Podle mě bylo těsta málo. Bylo výborné, ale příště jej udělám z dvojité dávky. :-)
Dort dopadl velmi dobře, akorát krtinec byl hodně nízký.... To se ještě musí vychytat.. Jinak moc dobrý... :-)
Připravovala jsem prckovi k narozeninám a dortík sklidil velký úspěch. Pekla jsem ho ve větší formě o průměru 26 cm a po upečení mi korpus připadal dost nízký, ale nakonec se vydlabalo dost "materiálu" na "krtinu". Místo hořké čokolády jsem použila dvě tyčinky Ledových kaštanů, banány jsem krájela na kolečka. Dort jsem dělala den předem, aby se v ledničce pěkně uležel. Měla jsem trochu strach z porcování a servírování, že se bude sypat, ale dopadlo to dobře. Příště udělám z 1,5 dávky, aby byly i kraje dortu trošky vyšší a použiji 3 šlehačky.
manžel sice žbrblal na ty banány, ale jinak výborné.. těsto na povrch se výborně drobilo a vše skvěle chutnalo!
Dort je výborný akorát jsem doma zrovna neměla šlehačku tak jsem místo ní našlehala bílky a dort byl vynikající ;-)
Delala jsem dortik, mela jsem malo slehacky, tak jsem pridala zakys.smetanu. Ted to nejak netuhne... Je to tou zakys.smetanou? Mam vydrzet s nervama nebo zacit znovu??? Diky za rady.
Krtka jsem dělala několikrát. Je výborný. Protože je manžel "šlehačkomil", dělám ze tří šlehaček ;-) mlask. Dávám 1*
Tak právě se mi peče, je to můj první dort tak jsem na něj zvědavá. Naplním ho místo banánu jahodami. Snad se to povede. O:-)
Jak říkám tento dort máme velice rádi hlavně naše děti. Moc doporučji těm kteří ho ještě nikdy nedělali.
Tento dort je nám velice znám a máme ho strašně rádi hlavně naše děti takže mohu doporučit. Jen jsem byla zvědavá jaký kdo dělá korpus. Tento je moc dobrý. 8-) 8-) 8-)
Pekla jsem o víkendu a byl skvělý. Náplň jsem trochu modifikovala podle receptu "Dort od krtka". Tam se přidává do šlehačky pudinkový banánový prášek, což se mi moc nezdálo, takže jsem uvařila klasický banánový pudink a polovinu ho přidala do ušlehané šlehačky se ztužovačem, a ještě trochu zakysané smetany. Naprosto famózní záležitost. Banány jsem nakrájela na elipsy, líp se to celé pak krájelo a jedlo. Možná by neškodilo ještě příště přidat trochu želatiny, aby náplň byla maličko kompaktnější. Ale bylo to opravdu výborné, takže děkuji za recept a všem vřele doporučuji k vyzkoušení :-)
Pekla jsem a byl skvělý. Všem moc chutnal.
Pekla jsem a byl skvělý. Všem moc chutnal.
moc jsme si doma pochutnali, myslím že je lepší než kupovaný...už jen proto,že člověk ví co do toho dává a není to všechno ,,práškové"...děkuji za nápad
Dávám velkou 1. Dělala jsem na dopoledne a vše se snědlo. Dort jsem vysypala moukou, kokos se u nás nemusí a příšte dám do šlehačky i kousky banána a čokoládu.
Jasně z vrchu vydlabete do dortu díru jako by to byl po vydlabání hrnec se silnými stěnami.
Ten kruh vyříznu z vrchu?
Krtkův dort budu dělat poprvé, ale nějak nechápu, jak se to má rozříznout a vydlabat, poraďte prosím..
Vyzkoušeli jsme, výborné. Těsta bylo dost, dokonce jsem i vevnitř proložila plátem vyříznutým zpod opečeného okraje a znovu vrstvila banán a šlehačku. Nápad s rozmixovaným banánem do šlehačky je úžasný.
Skutecně velice dobrý dort. Budu dělat vícekrát. Dělala jsem přesně podle receptu. Jen jsem vysypavala moukou ne kokosem. Chtela jsem, aby korpus zustal vsude pekne tmavy. A kvuli detem jsem pouzila klasickou mlecnou cokoladu. Cokolada na vareni je pro ne nahorkla. Verim ale, ze je to vyborne i s ni. Slehacku s cukrem a nahrubo nastrouhanou cokoladou lze pouzit i na ruzne pohary. Opravdu dobre, rekla bych vynikajici! :-)
Do šlehačky jsem přidala banánové granko, jinak podle receptu, ztužovač šlehačky jsem nesehnala, ale i tak krásně drží a celé je to vynikající!!!
Dnes jsem vyzkoušela a je výborný. Do šlehačky jsem použila želatinový ztužovač Oetker a přidala jeden malý banán rozmixovaný ponorným mixérem v troše bílého jogurtu. Recept velmí chválím a doporučuji vyzkoušet.
Včera jsem upekla a ještě tentýž den snědl.Korpus příště upeču v dortové formě o průměru 27cm,dort se mi zdál příliš malý a zbytečně vysoký.Do ušlehané smetany přidám banánovou esenci a bude k nerozeznání od krtka dr.Oetkera.Jinak byl vážně vynikající.Dávám za 1...
Včera jsem dort dělala, je opravdu moc dobrý. Akorát dám příště 3 šlehačky. :o)
Moc dobrý dort.Na náplň používám 2šlehačky v prýšku a 2stužovače, vše rozmixuju s mlekem a je hotovo.
Moc dobry dort, ztuzovac jsem vubec nepouzila a slehacka mi krasne drzela. Od praveho vazne k nerozeznani, akorat mi teda malo vybehl, takze to byla takova krtci minihromadka.
Věro, zadejte si do vyhledávače slovo "dort" a vyjede vám tam spousta receptů - jen si vybrat. Já když chci něco slavnostního k narozeninám, dělám "Obr dort".
ten dort je moc hezky ale neznate recept na nejaky knarozeninam dekuji
Krtkův dort byl výborný. Oproti kupovanému polotovaru je levnější a člověk ví, co do něj vlastně od začátku všechno dal. Jinak já normální šlehačku nahrazuji šlehačkou v pytlíku. Vyšlehá se v troše mléka a pak do ní přidám ztužovač a drží krásně. Jen se pak už nesmí přislazovat.
Zabíjí margarín?Margarín byl původně vyroben jako krmivo, po němž měli rychle přibývat krocani. Ty ale místo toho zabíjel. Ovšem lidé, kteří předtím vložili do výzkumu všechny své peníze, chtěli aby se jim vrátily, a tak dali hlavy dohromady a uvažovali, co udělat, aby je dostali zpět ...Oč jde a jak to začalo:Transfigurované mastné kyseliny (anglicky trans-fats) jsou určité druhy nenasycených tuků (mohou být mono-nenasycené nebo poly-nenasycené).Transfigurované tuky se v přírodě vyskytují v nevelkém množství v masu a mléčných produktech. Tyto přirozené látky ale nepředstavují žádný problém. Transfigurované tuky z regálů v obchodech s nimi ovšem nemají mnoho společného. Jsou vytvořené průmyslově částečnou hydrogenací rostliných olejů a živočišných tuků. Tento chemický proces byl vyvinut na počátku 19. století a první výrobek zpracovaný touto metodou poprvé přišel do prodeje v roku 1911 pod názvem Crisco.
Ztužovač vyrábí např. Dr.Oetker a najdete ho v obchodě v regálu s práškem do pečiva atd.Držím palečky ať se povede!
Martinko, na trhu jsou 2 druhy ztužovačů. Jeden, nazvaný Ztužovač šlehačky v ceně tak do 5,- Kč(na 250 ml) a druhý nazvaný Želatinový ztužovač (taky na šlehačku ale 700 ml) v ceně kolem 15,- Kč. Tady v receptu se myslí ten menší. Najdeš ho v každém obchodě tam, kde pudinky.
Dobrý den! Tak jsem se rozhodla také vyzkoušet, ale bohužel jsem ještě mladá a nezkušená a netuším, co je to ten ztužovač... Prosím, poraďte...
Hezký den všem, dort jsem dělala přesně podle receptu. Nikdy před tím jsem ho nedělala, povedl se mi a všem moc chutnal a ani mi nechtěli věřit že jsem ho nedělala z té kupované krabice. Dělala jsem ho na oslavu narozenin mého přítele a protože je blázen do motorek tak jsem navrch dala velkou čokoládovou figurku motorky.Vypadalo to moc hezky. Děkuji za tento recept, jen mě napadlo udělat to trochu míň kalorické, tak jsem si říkala zkusit místo šlehačky tvaroh,který mám moc ráda,ale nevím jestli to bude ono, no zkusím.
Mně se tedy smetana ušlehala vždycky (a to ji šlehám ručně), možná to vypovídá o neschopnosti lidí, kteří ji šlehají. Podle mého názoru je ta nejmenovaná ,,úžasná" šlehačka dosti drahá, takže já zůstávám u obyčejné smetany ke šlehání (je možné, že obsahuje nějaké ty kalorie na víc, ale je rozhodně lepší - takže si raději zaběhnu 10 koleček kolem baráku).
Tak dneska jsem díky Vaším recenzím udělala podle tohoto receptu dort a musím uznat že se opravdu povedl,použila jsem již níže zmiňovanou Ramu a jelikož jsem jí zkoušešla poprvé,kůkladně jsem degustovala,myslím že to není špátné naopak opravdu se dobře vyšlehá a stojí.Do šlehačky jsem pro chu´t přidala rozmigovánou půlku banánu a banány na korpusu jsem malinko pocákala rumem,je to opravdu výtečně...všem kteří to budou chtít zkusit vaření zdar...
Musím se přidat:-). Ze smetan používám pouze přírodní zakysku,šlehačku ani jinou smetanu vůbec. Nějak mě to doma nenaučili a udělali dobře.Když se Rama objevila,tak jsem to také vyzkoušela a musím potvrdit,že šlehačka drží až neuvěřitelně a zakyska je tak hustá,že to snad ani není možné.:-)Ale je tak strašně nezdravá,že když si jen přečtu,co v tom všechno je,skoro onemocním.Jinak se snažím nakupovat bio potraviny,hlavně zeleninu,ale má to dva háčky,moc toho neseženu a hubne peněženka:-)Ale myslím si,že hlavně u té zeleniny a mléčných výrobků se to vyplatí...Tak zdraví zdar a ahoj...:-)
no jo, to by pak člověk nesměl jíst nic, ve všem je něco, i v zelenině, o který se traduje, že je zdravá, ale to, že se stříká nějakejma postřikama proti plísním, hmyzu apod. to nikoho nezajímá....A kromě toho, já taky používám ramu, ať už na vaření, šlehání nebo zakysanou. Nedávno jsem koupila šlehačku v kelímku a měla jsem z ní tak akorát máslo a to jsem šlehala pomalu a hlídala, aby se to nestalo! A zakysanka je lepší, protože je hodně hustá....Ramě zdar :o)
Rama vs. slehacka :oba vyrobky jsou dosti tucne a rozhodne nespadaji do kategorie zdrave vyzivy.Slehacka je prirodni, nicmene obsahuje cholesterol a nasycene tuky.Ztuzene rostlinne tuky v Rame jsou ale zase zdrojem trans nasycenych mastnych kyselin, ktere jsou posledni dobou obvinovany ze zasadne spatneho vlivu na zdravi. Pokud nejste obezni a nehybajici se, doporucil bych smetanu. A pokud ano, vyhnete se dortum, Rame i smetane!!
Dort je výborný,hlavně děti se mohly "utlouct".Dávám za 1*.
Paní Jakubcová, tajným agentem Ramy rozhodně NEJSEM. Jen se mi v poslední době dost často stávalo, že se mi šlehačka (trvanlivá i normální) od různých výrobců vůbec neušlehala a když jsem vyzkoušela Ramu, šlo to hned a držela krásně. Jinak Ramu moc nemusím, ale tahle je opravdu dobrá. Nikomu nic nenutím, každý ať si udělá vlasntí názor sám.
Souhlasím s paní Maruš a Houškovou, také raději použiji Ramu na šlehání než tu tučnou 33% šlehačku. Právě kvůli tomu zdraví. Rama je rozhodně prospěšnější. A co se týče kvality vyšlehání a tedy i hustoty, tak Rma je bezkonkurenční, neboť krásně ztuhne.Michala
Paní Jakubcová,já nejsem tajným agentem Ramy,ale zmiňovanou šlehačku používám dost často a jsem s ní spokojená.Dělám to proto,že jeden člen mé rodiny má zdravotní problémy a taky si musí hlídat hladinu cholesterolu.Tak teď opravdu nevím,jestli je zdravější mu ušlehat do moučníku Ramu nebo 33% šlehačku.No,není to jen pro něj,je to pro celou rodinu.Právě,že jsem taky četla o vlivu živočišných tuků na cévy a o možném infarktu a mrtvici.Takže já zase rozhodně do dortu šlehačku nedám,ale použiju Ramu na šlehání,s kterou jsem velmi spokojená.A jsem ráda,když si přečtu,že to někdo tak dělal,protože pak vím,že je to vyzkoušené.A tady ten receptík už brzy vyzkouším
Paní Houšková, skoro bych řekla, že jste tajný agent Ramy nebo že se jedná o skrytou reklamu. Už jsem o tom četla, jak se "tajně a nenápadně" vkládají do diskuzí pochvalné příspěvky na různé výrobky. Krom toho, o umělých tucích se toho napsalo v poslední době hodně, hlavně o jejich vlivu na zdraví, a nebylo to rozhodně pěkné čtení. Díky za doporučení, rozhodně Ramu do dortu nedám
Ted jsem ho dodelal Pekl jsem ho jiz po nekolikate (pred tim ale z krabice od nejmenovane firmy zakoupene v obchode a musim rict, ze tenhle je mnohem lepsi Delal jsem ho pro kamarada co studuje stroje pro pozemni stavitelstvi Tak jsem to naaranzoval jako staveniste a pridal tam bagr I do lopaty jsem mu nalozil Jak na potvoru mi dosly baterky ve fotaku, tak jsem to vzal aspon do telefonu Az bude vic casu, tak se sem pokusim hodit fotku )) Takze peceni zdar
dort jsem pekla včera a byl moc dobrý. Do náplně jsem použila šlehačku Rama creme fin, krásně se ušlehala, ochutila jsem jí banánovým Frapkem a již jsem nesladila. Příště bych ještě zkusila dát více vrstev banánů, které bych proložila šlehačkovým krémem. Určitě zopakuji. Díky za recept
Tento krtkův dort je opravdu vynikající a je favoritem naší rodiny, přitom není nijak náročný na zhotovení. Vřele doporučuji.
Dobrý, Krtkuv dort peču v zimě dost často, když se tu sejde víc dětí, ty to málem sní i s talířky!