g
maso
nejlépe směsi vepřového, telecího a drůbežího
40
g
slanina
2
ks
houska
starší bez kůrky
3
lžíce
bílé víno
20
g
máslo
20
g
cibule
najemno pokrájená
sůl
pepř mletý
tymián
2
ks
žloutek
+ trocha na potření
1
balení
listové těsto
Postup přípravy receptu
1
Játra a všechno maso i slaninu pokrájejte a třikrát pomelte, nejlépe na tradičním mlýnku na maso. Trojím pomletím zajistíte jemnou konzistenci hmoty (fáše) a tím i paštiky. Do hmoty vpracujte housky rozmočené ve víně, koření a cibuli, podušenou na másle. Cibulku můžete také podusit předem a pomlít spolu s masem. Dobře propracujte s kořením a žloutky.
2
Troubu předehřejte na 180°C. Listové těsto rozválejte a vyložte jím chlebovou formu tak, abyste těsto mohli nahoře uzavřít, nebo těsto vytvarujte jako obdélník. Naplňte masovou fáší a uzavřete nebo stočte jako závin, potřete žloutkem rozmíchaným v troše mléka a pečte asi 30 až 40 minut dozlatova.