Maliny opatrně smícháme s cukrem a vodou a vaříme 4-8 minut až do želírovací zkoušky (Několik kapek hmoty kápneme na studený talířek. Pokud hmota hned ztuhne, můžeme ji plnit do sklenic. Pokud ještě neželíruje vaříme dál, až bude pevná, a zkoušku zopakujeme.) Krátce před dovařením můžeme přidat celou vanilku.
...vodu nedávám vůbec, maliny jsou vodnaté dost a téměř okamžitě po zahřátí pustí šťávu..., než přidáte cukr, můžete je přecedit a pak se zbavíte peciček, my taky neradi křoupání ;-) :-P ...
Wanda Kluzová
|20. 7. 2008 16:23
Je třeba maliny nějak přepasírovat? (Kvůli pestičkám) A když dám obyčejný cukr, mám přidat i tu vodu? Předem děkuji za radu...Já želirovacím cukrům moc neholduji :-(