• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí paštika II.
Napište svůj komentář k receptu

Domácí paštika II.

autor: no-niki
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí paštika II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 250
      g máslo 50 g na zalití
    • 500
      g kuřecí játra nebo kachní
    • 1
      ks cibule nadrobno
    • 200
      ml drůbeží vývar
    • 150
      ml bílé víno
    • 1
      lžička provensálské koření
    • sůl
    • pepř mletý
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • šalvěj lístky na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
**1.** Očistěte játra, odstraňte z nich všechny blanky a ,provázky‘. Pokrájejte na kostky. V pánvi na 2 lžících másla zpěňte cibuli. Přidejte játra, míchejte, až zesvětlají a zatáhnou se. Zalijte vývarem a vínem.
2
**2.** Osolte, opepřete, posypte provensálskými bylinkami, přiklopte a vařte 10–15 minut doměkka. Játra by měla být nejméně do poloviny ponořená v tekutině. Vypněte a vlijte do hlubší mísy s plochým dnem. Přidejte pokrájené máslo a mixujte tyčovým mixérem dohladka. Přidejte tolik smetany, aby směs měla konzistenci hustší omáčky. Ochutnejte, případně přidejte pepř a sůl – paštika by měla být lehce přesolená, po zchladnutí se slanost vstřebá. Rozdělte do nádobek (misek, skleniček…). Rozehřejte 50 g másla se šalvějí a povrch paštik zalijte.
3
**3.** Nechte vychladnout a pak zakryjte potravinovou fólií nebo víčkem. V chladničce vydrží asi 5 dní, můžete ale i zmrazit.
4
//Převzato z apetitonline.cz//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí paštika

Domácí paštika

Jednoduchá domácí paštika

Jednoduchá domácí paštika

Domácí paštika v těstě

Domácí paštika v těstě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alena | 21. 4. 2016 10:11

    Dělala tuto paštiku v pořadu prostřeno 19.4.2016 ale vypydala jako polévka není tam moc toho vývaru a vína?

  • Hana Hanušová | 15. 4. 2016 18:53

    Líbila se mi tuhost, tak jsem už nepřidávala smetanu.. tak jsme paštiku krájeli :-D Příště určitě se smetanou.. Jinak... je to nejlepší paštika jakou jsem kdy jedla ;-)

  • AŠAB | 4. 3. 2014 15:46

    Paštika je výborná! Dělala jsem již po několikáté a měla úspěch!!! Super recept a docela I rychlé. Až na to chladnutí:-) ;-)

  • no-niki | 18. 2. 2013 10:56

    Oprava: Játra je potřeba po tepelném zpracování z vývaru vyjmout a rozmixovat samotné s máslem - jinak je paštika moc řídká a neztuhne. Pokud by byla pouze z jater příliš hustá, je možno přilít trošku vývaru.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Vnitřnosti Paštiky a rillettes
Maso Chuťovky Vnitřnosti Pomazánky Drůbeží Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Cibule Drůbeží vývar Kuřecí játra Máslo Pepř mletý Provensálské koření Šalvěj Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Borůvkový koláč IV.

Borůvkový koláč IV.

Kuřecí noky do polévky

Kuřecí noky do polévky

Fofrperník

Fofrperník

Těstoviny s brokolicí raz dva

Těstoviny s brokolicí raz dva

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Bramborové šišky se zelím a kuřetem - "Sedlácké kuře"

Bramborové šišky se zelím a kuřetem -…

Hrnková buchta s ovocem

Hrnková buchta s ovocem

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

66
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…
58
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
58
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
41
Tvarohový želatinový dort
Tvarohový želatinový dort
34
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Lucie Vondráčková (45): Musela povinně na testy DNA!

Lucie Vondráčková (45): Musela povinně na testy DNA!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Domácí nutella
Domácí nutella
Domácí ovocná limonáda
Domácí ovocná limonáda
Domácí paštika
Domácí paštika
Domácí paštika v těstě
Domácí paštika v těstě
Domácí paštika z kuřecích jater
Domácí paštika z kuřecích jater
Domácí perník
Domácí perník
  • Recepty.cz
  • Domácí paštika II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact