Mouku vysypeme na vál a doprostřed vytvoříme rukou důlek, do nějž vyklepneme vajíčko. Postupně pomocí nože zapracováváme vejce do hrubé mouky. Pokud je těsto příliš husté, přidáme trochu vody (cca půlku vaječné skořápky).
2
Těsto poté zpracováváme rukou do kompaktní nelepivé koule.
3
Necháme chvilku odpočinout pod utěrkou nebo zabalené v potravinové folii (stačí 5 minut). Poté z těsta vyválíme co nejtenčí plát (nejlépe, aby byl skoro průhledný), který necháme chvilku na vále oschnout (záleží na vlhkosti vzduchu, těsto by mělo být na dotek oschlé, ale zase ne příliš, aby se nelámalo).
4
Poté vyválené těsto překrojíme na několik silných plátů, které položíme na sebe a odkrajujeme tenké nudle, které po dokrojení "vytřepáváme", aby se k sobě neslepily.
5
Takto připravené nudle můžeme nasušit do zásoby na hedvábném papíře rozprostřeném na suchém místě, do druhého dne. Nebo je použít a hned je zavařit do polévky.