilo se!Rozpustím sádlo a tím paštiku zaliji a vložím snítku tymiánu.Mňamka!

  • Petra | 2. 2. 2016 14:34

    Jak jste to nakonec udělala? Taky by mě to zajímalo :-!

  • Jitka | 14. 9. 2015 17:46

    Chci dělat zítra, jen mám dotaz. Do paštiky dám 100g a ten zbytek 50g na polití nebo 150g do paštiky a 50g na polití? Děkuji za odpověď :-)

  • Haninka | 25. 5. 2015 20:32

    dnes jsem vyzkoušela, je to úžasná dobrota

  • Jarča | 5. 4. 2015 16:42

    Za zkoušku na Vánoce by stála za to.

  • monnaa
    monnaa | 3. 2. 2014 11:53

    ;-)

  • zdenka | 8. 11. 2013 11:40

    skusim ji udelat na vanoce. j :-*

  • Mauner | 6. 11. 2013 10:41

    Podobný recept dělám roky a je výborná. Dělám z 1 Kg a zbytek vždy zamrazím v normálním hrnečku. Ale stejně ho za 14 dní vytáhnu a sním ;-)

  • Eman | 3. 10. 2013 17:41

    Paštika už se snědla, přidala jsem do ní ještě 1/5 dcl. koňaku a dala jsem provensálské koření a trošku bazalky a 1 dcl smetany :-P

  • kvapilka | 3. 10. 2013 14:58

    Je výborná a hlavně rychlá :) Právě jsem jí dodělala a už se chladí v lednici :)

  • monnaa
    monnaa | 19. 5. 2013 16:01

    to jsem ráda. Děkuji ;-)

  • Kuba | 15. 4. 2013 17:27

    Dokud se to nesní... :-D

  • Natalie | 9. 4. 2013 07:47

    Paštika je výborná, příprava je snadná a rychlá. Dělala jsem poprvé a také u nás nevydržela déle jak dva dny. Díky za recept :-))

  • no-niki | 11. 2. 2013 09:45

    Mám podobný recept a dle něj vydrží paštika v lednici až 5 dní ;-)

  • monnaa
    monnaa | 10. 2. 2013 15:10

    Nezkoušela jsem. U nás se většinou rozdá v rodině a nebo sní max. do 2 -3 dnů.

  • Zdenka | 30. 1. 2013 11:15

    Jak dlouho ta paštika vydrží v lednici?

  • amarsal | 31. 12. 2012 11:10

    Výborná paštika. Určitě vyzkouším zase. :)

  • Pavla | 16. 11. 2012 14:16

    Výborná :) ještě jsem do ní navíc přidala brusinky a mandle :) a teda nepasírovala jsem jí..

  • monnaa
    monnaa | 19. 8. 2012 16:09

    Mockrát děkuji. Máme jí moc rádi. Vždycky jí nějak obměníme. Třeba přidám mandle , více čeneku ... a tak různě. Děkuji :)

  • SisiZ | 14. 8. 2012 12:03

    Je to výborná paštika a navíc rychlá příprava.Moc děkuji za skvělý recept a dávám 1!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Vnitřnosti Paštiky a rillettes
Maso Chuťovky Vnitřnosti Snídaně Dopolední svačina Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Česnek Cibule Koření pěti vůní Kuřecí játra Máslo Pepř celý Rozmarýn Smetana Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek II.

Tatarský biftek II.

Salámový aspik

Salámový aspik

Domácí kečup

Domácí kečup

Smažené sýrové placičky

Smažené sýrové placičky

Jednoduché kokosky

Jednoduché kokosky

Broskvové řezy

Broskvové řezy

Špagety alla puttanesca

Špagety alla puttanesca

Cuketa na smetaně II.

Cuketa na smetaně II.

Plněné vepřové plátky

Plněné vepřové plátky

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

52
Kysaná zelenina
Kysaná zelenina
43
Brokolicové těstoviny
Brokolicové těstoviny
36
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
36
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
35
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami

Zajímavé články

Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
AHA.cz Zklamání Patricie Pagáčové? Místo princezny jen služka

Zklamání Patricie Pagáčové? Místo princezny jen služka

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Marek Ztracený překonal svůj největší strach! Bál se na plošině 13 metrů vysoko!

Marek Ztracený překonal svůj největší strach! Bál se na plošině 13 metrů vysoko!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

Další doporučené recepty:

Domácí paštika
Domácí paštika
Domácí paštika II.
Domácí paštika II.
Domácí paštika v těstě
Domácí paštika v těstě
Domácí perník
Domácí perník
Domácí pikantní majonéza
Domácí pikantní majonéza
Domácí pizza
Domácí pizza
  • Recepty.cz
  • Domácí paštika z kuřecích jater
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact