Do hrnce nalijeme 400 ml mléka osladíme lžící cukru, rozlámeme do něj celou čokoládu na vaření a ohříváme dokud se čokoláda nerozpustí. Pak přidáme zbytek mléka s rozmíchaným čokoládovým pudinkem a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme mleté oříšky a ještě krátce povaříme. Krém necháme sestydnout a vychladlý vyšleháme společeně s máslem.
2
V míse smícháme kysané smetany s vanilkovými cukry.
3
Na dno skleničky dáme světlý smetanový krém, na něj tmavý oříškový krém a na něj opět světlý smetanový krém. Takto postupujeme dokud není sklenička plná.
4
Recept je převzatý z několika zdrojů na internetu.
Bohužel mně tento dezert také spíše zklamal. Neočekávejte Monte. Je to méně sladký, spíš hořko (od čokolády na vaření) - kyselý (od zakysané smetany) dezert.
probertese
|17. 2. 2015 11:47
monte nikdy neudelate stejne
tady mate cast dostupnou v obchodech
mléko
smetana
cukr
kakaový prášek
pasta z lískových oříšků
čokoládový prášek
toto je podstatna cast ..ktera bohuzel neni dostupna v obchodech
modifikovaný škrob
2 E407 - Karagenan
1 E410 - Karubin
1 E333 - Citronany vápenaté
aromáty
jezis premyslejte lidi
|17. 2. 2015 11:41
original monte neudelate nikdy ... tady mate slozeni
prirodnich surovin
mléko
smetana
cukr
kakaový prášek
pasta z lískových oříšků
čokoládový prášek
chemickych latek
2 E407 - Karagenan
1 E410 - Karubin
1 E333 - Citronany vápenaté
aromaty
modifikovaný škrob
jezis premyslejte lidi
|17. 2. 2015 11:41
original monte neudelate nikdy ... tady mate slozeni
prirodnich surovin
mléko
smetana
cukr
kakaový prášek
pasta z lískových oříšků
čokoládový prášek
chemickych latek
2 E407 - Karagenan
1 E410 - Karubin
1 E333 - Citronany vápenaté
aromaty
modifikovaný škrob
Simona
|27. 11. 2014 22:53
s originál chutí Monte nemá tento recept nic společného, jsem zklamaná.
Simona
|27. 11. 2014 22:52
zkusila jsem, chuť dobrá, ale s originál Monte to nemá chuťově absolutně nic společného!
Jindra
|27. 11. 2014 19:46
no za prve originál monte nema bílej krem nakyslej...takže jsem ho udělal ze šlěhačky másla a vanilkoveho cukru a je to rozhodně podobnější originálu co se týče hněděho kremu dal jsem liskooříškový krem ktery jde sehnat cca 40 kč 400 gramu je to levnější a hlavně podobnější kremu monte protože tam oříšky nesjou je tam atky nějakej oříškovej krem ,maby se to neslívalo udělam hnědy krem necham v lednici zatuhnout a pak udělam světlý a je to :o)
Lucia
|16. 11. 2014 15:21
Coko krem treba prisladit, hlavne ak date klasicku horku cokoladu na varenie. Do kyslej smotany sa mi ziadal stuzovac, hoci som pouzila 16%, lebo pri vrstveni cokoladovy krem pretekal do smotanoveho...inak chut dobra ;-)
docki
|2. 11. 2014 08:59
Ale vidělo pastu z oříšků 8-) Takže to domácí bude jistě ještě lepší než to kupované. Jdu na něj a už se těším, až ho kluci budou baštit :-)
Šárka
|30. 10. 2014 12:21
Tak hlavně skutečné,pravé Monte oříšky nevidělo ani z dálky :-)
...pudinkový krém jsem trochu přislazoval, oříšků bych příště dal klidně o polovinu méně(nejsme tak moc na ořechy), ale stejně byl Monte pryč hned po vychlazení...