• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Domácí majonéza
Napište svůj komentář k receptu

Domácí majonéza

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí majonéza
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      žloutek
    • pepř mletý
    • sůl
    • olivový olej
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • posekané bylinky pažitka, petrželka...

Postup přípravy receptu

1
Uvedené suroviny 20 minut šleháme do zhoustnutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí majonéza

Domácí majonéza

Domácí bylinková majonéza s česnekem

Domácí bylinková majonéza s česnekem

Domácí pikantní majonéza

Domácí pikantní majonéza

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jura | 17. 2. 2017 20:12

    Olivový olej do majonézy nepatří:

  • jakeline | 28. 3. 2016 06:38

    Zřejmě olivový olej do majonezy nepatří má specifický odér osobně ho nemusím vůbec!

  • jakeline | 28. 3. 2016 06:38

    Zřejmě olivový olej do majonezy nepatří má specifický odér osobně ho nemusím vůbec!

  • léňa | 26. 5. 2015 16:26

    Asi to bude tím oliváčem, radši bych to dělala z rostlinného oleje.

  • Lenka | 26. 5. 2015 16:24

    Když se mixuje cibule, tak zhořkne. Je lepší ji krájet nadrobno nožem.

  • ŠKORNÍKOVÁ | 17. 4. 2013 20:18

    Dobrý den,dělala jsem podle vás ale nezhoustlo mi to.Nevím kde jsem mohla udělat chybu. :-(

  • zdenek | 20. 10. 2011 16:52

    Domácí tatarku dělám takhle,do mixeru hodím kousek,cibule,okurku,lžiíci hořčice ,žloudek trochu octa ,soli a míchám. Vznikne nažloutlá máčka.Za stálého míchání přidávám olej a mléko. Začnu olejem a musím jen po troškách a vždy se musí ušlehat .Po zhoustnutí dám trochu mléka,to se zředí a pokračuji olejem. Chce to trpělivost,pokud to přeženete ,zdrcne se to. Během mixování koštujte a dle chuti přidejte cukr,citronovou štávu,pepř.

  • Lenin | 20. 1. 2011 17:24

    Dejte to čí ono a smíchejte,vzníkne z toho projímadlo.!!!! Nejhorší recept co kde jsem přečetl.Něco jako v pohádce císařuv pekař,jak tam vařil Burián a Wérich.Tento recept určitě pochopí v Kroměříži, oddělení CHOCHOLOUŠEK. PS: salmonela nemůže být nikdy ve vajíčku,jak by se tam dostala????? Je vždy na povrchu vajíčka.

  • gregulo | 16. 10. 2010 12:06

    držel jsem se tohodle postupu a výsledek je v krku štípajíci kebuzina.Kde jsem mohl udelat chybu?

  • Jana Remková | 11. 7. 2008 23:16

    Aha,už jsem se dočetla v komentářích,že asi čtvrt litru.Myslím,že by to mělo být zadáno v ingrediencích.U guláše nepotřebuji vědět,kolik masa,určitě podle toho,kolik nás bude u stolu,ale u té majonézy potřebuji vědět aspoň trochu,kolik oleje,abych to třeba neměla řídké

  • Jana Remková | 11. 7. 2008 23:12

    Mohl by někdo aspoň orientačně napsat,kolik toho oleje?Díky!

  • Markéta Balcárková | 11. 7. 2008 22:40

    Simčo děkuji, zůstanu tedy u plnotučné. A zkusím to i s tou horkou vodou. To víte, čerstvá hospodyňka, tak proto ty hloupé otázky. No ale jak se říká, za zeptání nic nedám :-)

  • Jana Ehnes | 11. 7. 2008 15:54

    Trvanlivost domaci majonezy se prodlouzi, kdyz uplne na konec prilejete trochu horke vody a jeste jednou promichate

  • Simča Sládková | 11. 7. 2008 15:34

    Markéto - v tom receptu Evy je: ...Příprava trvá několik vteřin a pak už jen DOCHUTÍME... Takže já dám vejce + osolím + zaliji olejem, táhnu nahoru -> vznikne hustá majonéza. Pak dochutím (ocet, hořčice, pepř, případně ještě sůl), promíchám (tedy krátce mixnu) a je hotovo. A té "polotučné hořčice" jsem si dosud nevšimla... není to překlep? Já používám samozřejmě plnotučnou.

  • Markéta Balcárková | 11. 7. 2008 14:58

    A to se do toho receptu podle Evy nedává žádná sůl ani pepř ani hořčice? A kde seženu k původnímu receptu polotučnou hořčici, u nás mají jen plnotučnou...

  • Simča Sládková | 11. 7. 2008 14:07

    Tedy vím, že jsem tu psala (prosinec 2006), jak pomalu přidávám olej, ale po pravdě řečeno - to už více jak rok neplatí. Co jsem si přečetla komantář Evy Mýnské, tak to dělám jen a jen "po jejím". Jednou jsem zkusila a už nikdy jinak!!!! Vždycky, když dělám majonézu, tak si říkám, že to sem musím napsat, ŽE TO FAKT PERFEKTNĚ FUNGUJE, ale vždycky je něco důležitějšího a pak zapomenu.... Takže Evo díky, co to dělám podle tebe, je vždy perfektně hustá, hotová behem vteřinky a nikdy se mi nezdrcla!!! Simča

  • Jana T. | 22. 1. 2008 20:32

    Evo Mlýnská moc děkuji, je to neuvěřitelné, ale funguje to. Skutečně majonéza za několik vteřin!!!

  • Tereza J. | 1. 1. 2008 09:28

    Ak urobíte majonézu z varených vajec, tak problémy so salmonelou odpadnú. Je dobrá.

  • Zdeněk Hradecký | 31. 12. 2007 14:20

    Salmonela je ve všech !! domácích i kupovaných drůbežích produktech! Jde jen o to, jakou měrou je Salmonela v daném produktu namnožena. Kupované výrobky mají větší šanci být pravidelně kontrolovany. Dodržením základních hygienických pravidel při manipulaci, by neměly nastat potíže. Při manipulaci s majonézou věnujte vyšší pozornost čistotě, protože se jedná o tepelně neopracovaný výrobek. Hodně úspěchů. Z.

  • Zdeněk Hradecký | 31. 12. 2007 13:58

    Dom. majonéza vydrží týden i déle. Musí se vyrobit v čisté nádobě, nesmíte použít zašpiněné nádobí (olíznout lžičku a opět nabrat majonézu!), uchovávat v chladu (v lednici, nikoli v mražáku). čím více octa a soli použijeme, bude trvanlivější. I velmi přesolenou majonézu můžeme do salátů použít a ještě jej budeme dosolovat. Potom mi v chladu vydržela měsíc i déle. Tato doba se však již nedá dpoporučit.

  • Saga | 18. 12. 2007 18:52

    Prosím,nevíte někdo nakolik je domácí majonéza trvanlivá?Můžu ji udělat 2dny před použitím?

  • Hana Rožníčková | 7. 1. 2007 11:50

    Vejce syrové.

  • kačatko na rybniku | 7. 1. 2007 11:14

    Možná mám hloupý dotaz, ale... vejce je vařené nebo syrové? 0:) Děkuji

  • Hedvika -- | 25. 12. 2006 12:50

    Tak to máte fajn.Já jsem bohužel odkázaná na vejce kupovaná,manžel je elektrotechnik a v salmonele se nevyzná,já také ne a naši příbuzní jsou zřejmě oslabení jedinci:-)).Proto ty opodstatněné obavy z domácí majonézy.Ale jak jsem již napsala,ten recept je výborný a nemít strach,tak to udělám.Zdravím.Hedvika

  • Eva Mlýnská | 24. 12. 2006 07:00

    Když máte ponorný mixer může se dát do vyšší sklenice rovnou celé vejce, trochu octa a asi čtvrt litr oleje a pomalu táhnout mixer nahoru. Příprava trvá několik vteřin a pak už jen dochutíme na co ji budeme potřebovat.

  • Simča Sládková | 23. 12. 2006 23:43

    Hedviko - já vím, že salmonela hrozí, ale (a už jsme to tu párkrát u různých receptů řešili) salmonely jsou převážne na skořápce - tudíž před rozbitím vejce umyju (ne dříve, to by se narušila ochranná funkce skořápky). No a za druhé - salmonely jsou dost běžné, ale salmonelóze podlehnou většinou oslabení jedinci. Za třetí: Vejce mám přímo od chovatele - stále od stejného - a manžel (veterinář) kontroluje jeho chov. Tak doufám, že nejsme oslabení a dělám tuto majolku cca 20 let. Zatím bez potíží....

  • H D | 22. 12. 2006 22:11

    A co salmonelóza? Ještě se nepřihlásila?Já nemám s dom. majónezou dobré zkušenosti kvůli syrovému vejci,ale ten recept paní Simčo je tak akorát,co bych udělala.Jen se bojím, ona ta nevolnost není nic moc.

  • Simča Sládková | 21. 12. 2006 13:18

    Také dělám majonézu z celého vajíčka, nejprve ho trochu osolím a ponorným mixérem pomixuji samotné vejce se solí - mám vyzkoušeno, že se takto lépe ušlehá dotuha. Pak přikapávám olej, dokud hmota neztuhne. Následně přidám 1 malou lžičku octa a 1 - 2 lžičky plnotučné hořčice a pomixuji. Malonéza trochu zřídne, ale po zašlehání další trochy oleje je tuhá jako Majolka z obchodu. Z jednoho vajíčka jí je plný 1/4 l itrový hrnek.

  • Maruna | 21. 12. 2006 12:22

    Já dělám majonézu z celého vejce, přikapávám olej a když hmota ztuhne, tak za stálého mixování přidám posekané sladkokyselé okurky,pepř,hořčici,cibuli a je z toho tatarka. Má říz a všem nám doma chutná. Olej používám obyčejnou Lukanu.Slyšela jsem, že všechny ingredience by měly mít stejnou teplotu.

  • hanes | 7. 5. 2006 14:31

    můžeme také přidat okurkovou vodu sladkokyselou

  • Pilence | 26. 9. 2005 20:09

    Vasku, olej je treba pridavat jen opatrne tenkym proudem, at ho staci mixer zpracovat a do doby dokud jej hmota prijma a houstne. Pokud jsi uz preslehal, tak zacni znova. K jednomu zloutku pomalu pridavej tuhle nepodareninu a pak pomalinku pridavej olej. Vydrzat! Pile

  • Vasek | 26. 9. 2005 19:17

    Mno, jenom takova drobna otazka, kolik toho oleje tam ma asi tak prijit :-) Porad pridavam a nejak to ne a ne zhoustnout a prijde mi to, ze je ho tam moc a moc :-(Dik

  • Hanka | 10. 8. 2005 14:15

    Moje domácí majoneza je trochu jiná: dávám jedno celé vejce, šlehám a přidávám olej do zhoustnutí, samozřejmě také sůl a trochu citronové šťávy neboli citronky. Je oprvadu lepší než kupovaná.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hořčice plnotučná Olivový olej Pepř mletý Posekané bylinky Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepičí polévka s nudlemi

Slepičí polévka s nudlemi

Kuřecí kapsa

Kuřecí kapsa

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Tatarka

Tatarka

pomazánka - z krůtího masa

pomazánka - z krůtího masa

Krkovička pečená s játry a cibulí

Krkovička pečená s játry a cibulí

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O…

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Třešňové blondies

Třešňové blondies

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

71
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
70
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
68
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
41
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
27
Mediteránská polévka s toasty
Mediteránská polévka s…

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Po dlouhých odkladech kvůli zdraví… Tereza Mašková se vdala!

Po dlouhých odkladech kvůli zdraví… Tereza Mašková se vdala!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Další doporučené recepty:

Domácí lučina  - smetanová
Domácí lučina - smetanová
Domácí lučina z mléka
Domácí lučina z mléka
Domácí majonéza
Domácí majonéza
Domácí malinová marmeláda
Domácí malinová marmeláda
Domácí mangové chutney
Domácí mangové chutney
Domácí Monte krém
Domácí Monte krém
  • Recepty.cz
  • Domácí majonéza
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact