• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Domácí lučina z mléka
Napište svůj komentář k receptu

Domácí lučina z mléka

autor: jarkoo
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí lučina z mléka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      l mléko
    • 500
      ml smetana ke šlehání 250 až
    • 3
      lžíce zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Čerstvé mléko smícháme se smetanou (nepoužívejte trvanlivé mléko a smetanu), zahřejeme na 22-25°C, zašleháme zakysanou smetanu a ihned nalijeme do větších zavařovaček, pevně uzavřeme a necháme stát při pokojové teplotě do druhého dne, dokud mléko neztuhne. Tento základ dáme vychladit do lednice.
2
Vychlazenou hmotu rozmícháme, nalijeme do cedníku vyloženého plátýnkem, přiklopíme a necháme za občasného zamíchání vykapávat do požadované hustoty. Takto vytvořenou domácí lučinu můžeme použít jak na pomazánky, tak do sladkých dezertů nebo do pečiva místo tvarohu.
3
Já dělám tuto lučinu z čerstvě nadojeného mléka, které nejdříve pasterizuji. Pokud je mléko neodstředěné, není nutné přidávat smetanu, ale přidání smetany rozhodně neuškodí. Pokud máte možnost použít smetanovou kulturu místo hotové zakysané smetany, je to určitě lepší. Z dvou litrů domácího mléka + smetany mám asi 700-800 g tvarohu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí lučina

Domácí lučina

Domácí lučina  - smetanová

Domácí lučina - smetanová

Domácí bylinková lučina

Domácí bylinková lučina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jarkoo | 17. 2. 2016 12:25

    Tak to mne mrzí. Pokud Vám to zhořklo, tak byla chyba pravděpodobně v mléce nebo došlo během přípravy ke kontaminaci mléka. Ono to kupované mléko někdy nekysne tak jak má. Já tento recept dělám z čerstvého domácího mléka a nikdy mi nic nezhořklo. Ihned po zahřátí nalévám mléko do zavařovaček, pevně zavíčkuji a nechám v teple kysat. Možná je ten problém zde, ještě to do receptu doplním. Právě dneska jsem lučinu udělala a je opravdu moc dobrá. Z tohoto množství je tak 700-800g tvarohu-lučiny.

  • Kamila Hudská | 17. 2. 2016 09:29

    Nevím kde udělali soudruhové chybu ale mě se to nepovedlo.Jednou už jsem doma lučinu vyráběla a byla dobrá.U téhle mi odteklo spousta vody,to co zbylo bylo hořký a postup jsem si teď četla zase a dělala jsem všechno podle něj.Škoda peněz a času.Ta první mi i houstla a tahle nee.

  • Milča | 12. 2. 2016 16:56

    Recept mi zaujal, tak jsem ho hned zkusila a dopadlo to na výbornou. Ze vzniklé lučiny jsem udělala tvarohový koláč. Něco takového by mne normálně vůbec nenapadlo. Posílám pochvalu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Z mléka / sýra Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Smetana ke šlehání Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná sekaná pečeně

Plněná sekaná pečeně

Kuře v kari omáčce - rychlé

Kuře v kari omáčce - rychlé

Salámový aspik

Salámový aspik

Slaný koláč s pórkem

Slaný koláč s pórkem

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Makronky se třemi náplněmi

Makronky se třemi náplněmi

Andělská roláda

Andělská roláda

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

117
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
114
Dýňová tortila
Dýňová tortila
66
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
56
Máslové řízky
Máslové řízky
52
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Moderátorka Klára Doležalová o svém chrtovi: Zastaví se mi srdce, když Ben běží. Život bez něj si nedokážu představit!

Moderátorka Klára Doležalová o svém chrtovi: Zastaví se mi srdce, když Ben běží. Život bez něj si nedokážu představit!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Česká premiéra akčního trháku F1 s Bradem Pittem: Heidi řídí jako chlap!

Česká premiéra akčního trháku F1 s Bradem Pittem: Heidi řídí jako chlap!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství často nevydrží?

5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství často nevydrží?

Další doporučené recepty:

Domácí listové těsto
Domácí listové těsto
Domácí lučina
Domácí lučina
Domácí lučina  - smetanová
Domácí lučina - smetanová
Domácí majonéza
Domácí majonéza
Domácí majonéza
Domácí majonéza
Domácí malinová marmeláda
Domácí malinová marmeláda
  • Recepty.cz
  • Domácí lučina z mléka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact