• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Domácí listové těsto
Napište svůj komentář k receptu

Domácí listové těsto

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 194
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Domácí listové těsto
Domácí listové těsto
Domácí listové těsto
Domácí listové těsto
Domácí listové těsto
Domácí listové těsto
Domácí listové těsto
5fotografií
Nahrát fotku
 

Křehké listové těsto má skutečně univerzální využití. Skvěle poslouží při přípravě moučníků, ale lze ho naplnit i slanými směsmi. Vytvoříte díky němu chutné záviny, masové taštičky, domácí pizzu či starý dobrý jablečný štrůdl.

Suroviny

4 porce
    • 1
      lžička sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 2
      lžička ocet
    • 250
      g tuk
    • 2
      dl tekutina voda, podmáslí, pivo

Postup přípravy receptu

1
Tuk nastrouháme do mouky, zpracujeme všechny přísady v nelepivé těsto a necháme chvíli v ledničce odležet (stačí, než oloupeme a nakrájíme jablka).

RADA: Jak na dort, kterým všechny ohromíte

2
Pečeme jako listové těsto, dáváme do trouby při teplotě 200 °C, asi po 10 minutách ztlumíme na 150-180 °C. Z tohoto množství jsou 4 záviny. Velmi jednoduché, rychlé a dobré, krásně se vyvaluje, lístkuje skoro jako kupované.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláčky z listového těsta

Koláčky z listového těsta

Záviny

Záviny

Jablečný závin

Jablečný závin

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sharon | 14. 3. 2017 09:36

    Dobrý den, musí se to těsto nějak překládat aby listovalo? Neboto stačí jen nechat odpočinout? četla jsem někde že listové těsto není sranda a že se musí pořád překládat. Toto mi přijde jako rychlá varianta, když nemám doma. Tak se chci raději zeptat co a jak. Jsem holt začátečník :)

  • babkalenka | 16. 8. 2016 17:20

    Nejedná se o pravé listové těsto, dělám ho také. Je určitě výborné. Zkuste si někdy doma udělat pravé listové těsto, ten pán co sem psal má pravdu, dámy !!!!!! Že nám není hanba nechat se poučovat od mužů. Také pro začínající nadšené ženy kuchařky je vhodné potraviny nazývat pravými jmény a nedělat v tom guláš !!!!!

  • babkalenka | 16. 8. 2016 17:15

    listové těsto, tak jak děšlám domácí, musí dělat jednotlivé vrstvy, mezi kterými je vzduch. Toho docílím, když dělám jednotlivé vrstvypřekládáním vodového těsta, které se neslepí s tukovým. Pokud to nastrouhám, je to lehké tukové a vzdušné těsto, ale ani náhodou ne listové. Nazývejme dámy věci pravými názvy, ať nemají začínající hospodyňky v hlavě guláš. Dnes už málokdo umí poctivě péct a vařit, je to totiž věda a kus opravdového umění. Také na to není čas.

  • babkalenka | 16. 8. 2016 17:13

    listové těsto, tak jak děšlám domácí, musí dělat jednotlivé vrstvy, mezi kterými je vzduch. Toho docílím, když dělám jednotlivé vrstvypřekládáním vodového těsta, které se neslepí s tukovým. Pokud to nastrouhám, je to lehké tukové a vzdušné těsto, ale ani náhodou ne listové. Nazývejme dámy věci pravými názvy, ať nemají začínající hospodyňky v hlavě guláš. Dnes už málokdo umí poctivě péct a vařit, je to totiž věda. :-P

  • babkalenka | 16. 8. 2016 17:13

    listové těsto, tak jak děšlám domácí, musí dělat jednotlivé vrstvy, mezi kterými je vzduch. Toho docílím, když dělám jednotlivé vrstvypřekládáním vodového těsta, které se neslepí s tukovým. Pokud to nastrouhám, je to lehké tukové a vzdušné těsto, ale ani náhodou ne listové. Nazývejme dámy věci pravými názvy, ať nemají začínající hospodyňky v hlavě guláš. Dnes už málokdo umí poctivě péct a vařit, je to totiž věda. :-P

  • Anna Zelenková | 1. 6. 2016 10:45

    Dělala jsem mockrát a super :-) Jen dotaz, dá se uložit v mrazáku na krizovou situaci? Dííky :-)

  • jochanan | 16. 3. 2016 21:56

    Výborný, jednoduchý, rychlý, těsto se krásně válelo. Upekla jsem dva s jablky a dva s tvarohem.

  • Peťulka | 28. 5. 2015 17:14

    Výborné, děkuji za rychlý a snadný recept <3

  • Peťulka | 28. 5. 2015 17:14

    Výborné, děkuji za rychlý a snadný recept <3

  • Hana | 2. 5. 2015 18:09

    Dávám místo ztuženého tuku máslo a listuje a listuje ;-) méně prvda než složitě vyrobené klasické listové, ale pokud není čas, plně dostačující,chutné a vyhovující. 8-)

  • Kristyna | 10. 1. 2015 20:56

    Dobry den,me se testo rozpadalo a po upeceni byl strudl uplne tvrdy. :-(

  • Tereza J. | 21. 10. 2008 20:24

    Oldřichu, Oldřichu, vy ste ako žiletka. Ale ja pod žiletkou poznám len jediného človeka :))) Tvrdím ja, že toto cesto listuje ??? Ja hovorím o lístkovom ceste.

  • Oldřich Gargulák | 21. 10. 2008 15:46

    Terezo, jestli i Vy budete tvrdit, že toto zde listuje stejně jako klasické těsto s vodánkem, tak budu přemýšlet významu slova "skoro". Ale nezměním názor který prezentuju na DISKUZI-LISTOVÉ TĚSTO.

  • Tereza J. | 21. 10. 2008 14:53

    Pán Oldřich, aby cesto dobre listovalo, treba ho vkladať do horúcej rúry a ak mastíme povrch, nikdy nemastiť okraje, rezné hrany.

  • Olga Zehnalová | 21. 10. 2008 11:07

    Mne sa tiež krásne lístkuje, treba len 2-3x preložiť, nechať zakaždým odpočinúť a žiadny problém.

  • Di - | 21. 10. 2008 09:34

    Já nemám s listováním problém, mně listuje. Dobré je těsto po smíchání ingrediencí rozválet, složit a dát do ledničky - a hlavně to ještě 1 - 3 x zopakovat.

  • Oldřich Gargulák | 20. 10. 2008 15:48

    Další perla lidové názvové tvořivosti! Leta peču z téměř stejného těsta (v mých receptech jako "Štrůdl podle pí. Kubíkové")...a nelistuje,a nelistuje! Ledaže si pod slovem "skoro" představuji něco jiného...

  • Xsen | 9. 2. 2008 13:12

    Dana, dakujem za tu Angliu .. ani nevies ako si mi pomohla

  • Hedvika | 17. 1. 2007 22:29

    Jakýkoliv 100% ,tuk je pěkné svinstvo,obsahuje všechny ty nasycené ,ošklivé kyseliny A to proto,aby držel pohromadě..Prosím,nepoužívejte to prosím.!!

  • Dana | 17. 1. 2007 18:55

    Osvědčil se mi v Anglii tuk "cookeen" a těsto se opravdu povedlo. Použitá tekutina voda a mléko 1:1.

  • Di | 7. 2. 2006 14:48

    Díky za poučení, takže teď už to vím. Já používám většinou na těsto s pivem tyto ztužené tuky (někdy přidám zbytek Hery) a na tvarohové těsto výlučně Heru. To jsou ty naučené stereotypy. Ale jak píšete, hlavně když nám chutná, a přidala bych: a těsto se nelepí!

  • eva | 6. 2. 2006 22:00

    Di, liší se složení těch tuků - Omega je dřívější "100%tuk" a je v něm i živočišný tuk. Planta a Ceres jsou čistě rostlinné. Hera je jakoby máslový typ, na pečení skvělá tam, kam se dává máslo. Myslím, že kupované listové těsto je vyrobené z typu "Omega". Ale já taky používám na štrůdly Heru. To je fuk, hlavně když nám to chutná :-)

  • Di | 6. 2. 2006 08:38

    Já žiju v přesvědčení, že Ceres Soft, Omega a Planta jsou 100 % ztužené tuky. Stejně mi ale Hera připadá lehčí a stravitelnější - je to jiný druh tuku - tuk napečení, kdežto ty ostatní se hodí spíše ke smažení. (Přesto toto těsto budu dělat dále s Ceres Softem nebo Omegou.

  • Anonym | 5. 2. 2006 22:13

    Opravdu velmi jednoduché, rychlé a dobré.

  • eva | 5. 2. 2006 21:09

    Di, můžu vědět, proč by bylo těsto s Ceres softem méně zdravé než s Herou? Pokud vím, Ceres je šlehaný rostlinný tuk, tedy "umělý", stejně jako Hera. 100% tuk ke něco jiného, to je směs rostlinných a živočišných tuků.

  • Kateřina | 5. 2. 2006 13:11

    Super recept, jednoduché těsto, lepší než kupované:-)jako tekutinu jsem použila půl deci mléka a půl deci vody

  • Di | 7. 12. 2005 08:10

    Myslí se asi ztužený, ale já tohle těsto dělám i s Herou - tu samozřejmě nestrouhám, jenom ji zapracuji do mouky. S Omegou nebo Ceres softem je však těsto lepší (a určitě také méně zdravé). Ocet nedávám, piva 1/4 l. Těsto zpracuji narychlo šlehacímu metlami v míse, pak je vyklopím na vál a rozválím. Složím a uložím do lednice. Rozválení několikrát opakuji jako u pravého listového těsta. Výsledek je opravdu skvělý, těsto se vyválí dotenka jedna báseň. Řěkla bych, že ještě lépe než pravé listové. Těsto si můžete udělat dopředu, v lednici Vám vydrží několik dní. Můžete ho i zmrazit.

  • Anonym | 6. 12. 2005 22:45

    aký 100% tuk, rastlinný alebo stužený ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Nejlepší dezerty Těsta Listové
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Ocet Sůl Tekutina Tuk

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem

Zapečené brambory s listovým špenátem…

Dort s ovocem a želatinou

Dort s ovocem a želatinou

Velikonoční mazanec bez vajec

Velikonoční mazanec bez vajec

Tvarohová pomazánka levně

Tvarohová pomazánka levně

Jerky - sušené maso

Jerky - sušené maso

Hrníčková ovocná roláda

Hrníčková ovocná roláda

Ořechové řezy s vločkami

Ořechové řezy s vločkami

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

75
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
45
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
31
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
27
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Stellan Skarsgård objevuje Vary: Návštěva tradiční české restaurace!

Stellan Skarsgård objevuje Vary: Návštěva tradiční české restaurace!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Domácí lazaně
Domácí lazaně
Domácí lečo s česnekem
Domácí lečo s česnekem
Domácí limetkový extrakt
Domácí limetkový extrakt
Domácí lučina
Domácí lučina
Domácí lučina  - smetanová
Domácí lučina - smetanová
Domácí lučina z mléka
Domácí lučina z mléka
  • Recepty.cz
  • Domácí listové těsto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact