• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí lučina z mléka
Napište svůj komentář k receptu

Domácí lučina z mléka

autor: jarkoo
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí lučina z mléka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      l mléko
    • 500
      ml smetana ke šlehání 250 až
    • 3
      lžíce zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Čerstvé mléko smícháme se smetanou (nepoužívejte trvanlivé mléko a smetanu), zahřejeme na 22-25°C, zašleháme zakysanou smetanu a ihned nalijeme do větších zavařovaček, pevně uzavřeme a necháme stát při pokojové teplotě do druhého dne, dokud mléko neztuhne. Tento základ dáme vychladit do lednice.
2
Vychlazenou hmotu rozmícháme, nalijeme do cedníku vyloženého plátýnkem, přiklopíme a necháme za občasného zamíchání vykapávat do požadované hustoty. Takto vytvořenou domácí lučinu můžeme použít jak na pomazánky, tak do sladkých dezertů nebo do pečiva místo tvarohu.
3
Já dělám tuto lučinu z čerstvě nadojeného mléka, které nejdříve pasterizuji. Pokud je mléko neodstředěné, není nutné přidávat smetanu, ale přidání smetany rozhodně neuškodí. Pokud máte možnost použít smetanovou kulturu místo hotové zakysané smetany, je to určitě lepší. Z dvou litrů domácího mléka + smetany mám asi 700-800 g tvarohu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí lučina

Domácí lučina

Domácí lučina  - smetanová

Domácí lučina - smetanová

Domácí bylinková lučina

Domácí bylinková lučina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jarkoo | 17. 2. 2016 12:25

    Tak to mne mrzí. Pokud Vám to zhořklo, tak byla chyba pravděpodobně v mléce nebo došlo během přípravy ke kontaminaci mléka. Ono to kupované mléko někdy nekysne tak jak má. Já tento recept dělám z čerstvého domácího mléka a nikdy mi nic nezhořklo. Ihned po zahřátí nalévám mléko do zavařovaček, pevně zavíčkuji a nechám v teple kysat. Možná je ten problém zde, ještě to do receptu doplním. Právě dneska jsem lučinu udělala a je opravdu moc dobrá. Z tohoto množství je tak 700-800g tvarohu-lučiny.

  • Kamila Hudská | 17. 2. 2016 09:29

    Nevím kde udělali soudruhové chybu ale mě se to nepovedlo.Jednou už jsem doma lučinu vyráběla a byla dobrá.U téhle mi odteklo spousta vody,to co zbylo bylo hořký a postup jsem si teď četla zase a dělala jsem všechno podle něj.Škoda peněz a času.Ta první mi i houstla a tahle nee.

  • Milča | 12. 2. 2016 16:56

    Recept mi zaujal, tak jsem ho hned zkusila a dopadlo to na výbornou. Ze vzniklé lučiny jsem udělala tvarohový koláč. Něco takového by mne normálně vůbec nenapadlo. Posílám pochvalu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Z mléka / sýra Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Smetana ke šlehání Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicové těstoviny

Brokolicové těstoviny

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Babiččina zbojnická pečeně

Babiččina zbojnická pečeně

Pangalaktický megacloumák

Pangalaktický megacloumák

Švestkové (třešňové) šátečky s tvarohem

Švestkové (třešňové) šátečky s…

Pečený bůček

Pečený bůček

Přírodní maso se žampiony - minutka

Přírodní maso se žampiony - minutka

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

86
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha
36
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
25
Čočkový salát se zeleninou
Čočkový salát se…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Domácí lučina
Domácí lučina
Domácí lučina
Domácí lučina
Domácí lučina  - smetanová
Domácí lučina - smetanová
Domácí majonéza
Domácí majonéza
Domácí majonéza
Domácí majonéza
Domácí malinová marmeláda
Domácí malinová marmeláda
  • Recepty.cz
  • Domácí lučina z mléka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact