• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Domácí lučina z mléka
Napište svůj komentář k receptu

Domácí lučina z mléka

autor: jarkoo
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí lučina z mléka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      l mléko
    • 500
      ml smetana ke šlehání 250 až
    • 3
      lžíce zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Čerstvé mléko smícháme se smetanou (nepoužívejte trvanlivé mléko a smetanu), zahřejeme na 22-25°C, zašleháme zakysanou smetanu a ihned nalijeme do větších zavařovaček, pevně uzavřeme a necháme stát při pokojové teplotě do druhého dne, dokud mléko neztuhne. Tento základ dáme vychladit do lednice.
2
Vychlazenou hmotu rozmícháme, nalijeme do cedníku vyloženého plátýnkem, přiklopíme a necháme za občasného zamíchání vykapávat do požadované hustoty. Takto vytvořenou domácí lučinu můžeme použít jak na pomazánky, tak do sladkých dezertů nebo do pečiva místo tvarohu.
3
Já dělám tuto lučinu z čerstvě nadojeného mléka, které nejdříve pasterizuji. Pokud je mléko neodstředěné, není nutné přidávat smetanu, ale přidání smetany rozhodně neuškodí. Pokud máte možnost použít smetanovou kulturu místo hotové zakysané smetany, je to určitě lepší. Z dvou litrů domácího mléka + smetany mám asi 700-800 g tvarohu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí lučina

Domácí lučina

Domácí lučina  - smetanová

Domácí lučina - smetanová

Domácí bylinková lučina

Domácí bylinková lučina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jarkoo | 17. 2. 2016 12:25

    Tak to mne mrzí. Pokud Vám to zhořklo, tak byla chyba pravděpodobně v mléce nebo došlo během přípravy ke kontaminaci mléka. Ono to kupované mléko někdy nekysne tak jak má. Já tento recept dělám z čerstvého domácího mléka a nikdy mi nic nezhořklo. Ihned po zahřátí nalévám mléko do zavařovaček, pevně zavíčkuji a nechám v teple kysat. Možná je ten problém zde, ještě to do receptu doplním. Právě dneska jsem lučinu udělala a je opravdu moc dobrá. Z tohoto množství je tak 700-800g tvarohu-lučiny.

  • Kamila Hudská | 17. 2. 2016 09:29

    Nevím kde udělali soudruhové chybu ale mě se to nepovedlo.Jednou už jsem doma lučinu vyráběla a byla dobrá.U téhle mi odteklo spousta vody,to co zbylo bylo hořký a postup jsem si teď četla zase a dělala jsem všechno podle něj.Škoda peněz a času.Ta první mi i houstla a tahle nee.

  • Milča | 12. 2. 2016 16:56

    Recept mi zaujal, tak jsem ho hned zkusila a dopadlo to na výbornou. Ze vzniklé lučiny jsem udělala tvarohový koláč. Něco takového by mne normálně vůbec nenapadlo. Posílám pochvalu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Z mléka / sýra Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Smetana ke šlehání Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky II.

Houby na kyselo bez zavařování

Houby na kyselo bez zavařování

Bílá čokoláda do formiček

Bílá čokoláda do formiček

Tvarohovo jahodové knedlíky

Tvarohovo jahodové knedlíky

Mňamková pomazánka z Nivy

Mňamková pomazánka z Nivy

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

Jablečný tvarohový dort

Jablečný tvarohový dort

Tiramisu s jahodami a čokoládou

Tiramisu s jahodami a čokoládou

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

37
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové…
21
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
21
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Oblíbená zpěvačka se stane maminkou: Poupěnka čeká miminko!

Oblíbená zpěvačka se stane maminkou: Poupěnka čeká miminko!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Další doporučené recepty:

Domácí lučina
Domácí lučina
Domácí lučina
Domácí lučina
Domácí lučina  - smetanová
Domácí lučina - smetanová
Domácí majonéza
Domácí majonéza
Domácí majonéza
Domácí majonéza
Domácí malinová marmeláda
Domácí malinová marmeláda
  • Recepty.cz
  • Domácí lučina z mléka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact