• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí lučina - smetanová
Napište svůj komentář k receptu

Domácí lučina - smetanová

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 106
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí lučina  - smetanová
Domácí lučina  - smetanová
Domácí lučina  - smetanová
Domácí lučina  - smetanová
Domácí lučina  - smetanová
Domácí lučina  - smetanová
Domácí lučina  - smetanová
Domácí lučina  - smetanová
Domácí lučina  - smetanová
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg bílý jogurt , nejlépe tučnější: řecký, farmářský, selský, Hollandia...
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 0,50
      lžička sůl cca
  • Dále dle chuti:
    • červená paprika
    • jarní cibulka
    • česnek
    • šunka
    • posekané bylinky : pažitka, petrželka...
    • čerstvé ovoce nebo kompotované...

Postup přípravy receptu

1
Jogurt smícháme se šlehačkou a solí. Šlehačku (33% - 40%) nešleháme, jen jí k jogurtu přilijeme. Vše nalijeme do většího cedníku vyloženého čistou plátěnou utěrkou nebo plenou, který postavíme na kastrol nebo mísu a necháme cca 24 hodin v chladu (stačí chladnější špajz (spíž) odkapávat. Okapanou syrovátku můžeme vypít (snižuje nadváhu...) nebo použít do koupele (protizánětlivé účinky...).
2
Hotovou lučinu dáme do čisté nádoby na uzavření, uchováváme jí v chladnu a dle chuti odebíráme.
3
Dochucení je na naší chuti: paprika sušená i čerstvá, cibulka, bylinky, feferonka, šunka... Můžeme dochutit i na sladko. Vhodná je i na výrobu oblíbených cheesecaků - slaných i sladkých.
4
Domácí lučina je hedvábná, lahodná, bez hrudek. Vhodná pro přípravu pomazánek. Podle potřeby se dá rozředit smetanou nebo mlékem a použít na dipy různých chutí: česnek, zázvor, bylinky...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí lučina

Domácí lučina

Domácí bylinková lučina

Domácí bylinková lučina

Domácí lučina z mléka

Domácí lučina z mléka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Prouzova | 21. 4. 2017 18:25

    Skvela zalezitost! Vynikajici, bez chemie, zdrava a levna. Tak co chtit vic :-)) !!

  • Radka Musílková | 24. 2. 2017 13:54

    Děkuji za bezvadný recept, lučina se mi povedla a je prvotřídní.

  • Bára | 31. 5. 2016 06:19

    Skvělý recept. Lučina je výborná a každý komu jsem řekla o domácí výrobě jí chce zkusit ;-))

  • Marta | 1. 2. 2016 21:42

    Lučinu milujeme a doma dělanou jí můžeme pojídat v neomezeném množství aniž by jsme rujnovali domácí rozpočet :-D

  • Ilona Nováková | 29. 10. 2015 17:34

    Za to čekání při okapávání stála. Je výborná.

  • tobousek | 23. 7. 2015 07:38

    vyborna zalezitost

  • Jolka | 31. 5. 2015 08:52

    Nemůžu jinak než se všemi souhlasit,opravdu lahodně úžasná.Dělala jsem z jogurtu Hollandia a měla jsem toho 45dkg,všem doporučuji. :-)

  • Jolka | 31. 5. 2015 08:48

    Nemůžu jinak než se všemi souhlasit,opravdu lahodně úžasná.Dělala jsem z jogurtu Hollandia a měla jsem toho 45dkg,všem doporučuji.

  • Jolka | 31. 5. 2015 08:43

    Nemůžu jinak než souhlasit,opravdu je lahodná.Dělala jsem to jogurtu Hollandia a měla jsem 450g :-)

  • Gajdošková | 22. 4. 2015 20:19

    Výborná! Na pomazánky je cenově nedostižná a chutná a dnes jsem jí jedla i k bramborám na loupačku.

  • Ela | 31. 3. 2015 19:56

    Je skvělá :-*

  • Mirka | 23. 3. 2015 08:09

    Všem jí doporučuji protože je to opravdu lahůdka.

  • Lucie Kadera | 3. 3. 2015 11:23

    Je vyborna. Diky za skvely recept <3

  • Lucie Kadera | 3. 3. 2015 11:23

    Je vyborna. Diky za skvely recept <3

  • Marci11
    Marci11 | 26. 2. 2015 18:18

    dělala jsem již několkrát, ale bez soli a je vynikající, všem z okolí chutná

  • Vendula | 18. 2. 2015 14:15

    Udělala jsem jí z hollandie a je úžasná. O financích nemá cenu mluvit <:-)

  • Lenka Šandová | 8. 2. 2015 13:06

    Je výborná. Myslela jsem si, že bude po jogurtu kyselá a není. S kupovanou se cenou nedá vůbec srovnávat a chutná moc dobře takže sbohem lučino z mlékárny, odteď už jen tahle. Mám z toho asi 60 deka, přesně to nevím, protože už jsem ujídala.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Chuťovky Zdravě i chutně Z mléka / sýra Pomazánky Bezmasá jídla Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Chlazení Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Čerstvé ovoce Červená paprika Česnek Jarní cibulka Posekané bylinky Smetana ke šlehání Sůl Šunka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Arabské kuře

Arabské kuře

Jindřiščin perník

Jindřiščin perník

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Ovarová polévka se zeleninou

Ovarová polévka se zeleninou

Smetanová pórková polévka s bramborem

Smetanová pórková polévka s bramborem

Rychlá sedlácká omeleta

Rychlá sedlácká omeleta

Frankfurtská polévka s houbami

Frankfurtská polévka s houbami

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské Tiramisu (Florencie)

Smetanovo - čokoládový dort

Smetanovo - čokoládový dort

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

106
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
67
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
61
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
58
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
52
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Domácí limetkový extrakt
Domácí limetkový extrakt
Domácí listové těsto
Domácí listové těsto
Domácí lučina
Domácí lučina
Domácí lučina z mléka
Domácí lučina z mléka
Domácí majonéza
Domácí majonéza
Domácí majonéza
Domácí majonéza
  • Recepty.cz
  • Domácí lučina - smetanová
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact