• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Domácí nudle do polévky
Napište svůj komentář k receptu

Domácí nudle do polévky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 164
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí nudle do polévky
Domácí nudle do polévky
Domácí nudle do polévky
Domácí nudle do polévky
Domácí nudle do polévky
Domácí nudle do polévky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Nudle pochází původem z Číny a dnes se konzumují na mnoho způsobů. U nás je známe jako klasickou zavářku do polévky připravovanou z mouky a vajec. Nejlepší jsou samozřejmě domácí, které si snadno připravíte během chvilky.

Nudle do polévky

Suroviny

4 porce
    • sůl
    • voda
    • 1
      ks vejce
    • hrubá mouka

Postup přípravy receptu

1
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci vody, špetku soli a rozmícháme vidličkou.

RADA: Jak skladovat vajíčka?

2
Pak si těsto na nudle dáme na vál, podsypáváním mouky a hnětením utvoříme tuhé těsto, které rozválíme na co nejslabší placku. Necháme malinko oschnout (5 minut). Placku nařežeme na pruhy asi 3 - 4 cm široké, které dáme na sebe a krájíme slabé nudličky.
3
Použít je můžeme okamžitě do polévkových vývarů nebo je necháme rozložené na utěrce (vále) uschnout (aby se neslepily), pak je můžeme uložit do krabičky a použít třeba za 14 dní.

RADA: Jak na silný a čirý vývar?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka s játrovými nudlemi

Polévka s játrovými nudlemi

Kuřecí vývar s ořechovými nudlemi

Kuřecí vývar s ořechovými nudlemi

Celestýnské nudle do polévky

Celestýnské nudle do polévky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Monika | 16. 4. 2017 17:20

    Mohu se zeptat jaký máte přesně ten strojek na nudle?? uvažuji o něm

  • Monika | 16. 4. 2017 17:20

    Mohu se zeptat jaký máte přesně ten strojek na nudle?? uvažuji o něm

  • Anička | 24. 2. 2017 20:55

    Nudličky jak od maminky <3 Díky za receptík O:-)

  • mimi | 3. 2. 2017 22:47

    Nazdar všichni milovníci nudlí - jdu přispět svými poznatky. Koupila jsem si strojek na nudle klasický s kličkou, buď si těsto zpracuji na vále, nebo v pekárně - nejlépe se mi osvědčilo z hladké mouky (zkoušela jsem polohrubou i hrubou,ta je moc tuhá). Strojek má na boku kolečko s čísly a každé číslo je tloušťka těsta - z těsta si odkrojím kousek a stroječek ho dle čísel i VYVÁLÍ, což je nejhorší práce- vyválí tak že přes něj vidíte !! a z druhé strany je stroječek na vlasové nudle no práce paráda.....krájecí díly jde dokupovat, takže máte tř. na špagety, capelliny, vermicelli,...raviolli - no co chcete.Dělat už nudle je pohádka a trvá to chvíli a nudle jedna jako druhá. Snad to někomu pomohlo a vyzkouší.Nejsou ani drahé. P.S. v receptu u strojku je že na dobré nudle se používá tvrdá pšeničná krupice a nebo mouka SEMOLINA, což mohu potvrdit, nudle nikdy nebyly tak dobré, jako s ní a nelepí se. Všem doporučuji.

  • Radka Valna | 17. 12. 2016 13:20

    Skvele. S valenim pomahal muzicek :-D

  • Maru | 13. 9. 2016 19:25

    Jsou výborné a nezůstane po nich ani trochu zakalená polévka.,

  • Radek | 2. 4. 2016 09:34

    Nekomentujte,když tomu nerozumíte,vážený....

  • Patrik | 16. 1. 2016 17:05

    Jen blázen si myslí, že špetka soli táhne vodu, notabene v uzavřené krabičce, sklenici bo jiný pixle 8-)

  • Eva Nachmanova | 10. 1. 2016 11:08

    Nudlicky jako od moji babicky <3 . Babiciny nudle se daji dokonce i koupit v ruznych velikostech, nejsou spatne, ale tady ty jsou lepsi <3 .

  • Jarda | 24. 11. 2015 18:24

    Jen blazen si prida do testa sul. Hotove nudle potom tahnou vodu a vlhnou ! 8-)

  • Nina | 2. 9. 2015 20:26

    Přítel ocenil hlavně mojí snahu a mně hlavně chutnaly víc než vlasové nudle, které do druhého dne v polévce nestojí za nic a spíš jí zkazí a zakalý.

  • Válková | 22. 3. 2015 19:05

    Dělám je stejně a vždycky do foroty. Je to výhoda šáhnout do sklenice a jenom je nasypat do vývaru.

  • Daniela | 5. 3. 2014 10:34

    Mohu se Vás prosím zeptat, jaký strojek jste dostala? Ráda bych si také nějaký pořídila a když tam jsou i recepty, to by se mi moc líbilo...... jste s ním spokojená? Jdou s ním vytvořit i ravioli? děkuji

  • Irena Bloudilová | 9. 1. 2014 12:06

    Výborné, domácí nudle ocení snad každý. Když se mi nechce válet, tak těsto nastrouhám a když se placky nechají zaschnout aby se neslepily, ale zůstaly poddajné, tak i to válení a krájení není tak namáhavé.

  • markéta | 2. 1. 2014 11:01

    Také dělám z polohrubé mouky. Dostala jsem od ježíška strojek na těstoviny, kde byl tento recept na klasické nudlové těsto: 300 g polohrubé mouky, 3 vejce, 3 lžíce studené vody a špetka soli. Už jsem 2x zkoušela, s těstem se hezky pracuje a připadá mi, že nudličky se v polévce tak nerozváří jako z hrubé mouky (jsou "na zkus"). Akorát to množství je trochu megalomanské - už mám nudle tak na půl roku předem :D.

  • Moravanda | 1. 1. 2014 12:49

    Zdravím. Vážně se přikláním k jiné mouce. Z té hrubé je to dost pracné, příště dám polohrubou.

  • Lenka | 18. 10. 2013 22:36

    doporučuju dělat těsto z hladké mouky. :-) Sama to tak dělám a je to těsto s kterým se dobře pracuje a nelepí se.Zrovna dnes jsem dělala 8-) AAkorát to vyválet je fakt trochu náročnější :-(

  • zuza | 15. 9. 2013 16:24

    No pokud se chcete vyhnout valeni, da se testo nastrouhat :) nudlicky jsou sice kratke, ale chut to nezmeni .)

  • lukas | 5. 9. 2013 19:39

    dneska sem to delal a v poho.jen ty fo neumis nemas silu

  • petra | 5. 6. 2013 09:28

    Dobrý den,se strojkem na nudle velkou zkušenost nemám ,ale kamarádka ho má a nemuže si ho vynachválit.5íkala jsem ji ,že budu dělat nudle ze dvou vajec a ona se smála,že to nemá cenu se stím patlat.Ptale jsem se proč?A řekla mě že to děla z 10kusu a má hned 3litrovou sklenici.Stačí ji nato pouze dopoledne.JSOU NAKRÁJENÉ VŠECHNY STEJNĚ. Kdyby ,ale nebyl tak drahý. MOHU JEN DOPORUČIT.

  • marek | 2. 6. 2013 14:01

    Skusil sem to z hrubou moukou a vznikl stoho kamen. Shift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page. Pak sem misto hrube dal polohrubou a nudle byli super. Shift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page. Jinak recept je lehky, mozna sem neco udelal spatne Shift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page. Davam palec nahoru Shift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page.

  • zdenda | 15. 4. 2013 22:48

    ja dělam nudle z hladke mouky vejce a sůl nedavam a jsou dobre akorat to valení je dřina =-O <:-)

  • Kocourková | 12. 4. 2013 11:24

    Požívám starý dobrý nudlový mlýnek, který těsto nakrájí, ale válet musím taky. Ovšem výsledek stojí za to. Mouku přisypávám jak je třeba.

  • Jana | 7. 4. 2013 13:57

    Já mám nudle jak od babičky :-) , velikost vajíčka rozhoduje o vláčnosti těsta a tak je lepší dát míň mouky, když máš malé vajíčko a pak přidávat ;-) . Jinak válení je fakt dřina a člověk si zasportuje i u vaření :-D .

  • Monika | 6. 4. 2013 16:36

    těsto se nedalo vůbec rozválet bylo jako kámen......doporučuji pouze 100g mouky a pak přidávat další :-(

  • Kamča | 9. 3. 2013 17:00

    Hned jsem je zkusila ! Jsou božíí sice jsme přidali mnoho vody ale jsou luxus <3

  • Ewisek | 18. 2. 2013 12:35

    My máme doma starý mlýnek na nudle, ještě po babičce. Funguje skvěle, bohužel válení se nevyhnete. Dávají se tam vyválené proužky těsta, které mlýnek krájí na stejné a tenké nudličky.

  • Špaček | 17. 2. 2013 18:36

    děla jsem nudle dle podobného receptu a válení je fakt dřina, vzhledem k výsledku ale přemýšlím o zjednodušení, máte někdo zkušenosti s těmi mlýnky na nudle? Zvladnou vůbec takhle tuhé těsto? Díky

  • d | 9. 2. 2013 17:46

    přidejte místo hrubé polohrubou mouku

  • Majdalénka | 8. 2. 2013 10:06

    Tak jsem je dneska zkusila a super, 80 g hrubé mouka na 1 vejce. A skvělí nápad dát to vymíchat do pekárny, nádherné těstíčko a dobře se rozvalovalo. <3 Před měsícem jsem je dělala taky a vymíchala jsem je ručně a výsledek dobrý , ale těsto nebylo jako dneska. dík za rady <:-)

  • Martina | 22. 1. 2013 11:54

    Leni, ty tvoje - ehm tedy babičiny, nudle, jsou senzační!! Nejdříve jsem se bála, že dvě vejce je až moc, ale postupným přimíchávání mouky, je to přesně akorád ;-) Díky :-*

  • Petra | 12. 1. 2013 23:20

    Vyborny recept!!!! :-) :-)

  • Míra | 20. 12. 2012 12:09

    Souhlasím. Maminka byla vynikající kuchařka a od ní jsem se učil vařit. Pamatuji i dobu bez lednic, kdy nadúroda domácích vajec, kdy slepice nesly se "konzervovala" tím, že se dělali domácí nudle do zásoby a vajíčkama se nešetřilo. Ty jsou právě základ dobré chutě. Sůl by pro okamžitou spotřebu nevadila, ale já když se pustím do nudlí, tak jich vyrobím velké množství, uschovám a část rozdám v práci a pak mě hladí pochvaly (ješitný mužský). Jednou jsem přidal do nudlí trochu soli a všecny zásoby mi zplesnivěly. Sůl váže vodu, takže na úschovu bez SOLI!

  • vendy | 11. 11. 2012 10:04

    ano ano, přesně takhle jsem to dělala , na vaši radu bez vody,bez soli, a byly výýýýýýýborné !!!! Dneska jdu na to znova ;-)

  • sul? | 10. 11. 2012 08:56

    sul da jenom vul :-S

  • Ota | 4. 11. 2012 12:25

    a ještě jsem do těsta na začátku přidal lžičku rostl.oleje.Těsto bylo měkké a snadno se válelo.

  • Ota | 4. 11. 2012 12:23

    Povedly se. 80g hr.mouky,1domácí vejce(bylo velké),vidličkou spracoval,potom při hnětení a následném válení dost podsypával, aby se nelepilo,nakrájel nožem a šup do 3litrů vývaru z kachních krků.Děckám chutnalo moc.

  • Galina | 19. 9. 2012 10:51

    Dělala jsem nudle už mockrát,ale teda nevím co je na tom jednoduché.Vždycky to těsto mám starašně tuhé a rozválet to do placičky,nemusím do posilovny :-) a aby byly ty placky tak krásné jak tady to bych asi nezvládla...máte někdo nějaký fígl nebo něco,protože s takovou ty nudle radši vždycky koupím i když domácí miluju ;-)

  • Lenka | 25. 8. 2012 16:23

    Malá drobnost- dělám recept od babičky podobně , jak je psáno, hrubá mouka a vejce (místo vody dáváme druhé vejce , tedy 16 dkg mouky + 2 vejce), geniální ve své jednoduchosti. Ale NEDÁVÁME SŮL. Babička vždycky říkala, že sůl ne, protože pak těsto dobře neschne. A bez soli jsou nudle v pohodě, vaříme je pak stejně v osolené vodě ..

  • Hela73 | 30. 6. 2012 12:58

    SUPER RYCHLÉ, něco jako kapání ale tužší , nevěděla jsem, že jsou nudle tak jednoduché

  • Dominika | 29. 6. 2012 15:44

    super rychlovka :) :-*

  • Bradáčová | 10. 5. 2012 07:08

    Domácí jsou domácí a nudle taky dělám,kupované nám nechutnají ani když je uvařím mimo polívku.Když se mi nechce válet tak těsto nastrouhám na struhadle s velkými oky a to je hned.Když chci mít nudle do foroty, těsto nesolím, aby mi nezavlhly.

  • Artess | 14. 3. 2012 10:26

    Dobry den,hrubou mouku by meli mit v polskem obchode.Vesmes tam maji vse co potrebujete i cerstve kvasnice..Zdravim vas.

  • Marie | 18. 2. 2012 10:58

    Ano tento recept je starý asi 200 let mě to naučila moje babička a jí to naučila její maminka , je to recept chudých , stejně tak noky a dneska se z toho dělá byznys... Klidně použij polohrubou mouku , nebude to sice úplně ono ,ale hlad se s tím zažene...

  • Ivča | 31. 1. 2012 13:27

    Zdravím :-) Můžu použít polohrubou moku místo hrubé??? Žiju v Anglii a tady ji nedostanu koupit :(

  • Lucka | 5. 1. 2012 16:32

    Já dělám jenom domácí nudle a celé rodině chutnají. :-P :-P :-|

  • jarka | 3. 1. 2012 10:47

    blbost z hladké....

  • marcela.cigankova | 25. 12. 2011 19:58

    SKVĚLÝ, RYCHLÝ, JEDNODUCHÝ! NUDLIČKY JSOU VÝBORNÉ.

  • Míla | 6. 12. 2011 10:18

    Přesně takhle je taky děláme, je to fuška, ale jsou dobrý ;-)

  • Kuchaříček | 24. 10. 2011 15:56

    Dělal jsem je poprvé, dle návodu a vše v pohodě, krásně se sypali. Je fakt, že těsto jsem si udělal řádně tuhé a pořádně rozválcoval na placičku, až ze mě lilo :)) :-\ ;-)

  • romča | 23. 9. 2011 14:02

    :'( :-))

  • Katka | 21. 9. 2011 11:42

    Dobry den, zajimal by me Vas recept na nudle. Protoze ziju v zemi, kde nemaji 3 druhy mouky jako v Cechach, nevim , kdyz je v receptu jina nez hladka mouka, zda to ma smysl vubec delat. Rada bych nudle vyzkousela, maminka je delala casto, kdyz jsem byla mala, ted uz ne a ja je milova....dekuju preji krasny den ;-)

  • Iva | 7. 8. 2011 18:40

    Do nedělní polévky jsou výborné, děláme je často. Rada pro Yvettu - nechte placky víc proschnout, asi jste neměla dost tuhé těsto a pak se krájením slepily. Mě je musí vyvalovat manžel a dělá to poctivě skorem doprůhledna.

  • Yvetta | 5. 8. 2011 14:53

    Potřebuji poradit. Udělala jsem těsto dle vašeho receptu, nechala proschnout 30 minut. Nakrájela na pláty cca 2 cm široké. Při krájení nudlí se mi vše slepí dohromady, takže strávím půl dne rozlepováním jednotlivých nudlí. Strojek nemám. Co dělám špatně? Díky za odpověď. O:-)

  • Yvetta | 5. 8. 2011 14:18

    Potřebuji poradit. Udělala jsem těsto dle vašeho receptu, nechala proschnout 30 minut. Nakrájela na pláty cca 2 cm široké. Při krájení nudlí se mi vše slepí dohromady, takže strávím půl dne rozlepováním jednotlivých nudlí. Strojek nemám. Co dělám špatně? Díky za odpověď. O:-)

  • Macek | 27. 7. 2011 21:47

    Nudle výborný,udělaný i na další polívku a hlavně chutnaly a nebyla z nich kejda druhý den!

  • Bláhová | 3. 7. 2011 23:57

    Myslím si,že domácí nudle jsou vždycky výborné ať už z hladké,hrubé nebo polohrubé mouky.Já je dělám z hrubé,znám je tak odjakživa a věřím,že i jiné by byly výborné,než ty slizké vlasové z krámu.

  • marie | 1. 7. 2011 11:16

    Nudle zásadně z hladké mouky,vajíčka,olej!Recept mám po babičce a mamince. Již jsem také babička a moje vnoučata nedají na nudle od babičky dopustit.Hodně zdaru kuchařinky.

  • Týna | 9. 6. 2011 10:00

    Taky dělám z hladké mouky a lépe se rozvaluje, když hotové těsto na chvíli přikryjete nahřátým hrncem. To kvůli té páteři - taky mám operovanou :-[ .

  • aaa | 6. 6. 2011 09:55

    nudle zasadně s z hrubééééééééé mouky...

  • jmuell1 | 5. 6. 2011 12:19

    Milý pane Jiří, konečně jsem narazila na Váš úvodní komentář! Asi Vám budu připadat jako exot. Ještě mi nebylo ani 40 let (a pár roků si ještě počkám), ale domácí zavářky do polévky dělám zásadně. Takřka převidelně. A peří deru taky. :-D Dostala jsem totiž pytel nesedraného a, dle mého, by byl hřích to vyhodit! Peří se hodí vždy, no ne? A obzvlášť, když jsou děti. Takže peří a nudlím zdrar! :-)

  • jmuell1 | 5. 6. 2011 12:12

    Já jsem někde vyštrachala recept jiný, který nám chutná nejvíce. Nudle se dělají z hladké mouky (řiměřeně), přidává se vajíčko, 1 polévková lžíce vody a 1 polévková lžíce oleje (já dávám olivový, ale nemusí být). Mouky prostě tolik, aby to těsto šlo dobře rozváleta pak i krájet! Kupované nudle se u nás neuchytily, takže do každé polévky prostě dělám domácí zavářku, ale nudle má rodina nejradši.

  • Eva1 | 31. 5. 2011 22:22

    Jirko, to si fakt dobrý, když máš čas dělat i nudle do polévky. Já je dělám pouze na svátky a to z polohrubé mouky. Dívala jsem se do receptů Rettigové a také jsou z 500g polohrubé mouky, 3 vejce a 3 lžíce vody. Nepřidává se sůl, protože pak těsto neuschne :-) :-\

  • Simča S.
    Simča S. | 31. 5. 2011 10:23

    Tak jsem ještě koukla do "Sandtnerky", což je pro mne takové vedemecum kuchaře a tam je také hladká.... Jinak s tebou souhlasím - tuhé těsto a náročná ruční práce... A je mi tě líto, s plotýnkama mám své (nedobré :-( ) zkušenosti. Ale teď, co mám páteř pevnou (sešroubovanou :-) ) už mne naštěstí nezlobí....

  • recepty73
    recepty73 | 30. 5. 2011 20:49

    ...tak z hladké jsem ještě nezkoušel a ani mě to nenapadlo :-\ . Těsto musí být HODNĚ tuhé a pak to chce namastit svaly a válet a válet... takřka do průhledna a poté velmi ostrým nožem ... .Teď si chvíli nezaválím, vyběhly mě plotýnky :'( :-X ...

  • Emča | 30. 5. 2011 15:09

    Vlasové domácí nudle také dělám a pokaždé z hrubé mouky. S krájením to chce cvik jako s cibulí ;-)

  • Simča S.
    Simča S. | 30. 5. 2011 13:50

    Jirko, vyzkoušela jsem tvůj recept na domácí nudle (dcera chtěla "vidět, jak se to dělá"..), ale nebylo to "to ono", na co si vzpomínám od své babičky. Budu ještě chvíli hledat, co bylo jinak, ale tuším že zádrhel je v mouce - babi podle mne dávala hladkou. Její plachty po vyválení byly jako hedvábné.... Jinak chuťově v polévce byly nudle OK, jen prostě mi to spíše přišlo jako těsto na kapání, i když ve tvaru nudliček. Ale možná, že to b\ylo i tím, že se dceři nedařily "ty pravé vlasové", tak jsou trochu silnější....

  • Andulička | 5. 5. 2011 11:46

    Děda taky moc dobré vaří polévky :-) :-[ :-* 8-) :-)) <3 <:-) :-D :-D

  • Andulička | 5. 5. 2011 11:40

    ;-) ;-) Tuhle stranku mam rada protože ráda vařím <3 <3 :-* zvláš´t nudle do polévky.Mate taky tak radi polévky?Já strašně ráda ;-) hlavně od babičky, ale já vařím podle této stránky a všem vždy moc chutná. <:-) Takže pryma :-)

  • vwdemon | 26. 4. 2011 10:04

    tak snad raději ke slepicím.... :-)

  • Sateli | 19. 3. 2011 10:51

    Když jsem včera viděla tu cenu za domácí nudle,tak se mi udělalo zle.Kupovala jsem Babiččiny nudle a ty teď stojí 40 kč a ty druhé domácí 60 kč.Tak jsem se rozhodla že opět začnu dělat domácí.Takové ty Tesco nudle a z Albertu to je hnus.To nejsou nudle ale drtinky.To bych do úpolévky tedy nedala.Tak jsem si přišla najít receptík.Ne že bych nevěděla jak se dělají/už jsem se jich kdysi/nadělala dost.Tak jen pro osvěžení paměti.Ometu starý dobrý mlýnek po babičce a jdu na bezva domácí nudle.

  • irda | 1. 1. 2011 19:41

    přesně

  • Kata | 23. 12. 2010 13:50

    To je snad jedno v které kategorii to je,né? Důležitější je umět to najít!

  • evik | 21. 12. 2010 12:05

    JSI LENIVÁ HUSO

  • Ladia
    Ladia | 17. 10. 2010 16:36

    Nudle do polévky prostě nejsou příloha, je to zavářka.

  • Ladia
    Ladia | 10. 10. 2010 13:04

    Prosím přeřadit do zavářek do polévek.

  • recepty 73 | 17. 2. 2010 20:11

    Přesně tak jak píše Jarka(lžíce vody)-těsto je pružnější:-).Špetka soli neublíží,stejně se nudle v krabičce dlouho neohřejí:-)

  • Jarka O. | 17. 2. 2010 14:28

    Já lžíci vody na 1 vejce dávám, těsto je pružnější a lépe se vyvaluje. Vodu nedávám, když dělám strouhání, tam je potřeba mít těsto hodně tuhé.

  • Frantiska :) | 17. 2. 2010 13:08

    taky nesolime delame je parkrat do roka ve velkem mnozstvi :) a pak susime ... jo a nekrajme mame na to takove udelatko ze se tam da jen kousek vyvaleneho testa a mate krasne nudlicky. A babicka vodu nepridava aspon si nemuzu vzpomenout ze bychom ji nekdy davaly

  • Simča Sládková | 16. 2. 2010 23:29

    Já tedy těsto nesolím, pokud si chci nudle uložit (slané příjmají vlhkost ze vzduchu). Pokud je spotřebuji hned, tak se může těsto osolit. Když není osolené těsto, osolím pak trochu více vodu na vaření.... a jinak není nad domácí nudle....

  • Jarka O. | 16. 2. 2010 14:12

    Já už takhle dělám jen lasagne, chutnají nám víc, nehledě na cenu těch kupovaných ;-)

  • marie nezlakova | 16. 2. 2010 13:35

    Stejně takto jsem dělala i fleky a široké nudle,teď už si je také raději koupím,ale není to ono.Válení placek je fuška,ale pro domácí nudle se zapojí i manžel.

  • Olga Zehnalová | 15. 2. 2010 18:24

    ...presne takto som kedysi každú nedeľu vyrábala "nudle " do polievky, dokonca som si ich sama pripravila aj na vlastnú svadbu. Ale dnes sa mi ich už nechce robiť, spohodlnela som atak si ich kupujem. Mne sa to nechce hlavne vaľkať, narezať nie je problém a viem ich krájať veľmi tenké, len to vaľkanie.

  • recepty 73 | 15. 2. 2010 16:45

    Množství mouky lze na dekagramy těžko odhadnout,jelikož záleží na velikosti vajíčka.Foto přikládám jako inspiraci pro dlouhé zimní večery.Peří už se asi nedere :-) a takový ,,základní,, recept tu chybí.Jiří

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Nudle do polévky Knedlíčky & noky a kapání Nudle
Polévky Zavářky do polévek Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené flíčky se šunkou

Zapečené flíčky se šunkou

Papriková pomazánka II.

Papriková pomazánka II.

Zdravější marokánky

Zdravější marokánky

Dort s nutelovým krémem

Dort s nutelovým krémem

Bazalkové tofu

Bazalkové tofu

Řízky naruby - na zelenině (leču)

Řízky naruby - na zelenině (leču)

Pečené plněné papriky III.

Pečené plněné papriky III.

Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

Kuře / králík na zelenině (nejen) z…

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

49
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
45
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
42
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
38
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
33
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Domácí Monte krém
Domácí Monte krém
Domácí müsli tyčinky
Domácí müsli tyčinky
Domácí müsli tyčinky
Domácí müsli tyčinky
Domácí nugát
Domácí nugát
Domácí nutella
Domácí nutella
Domácí nutella
Domácí nutella
  • Recepty.cz
  • Domácí nudle do polévky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact