• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domácí paštika z kuřecích jater
Napište svůj komentář k receptu

Domácí paštika z kuřecích jater

autor: monnaa
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 99
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí paštika z kuřecích jater
Domácí paštika z kuřecích jater
Domácí paštika z kuřecích jater
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kuřecí játra
    • 150
      g máslo
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule menší
    • 2
      snítka tymián
    • 1
      špetka koření pěti vůní
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      špetka pepř celý
    • 2
      lžíce smetana
    • 2
      špetka červená paprika
    • 1
      svazek rozmarýn trochu do paštiky - zbytek použijeme na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Játra očistíme a odblaníme. Na pánvi osmahneme cibulku, česnek, bylinky a koření. Necháme chvilinku provonět. Přidáme játra - osmahneme do hněda (při zmáčknutí musí zůstat pružná). Směs dáme do kuch. robotu a promixujeme na pastu. Přidáme máslo, smetanu, dosolíme a znovu promixujeme.
2
Paštiku přepasírujeme přes síto, aby byla hladká. Rozdělíme do mističek, uhladíme. Rozpustíme si 50 g másla a paštiku tím zalijeme. Pro ozdobu přidáme snítku tymiánu nebo rozmarýn - čerstvý! Dáme do ledničky ztuhnout.
3
Podáváme s pečivem :)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

Paštika z kuřecích jater podle…

Paštika z kuřecích jater

Paštika z kuřecích jater

Ragú z kuřecích jater

Ragú z kuřecích jater

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • rosmuller | 27. 5. 2020 23:01

    :)

  • calwen.lucy | 19. 5. 2017 21:11

    Recept je z Apetitu a těch 50 gramů másla je navíc, 150g se vmixuje a 50g se rozpustí :-).

  • Vilibald von Grenzwachter | 9. 7. 2016 17:44

    Moje úprava-Na sádle nechám zezačátku rozškvařit kostičkyanglické slaniny-asi 25 dkg,pak přidám koření,cibulku,česnek,chvilku počkám a přihodím játra.Když jsou hotová,podliji portským vínem-asi 1-1,5 dcl,nechám odpařit a potom zaliji smetanou.Máslo a rozmarýn nedávám vůbec-rozmarýn se podle mne do téhle paštiky moc nehodí,zato tymián je skvělý,ten dávám i do paštiky,nejen na ozdobu.Máslem nezalévám,neosvědčilo se!Rozpustím sádlo a tím paštiku zaliji a vložím snítku tymiánu.Mňamka!

  • Vilibald von Grenzwachter | 9. 7. 2016 17:43

    Moje úprava-Na sádle nechám zezačátku rozškvařit kostičkyanglické slaniny-asi 25 dkg,pak přidám koření,cibulku,česnek,chvilku počkám a přihodím játra.Když jsou hotová,podliji portským vínem-asi 1-1,5 dcl,nechám odpařit a potom zaliji smetanou.Máslo a rozmarýn nedávám vůbec-rozmarýn se podle mne do téhle paštiky moc nehodí,zato tymián je skvělý,ten dávám i do paštiky,nejen na ozdobu.Máslem nezalévám,neosvědčilo se!Rozpustím sádlo a tím paštiku zaliji a vložím snítku tymiánu.Mňamka!

  • Petra | 2. 2. 2016 14:34

    Jak jste to nakonec udělala? Taky by mě to zajímalo :-!

  • Jitka | 14. 9. 2015 17:46

    Chci dělat zítra, jen mám dotaz. Do paštiky dám 100g a ten zbytek 50g na polití nebo 150g do paštiky a 50g na polití? Děkuji za odpověď :-)

  • Haninka | 25. 5. 2015 20:32

    dnes jsem vyzkoušela, je to úžasná dobrota

  • Jarča | 5. 4. 2015 16:42

    Za zkoušku na Vánoce by stála za to.

