Mouku prosijeme na vál a promícháme se solí. (Solíme málo, jinak by těsto špatně schlo.) Do mouky uděláme důlek a pomalu do něj vléváme vejce rozšlehaná s vodou. Nožem těsto zpracováváme, pak těsto hněteme důkladně rukama, až vypracujeme hladké těsto.
2
Z těsta vykrajujeme obdélníčky asi 5x7 cm široké a vaříme ve velkém množství mírně osolené vody doměkka. Po uvaření je scedíme a necháme okapat. Poté lasagne vrstvíme s různými náplněmi podle daného receptu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
jenda
|15. 11. 2016 11:54
ano, opravdu se udělají v trobě
Vlasta
|6. 8. 2016 19:27
opravdu se to dá,jen tak to proložit a nevařit?????? :-)
jenda
|1. 6. 2016 11:54
ta voda je tam opravdu navíc,těsto bylo řídké,museli jsme přidat dalších cca 200g mouky,aby šlo vyválet. vykrájeli jsme pak pláty velikosti zapékací mísy a nevařili, uvařilo se to samo v omáčce při pěčení v troubě, jak psal již Anonym
Na 100 g mouky jedno vejce. A česky jsou to opravdu lazaně :-P Mirku, podle tohoto receptu nevařte a vložte svůj, děkuji.
Šárka
|30. 8. 2013 09:33
Copak, máš problém sám se sebou ?
Mirek
|6. 8. 2012 17:54
Lazaňe prej...nicmene se to pise Lasagne a pocet vajec je zcestnej...je to recept na normalni testo na testoviny (to z vas moc lidi jeste nevidelo asi) a kdyz vezmu, ze se dava na 700g 5 vajec, tak na 300g to budou dve vajicka. Zadna voda, zadna sul...potom vam vznikne opravdove testo
WTF
|4. 9. 2011 12:10
:-D Tak to nene... tohle nesou lasagne ale blbej pokus o vtip... -.- !! :-|
Marie Tozkonová
|5. 2. 2007 13:48
Já to mám nejradši plněné špenátem!!!!!Ale CS:S mě chutná víc.
Tutka33 Valková
|1. 2. 2006 20:00
Akoze toto je fakt recept?Ty koko,ozaj
Anonym
|25. 8. 2005 17:01
Není nutné vykrajovat obdélníčky, stačí vykrojit velké placky velikosti zapékací mísy a pozor, nemusí se vařit, uvaří se při zapékání ve šťávě a omáčce. Placky musí být velmi tenké.