Listí z malin a maliny si dáme na plotnu do hrnce do studené vody. Necháme pomalu vařit, od chvíle varu, vaříme minimálně půl hodiny.
2
Po této době přisypeme do rozvařených malin kilo cukru a hezky zamícháme. Směs s cukrem povaříme minimálně dalších deset minut. V konečné fázi vaření přidáme kyselinu citrónovou, kterou ještě dalších deset minut necháme provařit.
3
Tuto směs pak necháme schladnout, aby se nám s ní lépe pracovalo. Nyní je potřeba sirup zbavit malinového listí, ale nejen listí, i ostatních drobných kousků. Nejlepší je směs procedit buďto přes hodně drobné síto, popřípadě můžeme použít, tak jako Láďa Hruška, kapesník nebo jemné plátno.
4
Nyní již můžeme hotový sirup nalít do připravené nádoby, vyčištěné lahve s dobrým uzávěrem apod. Nejlépe do nádoby skleněné. Hotový sirup si zředíme vodou dle chuti.