  • monnaa
    monnaa | 3. 2. 2014 11:53

    ;-)

  • zdenka | 8. 11. 2013 11:40

    skusim ji udelat na vanoce. j :-*

  • Mauner | 6. 11. 2013 10:41

    Podobný recept dělám roky a je výborná. Dělám z 1 Kg a zbytek vždy zamrazím v normálním hrnečku. Ale stejně ho za 14 dní vytáhnu a sním ;-)

  • Eman | 3. 10. 2013 17:41

    Paštika už se snědla, přidala jsem do ní ještě 1/5 dcl. koňaku a dala jsem provensálské koření a trošku bazalky a 1 dcl smetany :-P

  • kvapilka | 3. 10. 2013 14:58

    Je výborná a hlavně rychlá :) Právě jsem jí dodělala a už se chladí v lednici :)

  • monnaa
    monnaa | 19. 5. 2013 16:01

    to jsem ráda. Děkuji ;-)

  • Kuba | 15. 4. 2013 17:27

    Dokud se to nesní... :-D

  • Natalie | 9. 4. 2013 07:47

    Paštika je výborná, příprava je snadná a rychlá. Dělala jsem poprvé a také u nás nevydržela déle jak dva dny. Díky za recept :-))

  • no-niki | 11. 2. 2013 09:45

    Mám podobný recept a dle něj vydrží paštika v lednici až 5 dní ;-)

  • monnaa
    monnaa | 10. 2. 2013 15:10

    Nezkoušela jsem. U nás se většinou rozdá v rodině a nebo sní max. do 2 -3 dnů.

  • Zdenka | 30. 1. 2013 11:15

    Jak dlouho ta paštika vydrží v lednici?

  • amarsal | 31. 12. 2012 11:10

    Výborná paštika. Určitě vyzkouším zase. :)

  • Pavla | 16. 11. 2012 14:16

    Výborná :) ještě jsem do ní navíc přidala brusinky a mandle :) a teda nepasírovala jsem jí..

  • monnaa
    monnaa | 19. 8. 2012 16:09

    Mockrát děkuji. Máme jí moc rádi. Vždycky jí nějak obměníme. Třeba přidám mandle , více čeneku ... a tak různě. Děkuji :)

  • SisiZ | 14. 8. 2012 12:03

    Je to výborná paštika a navíc rychlá příprava.Moc děkuji za skvělý recept a dávám 1!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Vnitřnosti Paštiky a rillettes
Maso Chuťovky Vnitřnosti Snídaně Dopolední svačina Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Česnek Cibule Koření pěti vůní Kuřecí játra Máslo Pepř celý Rozmarýn Smetana Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře s paprikou a olivami

Kuře s paprikou a olivami

Těstovinový salát s lososem

Těstovinový salát s lososem

Drobenka na ovocný koláč

Drobenka na ovocný koláč

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Papriky s rajčaty - sterilované

Papriky s rajčaty - sterilované

Noky se špenátem

Noky se špenátem

Bůčkový holandský řízek

Bůčkový holandský řízek

Ořechové řezy s vločkami

Ořechové řezy s vločkami

Bramboračka - houbovačka

Bramboračka - houbovačka

Doporučujeme

20 minut
Mexický těstovinový salát

Mexický těstovinový salát

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

158
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
44
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
26
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
Jahodový džem: Recept na klasiku, s rebarborou, mangem, chilli, vanilkou i bez vaření
Jahodový džem: Recept na klasiku, s rebarborou,…
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
AHA.cz Dopita má nový byt! Stěhování od Agáty na spadnutí

Dopita má nový byt! Stěhování od Agáty na spadnutí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Na zahradě u Světlany Nálepkové: Unikátní stavení z lodních kontejnerů! K čemu slouží a proč zpěvačka nepěstuje rajčata?

Na zahradě u Světlany Nálepkové: Unikátní stavení z lodních kontejnerů! K čemu slouží a proč zpěvačka nepěstuje rajčata?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Survivor Novotný: Soukup na mě poslal gorily! A připravil mě o práci

Survivor Novotný: Soukup na mě poslal gorily! A připravil mě o práci

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Barvy podle horoskopu: Jakými odstíny by se měla jednotlivá znamení zvěrokruhu obklopovat?

Barvy podle horoskopu: Jakými odstíny by se měla jednotlivá znamení zvěrokruhu obklopovat?

Další doporučené recepty:

Domácí paštika
Domácí paštika
Domácí paštika II.
Domácí paštika II.
Domácí paštika v těstě
Domácí paštika v těstě
Domácí perník
Domácí perník
Domácí pikantní majonéza
Domácí pikantní majonéza
Domácí pizza
Domácí pizza
  • Recepty.cz
  • Domácí paštika z kuřecích jater
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact