V širokém hrnci rozehřejeme olej a krátce na něm orestujeme pokrájenou cibuli a česnek s provensálským kořením. Přidáme pokrájené papriky a rajčata (můžeme předem oloupat), zalijeme octem, osladíme, osolíme a dusíme asi 10 minut. Hotové lečo naplníme do sklenic, které dobře uzavřeme a sterilujeme 15 minut při 90 - ti stupních.
...to ano, pokud připravujete lečo například k večeři... ;-) to nejdřív osmažím uzeninu, pak na ní nechám srazit vejce a nakonec přidám skleničku leča, osolím, opepřím...
Doporučuji ještě přidat pár rozkleplých vajíček :-))
Zuzana Žaludová
|19. 9. 2012 07:04
Dělám ho ve velkém pro celou rodinu.Vynikající pod maso jak pečené tak i dušené,přidám někdy k leču taky houby a je to moc dobré.
Kamila
|13. 9. 2011 15:33
Dělám jen z cibule, rajčat a papriky. Letos jsem našla tento recept a vřele doporučuji, je výborné.
ivona Přibylová
|11. 6. 2011 18:20
To jsem se pobavila!Recept je určený k zavařování a ne k okamžité spotřebě.Dělám ho dlouhá léta a je to výborné pod maso atp..Dopručuji v sezóně vyzkoušet.
Jan Yetti Arbter
|1. 4. 2011 16:43
Recept sám o sobě se mi nepovedl a nechutnalo to nějak zvlášť, ale nakonec jsme to dochutili 3ma vejcema, mazacím sýrem (fakt) a mletou paprikou a bylo to v klidu. :-)