• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Domácí majonéza
Napište svůj komentář k receptu

Domácí majonéza

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí majonéza
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      žloutek
    • pepř mletý
    • sůl
    • olivový olej
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • posekané bylinky pažitka, petrželka...

Postup přípravy receptu

1
Uvedené suroviny 20 minut šleháme do zhoustnutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí majonéza

Domácí majonéza

Domácí bylinková majonéza s česnekem

Domácí bylinková majonéza s česnekem

Domácí pikantní majonéza

Domácí pikantní majonéza

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jura | 17. 2. 2017 20:12

    Olivový olej do majonézy nepatří:

  • jakeline | 28. 3. 2016 06:38

    Zřejmě olivový olej do majonezy nepatří má specifický odér osobně ho nemusím vůbec!

  • jakeline | 28. 3. 2016 06:38

    Zřejmě olivový olej do majonezy nepatří má specifický odér osobně ho nemusím vůbec!

  • léňa | 26. 5. 2015 16:26

    Asi to bude tím oliváčem, radši bych to dělala z rostlinného oleje.

  • Lenka | 26. 5. 2015 16:24

    Když se mixuje cibule, tak zhořkne. Je lepší ji krájet nadrobno nožem.

  • ŠKORNÍKOVÁ | 17. 4. 2013 20:18

    Dobrý den,dělala jsem podle vás ale nezhoustlo mi to.Nevím kde jsem mohla udělat chybu. :-(

  • zdenek | 20. 10. 2011 16:52

    Domácí tatarku dělám takhle,do mixeru hodím kousek,cibule,okurku,lžiíci hořčice ,žloudek trochu octa ,soli a míchám. Vznikne nažloutlá máčka.Za stálého míchání přidávám olej a mléko. Začnu olejem a musím jen po troškách a vždy se musí ušlehat .Po zhoustnutí dám trochu mléka,to se zředí a pokračuji olejem. Chce to trpělivost,pokud to přeženete ,zdrcne se to. Během mixování koštujte a dle chuti přidejte cukr,citronovou štávu,pepř.

  • Lenin | 20. 1. 2011 17:24

    Dejte to čí ono a smíchejte,vzníkne z toho projímadlo.!!!! Nejhorší recept co kde jsem přečetl.Něco jako v pohádce císařuv pekař,jak tam vařil Burián a Wérich.Tento recept určitě pochopí v Kroměříži, oddělení CHOCHOLOUŠEK. PS: salmonela nemůže být nikdy ve vajíčku,jak by se tam dostala????? Je vždy na povrchu vajíčka.

  • gregulo | 16. 10. 2010 12:06

    držel jsem se tohodle postupu a výsledek je v krku štípajíci kebuzina.Kde jsem mohl udelat chybu?

  • Jana Remková | 11. 7. 2008 23:16

    Aha,už jsem se dočetla v komentářích,že asi čtvrt litru.Myslím,že by to mělo být zadáno v ingrediencích.U guláše nepotřebuji vědět,kolik masa,určitě podle toho,kolik nás bude u stolu,ale u té majonézy potřebuji vědět aspoň trochu,kolik oleje,abych to třeba neměla řídké

  • Jana Remková | 11. 7. 2008 23:12

    Mohl by někdo aspoň orientačně napsat,kolik toho oleje?Díky!

  • Markéta Balcárková | 11. 7. 2008 22:40

    Simčo děkuji, zůstanu tedy u plnotučné. A zkusím to i s tou horkou vodou. To víte, čerstvá hospodyňka, tak proto ty hloupé otázky. No ale jak se říká, za zeptání nic nedám :-)

  • Jana Ehnes | 11. 7. 2008 15:54

    Trvanlivost domaci majonezy se prodlouzi, kdyz uplne na konec prilejete trochu horke vody a jeste jednou promichate

  • Simča Sládková | 11. 7. 2008 15:34

    Markéto - v tom receptu Evy je: ...Příprava trvá několik vteřin a pak už jen DOCHUTÍME... Takže já dám vejce + osolím + zaliji olejem, táhnu nahoru -> vznikne hustá majonéza. Pak dochutím (ocet, hořčice, pepř, případně ještě sůl), promíchám (tedy krátce mixnu) a je hotovo. A té "polotučné hořčice" jsem si dosud nevšimla... není to překlep? Já používám samozřejmě plnotučnou.

  • Markéta Balcárková | 11. 7. 2008 14:58

    A to se do toho receptu podle Evy nedává žádná sůl ani pepř ani hořčice? A kde seženu k původnímu receptu polotučnou hořčici, u nás mají jen plnotučnou...

  • Simča Sládková | 11. 7. 2008 14:07

    Tedy vím, že jsem tu psala (prosinec 2006), jak pomalu přidávám olej, ale po pravdě řečeno - to už více jak rok neplatí. Co jsem si přečetla komantář Evy Mýnské, tak to dělám jen a jen "po jejím". Jednou jsem zkusila a už nikdy jinak!!!! Vždycky, když dělám majonézu, tak si říkám, že to sem musím napsat, ŽE TO FAKT PERFEKTNĚ FUNGUJE, ale vždycky je něco důležitějšího a pak zapomenu.... Takže Evo díky, co to dělám podle tebe, je vždy perfektně hustá, hotová behem vteřinky a nikdy se mi nezdrcla!!! Simča

  • Jana T. | 22. 1. 2008 20:32

    Evo Mlýnská moc děkuji, je to neuvěřitelné, ale funguje to. Skutečně majonéza za několik vteřin!!!

  • Tereza J. | 1. 1. 2008 09:28

    Ak urobíte majonézu z varených vajec, tak problémy so salmonelou odpadnú. Je dobrá.

  • Zdeněk Hradecký | 31. 12. 2007 14:20

    Salmonela je ve všech !! domácích i kupovaných drůbežích produktech! Jde jen o to, jakou měrou je Salmonela v daném produktu namnožena. Kupované výrobky mají větší šanci být pravidelně kontrolovany. Dodržením základních hygienických pravidel při manipulaci, by neměly nastat potíže. Při manipulaci s majonézou věnujte vyšší pozornost čistotě, protože se jedná o tepelně neopracovaný výrobek. Hodně úspěchů. Z.

  • Zdeněk Hradecký | 31. 12. 2007 13:58

    Dom. majonéza vydrží týden i déle. Musí se vyrobit v čisté nádobě, nesmíte použít zašpiněné nádobí (olíznout lžičku a opět nabrat majonézu!), uchovávat v chladu (v lednici, nikoli v mražáku). čím více octa a soli použijeme, bude trvanlivější. I velmi přesolenou majonézu můžeme do salátů použít a ještě jej budeme dosolovat. Potom mi v chladu vydržela měsíc i déle. Tato doba se však již nedá dpoporučit.

  • Saga | 18. 12. 2007 18:52

    Prosím,nevíte někdo nakolik je domácí majonéza trvanlivá?Můžu ji udělat 2dny před použitím?

  • Hana Rožníčková | 7. 1. 2007 11:50

    Vejce syrové.

  • kačatko na rybniku | 7. 1. 2007 11:14

    Možná mám hloupý dotaz, ale... vejce je vařené nebo syrové? 0:) Děkuji

  • Hedvika -- | 25. 12. 2006 12:50

    Tak to máte fajn.Já jsem bohužel odkázaná na vejce kupovaná,manžel je elektrotechnik a v salmonele se nevyzná,já také ne a naši příbuzní jsou zřejmě oslabení jedinci:-)).Proto ty opodstatněné obavy z domácí majonézy.Ale jak jsem již napsala,ten recept je výborný a nemít strach,tak to udělám.Zdravím.Hedvika

  • Eva Mlýnská | 24. 12. 2006 07:00

    Když máte ponorný mixer může se dát do vyšší sklenice rovnou celé vejce, trochu octa a asi čtvrt litr oleje a pomalu táhnout mixer nahoru. Příprava trvá několik vteřin a pak už jen dochutíme na co ji budeme potřebovat.

  • Simča Sládková | 23. 12. 2006 23:43

    Hedviko - já vím, že salmonela hrozí, ale (a už jsme to tu párkrát u různých receptů řešili) salmonely jsou převážne na skořápce - tudíž před rozbitím vejce umyju (ne dříve, to by se narušila ochranná funkce skořápky). No a za druhé - salmonely jsou dost běžné, ale salmonelóze podlehnou většinou oslabení jedinci. Za třetí: Vejce mám přímo od chovatele - stále od stejného - a manžel (veterinář) kontroluje jeho chov. Tak doufám, že nejsme oslabení a dělám tuto majolku cca 20 let. Zatím bez potíží....

  • H D | 22. 12. 2006 22:11

    A co salmonelóza? Ještě se nepřihlásila?Já nemám s dom. majónezou dobré zkušenosti kvůli syrovému vejci,ale ten recept paní Simčo je tak akorát,co bych udělala.Jen se bojím, ona ta nevolnost není nic moc.

  • Simča Sládková | 21. 12. 2006 13:18

    Také dělám majonézu z celého vajíčka, nejprve ho trochu osolím a ponorným mixérem pomixuji samotné vejce se solí - mám vyzkoušeno, že se takto lépe ušlehá dotuha. Pak přikapávám olej, dokud hmota neztuhne. Následně přidám 1 malou lžičku octa a 1 - 2 lžičky plnotučné hořčice a pomixuji. Malonéza trochu zřídne, ale po zašlehání další trochy oleje je tuhá jako Majolka z obchodu. Z jednoho vajíčka jí je plný 1/4 l itrový hrnek.

  • Maruna | 21. 12. 2006 12:22

    Já dělám majonézu z celého vejce, přikapávám olej a když hmota ztuhne, tak za stálého mixování přidám posekané sladkokyselé okurky,pepř,hořčici,cibuli a je z toho tatarka. Má říz a všem nám doma chutná. Olej používám obyčejnou Lukanu.Slyšela jsem, že všechny ingredience by měly mít stejnou teplotu.

  • hanes | 7. 5. 2006 14:31

    můžeme také přidat okurkovou vodu sladkokyselou

  • Pilence | 26. 9. 2005 20:09

    Vasku, olej je treba pridavat jen opatrne tenkym proudem, at ho staci mixer zpracovat a do doby dokud jej hmota prijma a houstne. Pokud jsi uz preslehal, tak zacni znova. K jednomu zloutku pomalu pridavej tuhle nepodareninu a pak pomalinku pridavej olej. Vydrzat! Pile

  • Vasek | 26. 9. 2005 19:17

    Mno, jenom takova drobna otazka, kolik toho oleje tam ma asi tak prijit :-) Porad pridavam a nejak to ne a ne zhoustnout a prijde mi to, ze je ho tam moc a moc :-(Dik

  • Hanka | 10. 8. 2005 14:15

    Moje domácí majoneza je trochu jiná: dávám jedno celé vejce, šlehám a přidávám olej do zhoustnutí, samozřejmě také sůl a trochu citronové šťávy neboli citronky. Je oprvadu lepší než kupovaná.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hořčice plnotučná Olivový olej Pepř mletý Posekané bylinky Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Linecké banánky

Linecké banánky

Nízká čokoládová buchta

Nízká čokoládová buchta

Bruselské hovězí - minutka

Bruselské hovězí - minutka

Kokosové vánoční cukroví

Kokosové vánoční cukroví

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Listové řezy s rumovou polevou

Listové řezy s rumovou polevou

Věnečky podle Valiky

Věnečky podle Valiky

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

425
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
424
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
276
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
73
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
67
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Poslední filmové Vary Jiřího Bartošky: Mrazivá slova o loučení!

Poslední filmové Vary Jiřího Bartošky: Mrazivá slova o loučení!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Další doporučené recepty:

Domácí lučina  - smetanová
Domácí lučina - smetanová
Domácí lučina z mléka
Domácí lučina z mléka
Domácí majonéza
Domácí majonéza
Domácí malinová marmeláda
Domácí malinová marmeláda
Domácí mangové chutney
Domácí mangové chutney
Domácí Monte krém
Domácí Monte krém
  • Recepty.cz
  • Domácí majonéza
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact